You’ve got to be friggin’ kidding me. Voor iedereen die smakelijk heeft gelachen om ‘de kras van de Duitser’… scroll direct verder naar de zaterdag. Lachen man… ;-).

Maandag
Ik zet de wekker vroeg en spring er direct uit. Offensief luis gaat van start. Twee kids in de shampoo en doorkammen. Snel naar school. Dan bellen met Maarten van Apple, omdat ik mijn MacBook niet meer open krijg met een van de zes wachtwoorden die ik in mijn hoofd heb. Vervolgens naar de apotheek om het beste op het gebied van luisbestrijding in huis te halen. Een kam en XT LUIS (wat later door mijn neef wordt aangemerkt als ‘goed spul’). Ik ben drie kwartier bezig alle moeders van vriendinnen van de dames die ik ken te app’en. Vooral omdat ik het vermoeden heb dat ze er al zijn. En dat app’en doe ik dus met een app op mijn computer. Mijn hele ochtend naar de gloria.
Dat we luizen in huis hebben gaat als een lopend vuurtje, niet in de laatste plaats omdat ik het op mijn blog zet natuurlijk. Noor komt uit school en zegt ermee gepest te zijn. What the fuck?
Triestig weer. En altijd dezelfde kinderen. Mijn inner Goldberg komt naar boven (zie the Goldbergs op Netflix). Ik wil die kids het liefst…

Partitities maken in haar, dat gaat snel beter

Dinsdag
Na school gaan we naar schoonzus I, want die is jarig vandaag. Ik neem voor nicht T haar slippers mee, die ze nog voor haar verjaardag kreeg.  Ze zijn té leuk! Ik hoop bijna dat ze haar niet passen, haha. Maar ze passen en nichtje is blij, dus dat is goed.

Assepoes heeft ook neetjes…

Dat kammen tegen luizen en hun irritante eitjes is best gezellig. Als je op de stoel zit, mag je je eigen playlist aan. De playlist van Pippa is echt heel grappig…

‘s Avonds kijken we de seizoensfinale van Homeland (s6). Man, man, man! Wat spánnend! Vanaf het begin hebben we aan de buis gekluisterd gezeten.

Woensdag
Ha! Staken! Mijn werkdag begint om zeven uur. Ook wel eens lekker. Ik doe elk klein k-klusje wat ik kan vinden, werk mijn hele administratie bij. We ontbijten lekker uitgebreid. Met servetjes en sapjes, want dat vinden de meisjes gezellig.

‘s Middags is er wel ballet (spannend, Pippa mag op het podium oefenen, want binnenkort eindpresentatie).


Noor mag tijdens de eindpresentatie van Kids Zumba een eigen liedje kiezen. Ze koos Mi Gente, wat ze samen met een paar vriendinnen gaat doen. Ze vind het geweldig. Als ze maar kan dansen… heerlijk.

Donderdag
Ik werk mezelf een slag in de rondte. En dat vind ik heel erg leuk!

We luisteren een verhaaltje in plaats van voor te lezen.We zetten Vivaldi’s vier jaargetijden aan, doen ons ogen dicht en verzinnen er zelf een verhaal bij. Pippa vindt het geweldig.

Vrijdag
Ik sta te wachten en te wachten, de wind giert over het schoolplein. Ik heb het knetterkoud. Noor is er nog niet. Een kwartier later dan gepland komt ze aan. Ze moest nog een tekening maken voor X. Want ze is verliefd. Op wel meer jongens, maar als ik X zijn naam noem begint ze te giechelen. Hihi. Heerlijk. Ze heeft een tekening voor hem gemaakt. ‘Ik ben op je. Een beetje.’ Ook lekker praktisch wel.
We doen boodschappen en gaan lekker cocoonen. Pippa gaat slapen en ik ga met Noor naar ballet.

Zaterdag
Vriend R viert vanavond zijn 40e verjaardag. We kopen met de hele vriendengroep een Bongobon (de mannen dwaalden in gedachten direct af toen ik het voorstelde en zaten opeens bij een bungafeestje met Berlusconi).
‘s Avonds maken we massaman curry. Het was erg lang geleden dat we dat gemaakt hebben.
‘Nan, ik moet je iets vertellen, en ik weet. niet zo goed hoe.’
Ik raak nieuwsgierig.
‘Er heeft weer iemand zijn deur tegen de jouwe aan gegooid. Er zit een rode kras op je deur.’
Ik ga kijken en moet er een klein beetje van huilen. Weer op een andere plaats… Ik word er zo moedeloos van.

Het feestje is echter weer heel gezellig en we kijken met zijn allen alvast uit naar volgend weekend. Het jaarlijkse vriendenweekend en besluiten allemaal alvast op voor te slapen. We zijn per slot van rekening bijna allemaal de veertig voorbij.

Terug op de fiets is het ijzig koud. Gelukkig had mijn vader (BEDANKT PAP!) gezegd dat ik even een muts op moest doen ofzo. Dat scheelde weer een brainfreeze.

Zondag
Lazy Sunday. As we speak zit P op links van mij zijn werk voor te bereiden (en te mopperen tegen zijn scherm). Verkleed Pippa zich als brandweerman Sam.

En als baby Mozes in de mand.

De vorige whereabouts lees je hier: #207

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • vriendenweekend in Giethoorn

Foto credit header: Igor Ovsannykov via Unsplash

Print Friendly, PDF & Email