De week dat ik jarig was, maar ook weer niet. Dat het ein-de-lijk echt mooi weer was. Dat Expeditie Kids Enzo online ging. En dat we iets met strijkkralen deden. Of heel veel eigenlijk…

Maandag
Tweede paasdag. We doen nix. Onbijten uitgebreid. Rommelen wat in huis. Zijn lekker lui en koken uit het boek van Hugh Fearnley-Whittingstall. Lekker veggie. De meisjes vinden vooral de papadums lekker.

Dinsdag
Heel hard aan het werk.

Woensdag
Vandaag ben ik jarig, maar ik het voelt niet zo. Dat ligt aan mij, ik had gegronde redenen op het niet te vieren. Ik ga gewoon aan het werk. En daarna naar Kids Zumba. En naar ballet. En weer terug. Om kwart voor vijf komt P thuis met taartjes. Die we niet eten, omdat het al zo laat is. Dan pas kunnen de kado’s uitgepakt worden. Noor heeft, samen met opa, een prachtig insectenhotel gemaakt. Ik bewonder het van alle kanten. Er zit nog een kaart bij en de hele doos waar het in zit is versierd met tekeningen. Ik krijg een ingezongen bericht. Bedankt C en F. Echt heel leuk. Ook is er een felicitatie van een PR-meneer, attent!

Donderdag

Mijn Vlaamse matties komen er achter dat ik gister jarig was. ‘In jullie defense… ik had mijn geboortedatum uit Facebook gehaald.’ Het is wat het is.
Noor komt terug van opa en oma met een ‘strijkkraaltelefoon’. Een rechthoekig strijkkraalding, met ‘app-buttons’ en een scherm.

We kijken op dit moment ‘7 Seconds’ en weten nog niet goed wat we er van moeten denken… Wordt vervolgd.

Vrijdag
Noor komt terug van school met een bestellijst voor strijkkraaltelefoons. Die moet ze volgende week donderdag gaan maken. Ze heeft ongeveer 13 bestellingen. Hmm,… laten we zelf strijkkralen gaan halen, anders ben je met de kerst nog niet klaar. Pippa is spelen bij een vriendinnetje, we gaan lekker shoppen. Strijkkralen, Bisonkit (de telefoon bestaat uit een voor- en achterkant) en we halen de strijkbout op bij oma. Want ik heb er geen. Nee, dat klopt. (tip voor alle drukke mensen; wasgoed 20min in de droger, ophangen op hangers, en strijkvrije overhemden van Desoto voor meneer. En verder gewoon niets kopen wat gestreken moet worden. Klaar!). Tijdens het winkelen komen we klasgenootje I tegen. Of ze ook mee wil komen strijkkralen. Dat wil I wel.
Ik wilde nog wat werken, maar vergat even dat strijkkralen betekent dat er iemand moet strijken. En dat je dat blijkbaar niet aan een 7-jarige kunt overlaten. Owja… Ik kom er achter dat deze klus geduld vergt. Nog lastig voor me.
Uiteindelijk breng ik I naar huis en haal ik Pippa bij K op. Terwijl ik de auto parkeer regelt social butterfly Noor al weer nieuwe mensjes die bij ons thuis komen strijkkralen. Ik sta de godganse middag dolfijnen, telefoons en vrije vormen in elkaar te strijken. Om vier uur komt P. thuis en vraagt zich af waarom ik er zo gestresst uit zie. Ik moet ook geen werk meer overhouden voor vrijdagmiddag…
Naar ballet vergeet ik mijn koptelefoon mee te nemen. En dat is erg. Het lukt me precies om 1 klusje af te maken deze middag.
Als ik thuis kom staat er een énorm boeket op me te wachten. Van mijn Vlaamse besties. Ik ben oprecht ontroerd door dit gebaar.

Zaterdag

Joehoe! Mooi weer. We gaan eerst een nieuw matras bestellen, dat moet echt. We weten gelukkig aardig wat we willen. Het toeval wil dat P de verkoper uit een verleden kent. De verkoper wil daar graag over praten. Wij willen vooral een nieuw matras, hebben al even op de verschillende mogelijkheden gelegen en zijn alleen even nieuwsgierig naar het prijs verschil. ‘Neehee!’ zegt de verkoper, ‘ik ben eerder benieuwd hoe jullie er op líggen.’ Mijn geduld was 10 minuten geleden al op, ik wil naar de speeltuin.
Ik fluister Noor ik haar oor dat ze best even aan papa mag gaan vragen wanneer we naar de speeltuin gaan. Ter illustratie van haar ongeduld maakt ze ook wat radslagen door de winkel. Zo. Binnen tien minuten staan we buiten. Op naar de speeltuin.

In de speeltuin is de eerste die we zien makker R. Makker R zit al lekker met zijn koppetje in de zon, zijn twee dochters zijn al gevlogen. We schuiven aan terwijl makker R vraagt of we soms geabonneerd zijn op zijn ‘vind mijn iPhone’.

‘s Middags gaan we via de speelgoedwinkel (strijkkralen ruilen en een paar extra zakjes halen, plus een bordje voor mij, kan ik ook even helpen). Even later zit ik lekker zen te klooien met strijkkralen. Ik ga maar even helpen, want met nog vier extra bestellingen van Lola, Floortje, Sophie en Rosa is het echt een monsterklus geworden. Ik durf het haast niet toe te geven, maar ik vind het best leuk om even niet te hoeven nadenken.

Ik mag ‘s avonds lekker uit eten met de lieve H., die strooit met complimenten. We eten twee borden vol guilty pleassures. Echt… Let op! Een biefstuk in jus met witbrood om er in te dopen. Met gebakken aardappels en patat. En een Brusselse wafel met slagroom en geflambeerde kersen. Waanzinnig lekker. Ondertussen vertelt iemand die al 17 jaar in deze ‘gouwe tent’ komt dat ze vroeger een spaarkas hadden (hij hangt er nog) waar ze elke week geld in gooiden en dan eens per half jaar gingen ze met een club stamgasten op verrassingtour. De Paerdestal in Hoorn. Do it.

Zondag
De site van Expeditie Kids Enzo gaat live. Voordat het kan gebeuren loopt er iets technisch niet helemaal lekker. We zijn met zijn vieren wakker, app’en heen en weer tot we het hebben gevonden. We fixen het en gaan live. Spannend! De leuke reacties maken het werk wat we er aan gehad hebben helemaal goed.

Kom je ook even kijken? Er is ook een winactie aan verbonden. Je kunt een tof pakket winnen van Ik Wil Meer Reizen! (met oa een hamamdoek!).

We moeten een nieuwe tuintafel. De vorige is afgelopen herfst afgevoerd. Op naar plaatselijk tuinwalhalla ‘de Boet’. We passen hoedjes…Vinden een toffe tafel, maar deze kan niet besteld worden in een maat die wij willen. Hmz…

We scoren kussens, vlinderbloemenzaad, kruiden, felgekleurde potten. Daarna duik ik de tuin in. Eerst komt Pippa helpen. Daarna zaai ik samen met Noor haar bloemenweide in. Na het strijkkralen is het wroeten in de aarde een goede tweede om even tot rust te komen voor de werkweek weer begint.

Dan weet je dat het lente is…

De bestellingen liggen klaar… De nieuwste modellen beschikken ook over een camera (zie de gele telefoon)

Het was een relaxt weekend. Heerlijk!

De vorige whereabouts lees je hier: #210 Editors, Pasen en graffiti

Deze week gepubliceerd:

  • een weekend naar Zeeland

De komende week op de agenda:

  • film Bankier van het Verzet
  • voorbespreking Praag met vriendinnen (hoera!)
  • high tea met mijn ex-collega’s van Carlson Wagonlit Travel
Print Friendly, PDF & Email