Wat een heerlijke, zonnige week hadden we! De slippers werden weer veelvuldig gebruikt, de tuindeuren open gezet en zelfs de badkleding werd weer aan getrokken. Het is lente! Of zomer! In elk geval heerlijk weer waar je energie van krijgt.

Maandag
Ik begin ermee mijn logistieke en planmatige uitdaging voor de komende weken te bekijken. Het lukt me om orde te scheppen, te prioriteren en alles rond te krijgen. Meestal gebruik ik de vakantie om (ook) de achterstallige klusjes in huis even bij te werken. Omdat mijn kids het (terecht!) niet leuk vinden om mij de halve dag achter de computer te zien zitten. Ik kan, omdat we ‘s morgens geen haast hebben eventueel wel ‘s avonds werken. Daarbij stuur ik mijn klanten voor Wanderweb een nieuwsbrief, waarin ook staat wanneer ik afwezig ben.

Dinsdag
Kappertje om te beginnen.

‘s Avonds over met met een dame van de ouderraad, het wordt later en later, maar dat is prima.

Woensdag
Gezelligheid! 7 Ondernemers schuiven aan mijn lange tafel. We proberen elkaar te helpen waar we vastlopen en een waardevolle ochtend te creëren. Ik vind het mooi om te zien hoe men met elkaar verbind. Ondertussen geef ik een stoomcursus Insta Stories, voor wie daar nog niet mee werkt. En in de loop van de week zie ik voorzichtige stapjes in mijn tijdlijn.

‘s Middags haalt P de kids van school, zodat ik even door kan gaan. Ik ben bezig met een website voor een super toffe en hippe eetgelegenheid in Alkmaar.

We kijken La Casa Del Papel af. Wow. Wát een serie. Later deze week hoorde ik dat met bezig is met seizoen 3. Whoohoo! Zou het? Een IMDB checken voor je… Yup! Netflix heeft een deal gesloten om een derde seizoen te maken.

Dat herinnert mij eraan dat ik ook nog zou vertellen wat ik uiteindelijk van 7 Seconds vond. Deze troosteloze serie, speelt zich af bij een troosteloze familie, in troosteloos Jersey City, waar het sneeuwt. Op een sjofel politiebureau moet iets worden opgelost. Deze keer werd niet alles op zijn Amerikaans snel afgeraffeld en de karakters goed uitgewerkt. Goede serie die nog wel even blijft beklijven. Ik vond het einde erg, eh… geen spoilers. Het einde was voor mij iets om even stil te zijn in elk geval. Gaat dat zien.

Donderdag
Een hele dag om te werken. ‘s Morgens eerst een afspraak en daarna lekker verder. Om half vier gaat mijn scherm (gewenst) op zwart en rij ik naar een van mijn oudste (niet in levensjaren) vriendinnen A. We hebben elkaar, zoals gewoonlijk, al weer veel te lang niet gezien. Maar dat geeft aan de andere kant ook weer niet. Pret hebben we altijd. Iets met een schimmige poes, het spijt me oprecht dat ik daar niet verder wat over kan vertellen, want het is echt heel grappig.
We blijven in haar iets meer dan riante achtertuin zitten en ik word verwend met stokbroodjes en smeerseltjes. Dank je wel A! You is good people.

Vrijdag
Vandaag zijn het koningsspelen op school. Ik sta extra vroeg op om de dames even een vlaggetje en kroontje (vrij slecht) te schminken. Pippa mag op de fiets rondjes om school fietsen. Dus we moeten wel op de fiets naar school. Pippa is een blij ei. De school is vrij groot trouwens. Als ik om kwart voor elf mijn kleine schat kom aan moedigen, fiets ik af en toe mee. En zorg ervoor dat ik weet dat ze weer binnen is. Ik vind mezelf best een angstige moederkloekje met dit soort dingen en zou willen dat ik het iets meer los kon laten. Ik vind het systeem gewoon niet waterdicht. En ik hou van waterdichte systemen in een dorp met water en drukke wegen. Mijn angst blijkt niet helemaal ongegrond.

Zaterdag

Goedemorgen Land van Fluwel. Wist jij dat de tulpen origineel uit Kazachstan komen?

Via Turkije naar Nederland

Noor bij de elegante tulp, tulipa ballerina

Wat het is lekker op de trekker

Skelteren! Ze konden er geen genoeg van krijgen

Land van Fluwe

Een skelterbaan, speeltuin met waterpomp en een enorm klimtoestel. Dat is nog maar 1 klein stukje Land van Fluwel

Of het hier leuk is?

Op onze blote voeten…

Opperste concentratie!

Joepie! Water!

Lekker vies worden…

Ok, we houden het niet het hele pad vol op ons blote voeten

Tulpen zo ver je kunt zien

Hey! Dit bovenste kistje is van de opa van onze nieuwste opdrachtgever. Grappig!

Ik doe nooit badpakfoto’s. Maar deze kon ik jullie niet onthouden, omdat hij precies uitstraalt hoe het is als je voor het eerst lekker buiten in het water kunt spelen.

Na een half uur in het water, even opwarmen in de zandbak van de kas.

Whoohoo!

Een pannenkoek toe en toch nog heel even verstoppertje spelen in het verstoppertjesbos (met legerachtige hideouts… geweldig!)

En er is ook een shopje!

Zondag
Joehoe! Post van Europa-Park. Daar gaan we volgende week naartoe. We gaan weer slapen in het Colosseum hotel.

‘s Middags ga ik via Schiphol, want uiteraard werk aan de spoorwegen, naar Utrecht. Daar ontmoet ik Michal, Gaby en Annemarie voor een overleg over ons kindje Expeditie Kids Enzo. Onze insteek is om met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk effect te bereiken voor onze vier blogs. En van elkaar te leren. We verdelen de taken voor de komende tijd, kijken wat er beter kan en wat er goed gaat.
Na ons overleg sluit J aan. Zij is regelmatig (bijna altijd!) aanwezig op onze virtuele vrijdagmiddagborrel. Het is gezellig om haar weer eens in het echt te zien.
Ik krijg van deze bijeenkomsten ook altijd weer energie om ook mijn eigen blog te verbeteren. Met zijn vieren weten we toch meer is mijn ervaring. En hoewel we het echt niet altijd eens zijn, het eindresultaat telt. En dat is denk ik iets waar we, 1 jaar nadat we zijn begonnen met Expeditie Kids Enzo, trots op kunnen zijn.

De vorige whereabouts lees je hier: #212

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • vakantie
  • koningsdag
  • vertrek naar Colmar
Print Friendly, PDF & Email