Een tikkie hectische week, waarbij ik van tevoren al ongeveer wist wat ik van minuut tot minuut ging doen. Met hele leuk en verdrietige dingen, met paaseieren en graffiti muren.

Maandag
Om negen uur heb ik een afspraak in Alkmaar bij iemand om een nieuwe site te laten maken. Een leuk project waar ik heel veel zin in heb.

Na school breng ik direct de auto weg naar de schadehersteller. Daarna gaan we met de leenauto naar het winkelcentrum, even een paar kleine dingen halen en een ijsje eten.

Dinsdag
Ik waag maar weer eens een poging om naar de kapper te gaan. Er rijdt bijna een Jaguar achteruit in mijn ‘nieuwe’ huurpolo. De jongeman achter het stuur had geen arroganter handgebaar kunnen maken toen ik later langsreed (nadat hij over een stoepje was gereden om in te parkeren). Als je niet kan rijden, moet je niet in zo’n auto gaan zitten.

Om vijf uur gaan we kruipend richting Amsterdam . Een burgertje bij de Burger Bitch en daarna… Editors! Ik denk dat er heel veel mensen waren die nooit naar een concert gaan. Ik ben ongeveer 2o minuten bezig geweest om twee cola bij P te krijgen. Er waren vrij weinig mensen die opzij wilden gaan. Vind ik raar. Maar het concert is geweldig. Echt op zijn Editors…


Woensdag
‘s Morgens ga ik naar school en moet ik niets vergeten, twee enveloppen met extra geld voor de sponsorloop. Dat Pippa opgehaald wordt door K, ik check met moeder W nog even of zij Noor meeneemt naar Kids Zumba. Nee, dat doet opa. Ook goed. Noor heeft een extra tasje mee voor Kids Zumba en K krijgt het tasje met balletspullen voor Pippa. Yes! Alles op de juist plaats.
Ik probeer een paar uurtjes hard te werken. En daarna is het omkleden.
‘Waar ligt die spijkerbroek die ik vanmorgen apart heb gehangen?’
P vond dat hij gewassen moest worden.
Fuck… we gaan naar een uitvaart. Ik zoek in mijn kast en vind nog een grijze broek.
Het is de uitvaart van mijn oom. Waar lief en mooi gesproken wordt.
Daarna is het een race tegen de klok. Pippa is net te laat op ballet (maar dat wist de juf). Ik zit een heerlijke drie kwartier in de bieb en zie hoe de Syrische vader van balletmeisje A zich een weg baant door het Nederlandse landschap. Hij maakt voor EUR 14,- een kopie om zijn examen Nederlands goed voor te bereiden met extra info.
Ik tik wat mails weg. De meisjes zijn klaar. Pippa wil nog boeken, dus we gaan weer naar de bieb. Daar is A. ook. Het lukt haar vader even niet zijn boeken af te stempelen. Of we willen helpen.
‘Mijn vader kan ook niks!’ zegt kleine A lachend.
‘Oh! Dat zeg je toch niet! Je vader doet zo zijn best!’
Wat lijkt het me lastig om zo je weg te vinden.
Ik haal Noor weer op en ga zelf weer door met de leenauto, via het tankstation naar de schadehersteller. Daarna staat mijn trouwe blauwe te glimmen. Ik sta nog even te kletsen met C en rij daarna weer naar huis. Thuis kom ik er achter dat de sleutels van de leen-Polo nog in mijn jaszak zitten. ZUCHT.
Ik ben blij dat we allemaal weer thuis zijn. P kookt. Hoera! Als de kinderen in bed liggen zakken we neer op de bank en concluderen dat het een druk dagje was.
Iets later komt L de sleutels van de trouwe blauwe ophalen, hij neemt hem morgen mee naar de garage. Heeft wel even het nieuwste model meegenomen, die ik gratis als leenauto krijgt. Allemaal hartstikke technisch met een niet bestaande handrem en niet bestaand contactslot. Het voelt of ik in een ruimteschip stap. Maar ik zal er morgen toch in moeten rijden om de sleutels van de Polo terug te brengen.

Donderdag
De kinderen hoeven niet te ontbijten. Bijna vergeet ik dat ze wel moeten lunchen. In nachthemd naar school. Of ze ook losse haren mogen? Van mij wel. Pippa doet een balletband in haar haar. Ik noem haar Flashdance.


Ik rij een rondje in het leen ruimteschip. En moet concluderen dat het wel heel erg snel went. Wát een lekkere auto! Daarna trek ik direct mijn joggingbroek aan. Ik ben inmiddels snotverkouden. Een paar uur later staat R voor de deur. Of ik mijn mail even wil helpen instellen op zijn telefoon.
De aanvragen voor hulp stromen binnen. Wat ben ik er blij mee!

Vrijdag
De kids en P hebben vandaag vrij. Ik wil werken, maar er komt telkens iets tussen.

Joe! De nieuwe bank komt. Je kunt niet zeggen dat we verspillers zijn. Zo zag de oude bank er al een paar maanden uit. Er kwamen wel eens vriendinnetjes spelen die ons heel zielig vonden…

‘s Middags ga ik met Noor even shoppen voor wat kleding. Ze heeft broeken en t-shirts nodig. Ik geef haar EUR 75,- en zeg dat ze zich daarmee moet redden. Het is lastig keuzes maken. Zeker als ze bij Name It een fantastisch roze glitterriempje ziet hangen. Het is een harde leerschool, maar volgens de mevrouw van de winkel zal ze me er later dankbaar voor zijn. Anders kun je later niet meer warm douchen.  Ik zie later nog een toffe joggingbroek, maar boven budget. In mijn hoofd wil ik dat heus ‘bijbetalen’ voor zo’n fijne broek.
‘Nee, ik wil straks wel nog warm kunnen douchen thuis.’
Ok.
Einde van de dag moet Noor naar ballet. Ik ga mee, zet mijn koptelefoon op en sluit me af. Na ballet komen we er achter dat R haar schoenen is vergeten. We gaan ze even langs brengen. Alleen weten we niet meer precies waar R ook weer woont. We zitten er maar vier straten naast.
Ik rij naar huis, eet twee wraps en mag weer terug in de auto om mijn verjaardagskado te gaan uitzoeken.

‘Het is wel goede vrijdag hè?’ zeg ik nog tegen P.
Dat maakt niet uit. Het blijkt wel uit te maken, we staan voor een dichte deur. Dan gaan we maar even samen naar de supermarkt. Ik heb nog niets gedaan aan boodschappen voor de paasdagen. We zien een lekker varkenshaasje liggen en halen daar wat spullen bij. Zal vast lekker worden!

Thuisgekomen ploffen we op de *NIEUWE* bank. Oeh! Einde van Casa de Papel. Wat een geweldige serie. Vanaf 6 april staat seizoen 2 op Netflix! Bedankt voor de tip weer G!

Zaterdag
Noor moet naar improvisatieles. En ik mag nog steeds een cadeau uitzoeken. We proberen het bij de plaatselijke middenstand, die ook Serengeti zonnebrillen schijnt te hebben. Maar niet in de goede kleur. Kunnen ze wel bestellen. Maar dan moet ik hem ook afnemen. Jawadde? Voor een bril van meer dan tweehonderd euro?
Drie winkels en kilometers later hebben ze beide modellen die ik wilde zien. Ik doe ze op. Waarom zit mijn haar zo stom? (ben al een week snipverkouden, daar gaat je haar gewoon stom van zitten) En zien mijn gezicht er zo moe uit? Ik kan opeens geen keuze maken. Over zulke dure brillen. We gaan onverrichter zaken verder.
De kinderen mogen in de Appie roepen wat ze mee willen nemen als paasontbijt. Dat gaat verrassend goed.
‘s Avonds eten we bij onze lieve vrienden R en E.
Na het eten doen we een muziekquiz. Waarbij we om beurten raden. We wandelen door dertig jaar muziek en komen heerlijke klassiekers tegen. Pakken af en toe ons luchtgitaar.
Om een uur plukken we de kinderen uit bed. We rijden naar huis bijna een konijntje aan.
‘Ik denk dat hij al eieren aan het verstoppen was.’
‘Was dat de paashaas mama?’
Hihi…

Zondag
Joehoe! We verstoppen paaseieren en samen met de dames zorg ik voor een lekker ontbijt. Noor perst 20 sinaasappels, Pippa vouwt met uiterst precies croissants in elkaar. Noor doet de paastakken en gooit er wat linten in.


Ik duik na het ontbijt heel even mijn bed in. En slaap zomaar nog een half uurtje. Daarna douche ik uitgebreid. We besluiten naar Kasteel Radboud in Medemblik te gaan. Het is er gezellig. Er speelt een band en de kinderen mogen paaseieren tellen die verstopt zijn. Het kasteel wordt verder nog gerenoveerd. En is erg leeg. Ik zou niet direct aanraden er heen te gaan. Maar met die paaseieren wordt het leuker. Aan het einde van de tour mogen ze het aantal eieren noemen en krijgen ze in ruil daarvoor echte grote paaseieren.
Noor las deze week het ‘Mooi boek’ van Joke van Leeuwen. Daarin staat dat je overal letters kunt zien. Noor vond vandaag een w.
We doen nog een rondje om het kasteel en doen een spontane een fotosessie voor een graffiti wand.

Dan gaan we met zijn vieren op de bank zitten en kijken naar ‘Hop’ een film over paashazen. Ik val bijna in slaap. De kinderen vinden en er niet zoveel aan.
We maken varkenshaas met verse tagliatelle in roomcognacsaus. Supersimpel. Snel. En heel erg lekker.

De vorige whereabouts lees je hier: #209

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • spannende launch (MET WINACTIE!) van de site van Expeditie Kids Enzo. Nog 6 nachtjes slapen!
  • lekkerste biefstukje van Noord-Holland eten met H. (zin in!)
Print Friendly, PDF & Email