Hoera het is vakantie! Alleen is Pippa niet fit. Ze klaagt wat af deze week, dus we houden het rustig.

Maandag

We (Noor en ik) willen naar Sprookjeswonderland. Dat hebben we net besloten, als Pippa duidelijk laat merken dat het er niet in zit. Ze voelt ook weer een beetje warm… argh!
We blijven thuis. Saai!

Dinsdag
Noor heeft geen zin in ballet. We blijven thuis. Spannend hoor, zo’n week. Er komt bij mij ook niets uit mijn handen. Ik zie af en toe berichtjes binnenkomen van boekingen of aankopen die via een link op mijn site zijn gekocht. Sinds kort weet ik ook ongeveer wat er gekocht wordt (maar niet door wie hoor… wees gerust). Een toilettas, een boek, een vakantie naar Wenen.

Woensdag
Pippa wil naar Ballorig. Prima! Ik zie het wel zitten, op tijd heen, computer mee. Maar ze moet een broekje aan die ze niet aan wil. En ze maakt er een onmogelijke rel van. Dan. Niet.
Dus ik probeer met Noor het Guppie spel van 999 Games uit. Ligt er ook al sinds 5 december, dus het werd tijd er eens iets mee te doen.
‘s Middags gaat Pippa wel een uurtje naar ballet (handig die vakantiespreiding…).
De winactie gaat online! Je kunt nog meedoen! En de winkans is nog behoorlijk.

Ik hoor dat het nieuwe safaripark van de Beekse Bergen helemaal je-van-het is. Ideetje voor een van de lange weekenden?

 

Donderdag
De kindjes gaan een dagje naar opa en oma. Ik ga aan de slag om de laatste kleine dingen voor de vakantie te doen. Aan het einde van de dag ruim ik tijd in om de website van Expeditie Kids Enzo te vervolmaken. De kaart waar we zo bloedig op gepind hebben blijkt niet mee te gaan op alle schermen. Zo kun je niet op elke smartphone de links aan tikken en wandelt het scherm uit je beeld. Niet de bedoeling. Maar de oplossing is ook niet eenvoudig. Ik kijk dodelijk saaie tutorials van computer nerds. Ik leer ondertussen wel een hoop bij, maar ik kom niet tot een oplossing. Grrr!

Ik maak een broodje Thaise Kip met mango curry. Weer uit het boek van Danny Jansen. Echt een fantastisch boek als je houdt van eigentijds Aziatisch eten.

FVrijdag
Ik overleg met M wanneer ik langs kan komen op haar bollenveld. Deze ex-collega wil een website laten bouwen, maar de tulpen zijn nú mooi en moeten op de foto voor ze onthoofd worden.
We nemen de tijd voor het ontbijt, tellen het geld van de kinderen en gaan op pad. Op zoek naar meuk. Noor komt thuis met een ballerina Barbie, een armband en iets om muziek mee te maken. Pippa met een zonnebril en een saxofoon. Ze blaast er de hele weg op. Ik zie mensen in elkaar krimpen van het geluid. En hoor mensen zeggen (ik sta even verderop): ‘Die zou ik direct weer verkopen.’
Ik zou wel willen. Maar ze is er zo blij mee.
En ik vraag me af,… waarom zitten wij hier niet? Plek zat! En genoeg speelgoed in huis waar niet echt mee gespeeld wordt.
‘s Middags gaan we naar de bollenboer. Ik maak 278 foto’s en verwacht spierpijn van het in, onder en op ooghoogte van de tulpen kruipen. Elke verschillende soort moet een profielfoto krijgen. Ik word naar vijf verschillende stukken grond gestuurd. De aanwijzingen zijn briljant. ‘Tegenover een krotboerderij staat wat geel, roze en lichtroze.’ Want akkers hebben geen adres. We redden het. Getergd door duizend groepjes hobby fietsers die een toertocht midden op de weg aan het rijden zijn. Geeft niet. Tot ze commentaar gaan leveren. Want ik sta met mijn auto op een akker geparkeerd.
‘Tsk! Nog hiellegaar met ur auto op de akker.’
Alsof ik verdorie een Japanner ben.

Hier staat mijn trouwe blauwe nog onder een windmolen, het lijkt wel een Dinky Toy.

Zaterdag
Inpakdag… niets bijzonders.
‘s Avonds doet Pip even voor van tenen strekken en weer optrekken, zoals ze op ballet doet.
‘Pip, dat heet point en flex! Point en flex! Kijk, ik kan het ook heel snel!’ zegt Noor.
Pippa kijkt beteuterd. ‘Nee joh, dat is echt een cornfleks! Zo zeg je dat niet!’

Zondag
Vertrek naar Colmar, 7 uur rijden. We hopen via de zoo van Landau te gaan. Fingers crossen. Wens ons geluk 🙂 en volg vooral mijn InstaStories voor wat instant meedoen met onze vakantie.

De vorige whereabouts lees je hier: #213 |

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • vertrek naar Colmar
  • persreis Europa-Park

Niets missen van Wandernan? Geef je op voor de nieuwsbrief!

Ik wil elke post in mijn mailbox


Print Friendly, PDF & Email