Wasjes draaien. Twijfelen over nog een weekend weg gaan en een oersaai weekend. Met uitzondering van die ene excursie die eindigt bij Mekkie D.

Maandag

Ik jas er 3 of 4 wassen doorheen en kijk naar beschikbaarheid voor komend weekend. P wil namelijk best wel weer weg en ik ook. Als de kids thuis komen hoor ik
dat ze een beetje twijfelen als ik zeg dat we weer weg willen. Hmmm…

Dinsdag
De kindderen blijven twijfelen, dus ik hak een knoop door. We gaan niet. Super jammer met dat mooi weer op komst. Maar ach… thuis blijven is misschien ook net zo leuk. Ik bedenk me dat ik nog ergens een voucher heb liggen van Social Deal… en hij moet op.
‘s Avonds hebben we een vergadering van de ouderraad waar ik me graag voor inzet. Het is leuk werk, hoewel ik me blijf verbazen over de logge, logge machine die de school (een vrij grote school ook) nu eenmaal is.

Woensdag
Vandaag is het een beetje racen. Ik breng Noor naar kids zumba. Pippa naar ballet. Race weer terug naar zumba, want Noor heeft een eindvoorstelling (leuk natuurlijk) en dan samen met Noor weer terug naar de balletschool van Pippa. We zoeken nog even boekjes in de bieb en dan kan ik naar huis om nog even te werken.

Donderdag
Aangezien mijn ouder op vakantie zijn (in Mooi Zutendaal! En ze hebben er fan-tas-tisch gefietst, zijn naar de Japanse tuin in Hasselt geweest en nog veel meer), heb ik een halve werkdag. Ik red het gelukkig prima. Ik merk wel dat ik de verdeling van mijn uren lastig blijf vinden en moet er eens voor gaan zitten om dat in kaart te brengen. Liever iets meer tijd in mijn bedrijf en iets minder tijd in mijn blog. Dat loopt namelijk prima zonder mijn constante aandacht. Ik denk ook wel eens aan een blog sabbatical. En zelfs om een tijdje te stoppen met mijn whereabouts. Niet omdat ik het niet leuk vind om te doen, maar omdat het best wat tijd kost om het te schrijven. Toch is het leuk voor later, denk ik dan maar. Argh! Ik weet het niet. Maar ik wil dus weer eens tijd gaan vrij maken om te sporten en dat lukt me nu zo slecht. (ok, ik kijk haast elke avond Netflix na half negen… maar dan zou ik echt geen zin meer hebben om nog te gaan sporten).

Vrijdag
Noor is niet blij als ze uit school komt. Klasgenootje N. waar ze toch behoorlijk close mee was, gaat emigreren naar het Afrikaanse continent. Er worden oprechte tranen gelaten en dan hou ik het ook niet droog. Ik weet best dat dat echt zeer kan doen. De hele middag is er af toe opeens een huilbui.
Met dikke ogen komt ze op ballet aan. Gelukkig weet juf er ook wel raad mee. Na een uurtje dansen komt ze weer blij naar buiten. Dansen helpt.

Zaterdag
Joehoe! Vandaag gaan we naar Schiphol. We hebben ons opgegeven voor een ‘Behind the Scenes’ tour. Een aparte post volgt hierover. We hadden de tour via Social Deal geboekt en meer moet je er ook echt niet voor betalen naar mijn idee.

Noor heeft er zin in, eerst even bij Planes spelen

De dames besturen een vliegtuig. Ik denk wel dat de passagiers erg misselijk zullen zijn op de manier waarop ze sturen. Maar soit…

Testruimte

Sneeuwschuivers

Ruimte voor de bedrijfshulpverleners. Hier kun je van alles blussen. Een huis, een vliegtuig etc.

Langs de Buitenveldert. Geen telelens bij me, dus een vrij slechte foto.

Om 11:00 lopen we achter een gids aan, die met een iet te groot bord voorop de kudde leidt. We zien onder andere de sneeuwschuivers, zwaaien naar mensen die wachten op uitzetting (ja… serieus… ik vond het nogal hard, maar zij zwaaiden eerst, dus dan wil ik niet de lulligste zijn) in het detentiecentrum en zien de privéjets staan. De tour zit wel leuk in elkaar. Noor vindt het maar matig interessant.
Daarna kijken we even op het panoramadek en willen daar iets eten, helaas is het restaurant gesloten voor verbouwing. Dus we wandelen weer een kilometer terug naar de auto en rijden naar Mekkie D langs de Buitenveldert, waar vandaag vliegtuigen opstijgen. Halverwege onze Happy Meal wordt het baangebruik gewijzigd en verandert het in een landingsbaan waar om de minuut een vliegtuig landt. Ik ben ongeveer de enige die staat te kijken. Maar gelukkig ben ik niet degene met een giga verrekijker en een laptop mee. Het kan te gek ook.
‘s Middags komt de nieuwe iPad! Jippie! De oude (tweede generatie en dus antiek) was na een val en reparatie nooit meer de oude geworden. Noor mag de oude hebben en Pippa kan in de auto de nieuwe gebruiken. Leuk, nieuw speelgoed!
‘s Avonds kijken we Pitch Perfect 3. Lekker simpel vermaak met onder andere Rebel Wilson.

Zondag
Vandaag blijven we lekker thuis. We hebben op huishoudelijk gebied een en ander in te halen. Ons huis is op zich altijd wel netjes, maar de lagen stof beginnen dramatische vormen aan te nemen. Soms vind ik het serieus heerlijk om iets grondig schoon te maken. Het maakt  mijn hoofd leeg en je hebt toch eer van je werk. Is dat raar? Of nee, vinden jullie dat raar?
Verder gooi ik heel veel foto’s weg. Met de komst van de nieuwe iPad keek ik de opslag weer eens na. De cloud blijkt nogal vol te zitten en dat is niet zo vreemd met bijna 29000 foto’s. Aan het einde van het weekend heb ik er nog 21.000 over. Volgens mij heb ik van heel mijn jeugd niet meer dan 500 foto’s dus het moet vast met nog iets minder kunnen.
‘s Avonds kijken we Grenseland S1 af. Ik ben een tikje boos over de afloop. Het is een open eind. Zonder dat er wordt gepraat over S2. Zó jammer! Dus een absolute afrader.

De vorige whereabouts lees je hier: #216

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • twee dagen werken en dan naar Praag met mijn vriendinnen
  • fietstocht met Baja Bikes op vrijdagochtend, stay tuned op Insta en Insta Stories!
  • wandelingen van Time To Momo

NIETS MISSEN VAN WANDERNAN?

Ik wil elke post in mijn mailbox

Print Friendly, PDF & Email