Onze tweede deel van de vakantie in Noord-Brabant. Wat is er veel leuks te doen daar! Even snel door de week heen. 

Maandag
Ik blijf ‘thuis’ met Pippa. P gaat zwemmen met Noor. Ik lees mijn boek uit. Een Glas Melk. Over internationale vrouwenhandel. Beklemmend verhaal. Ik ga door met Stad van Inkt. Een thriller. Is er nog iemand die graag leest? Ik heb best wat boeken over en wil ze graag weggeven. Het wordt een beetje vol in mijn kast. Ik maak anders wel even een winactie deze week, is dat leuk?

Dinsdag
Vandaag gaan we naar Mini Billund in Wagenberg. Een Lego winkel, museum en een giga tafel om aan te bouwen. De meisjes vinden het geweldig!

mini Billund

Overal Lego

Groter dan jezelf!

Woensdag
Budgettip nummer twee, we gaan naar Breda (parkeren is overigens geen budgettip…). We gaan naar het Miniaturen- en Poppenhuismuseum. De entree voor kinderen is gratis, ze mogen grabbelen in de grabbelton én krijgen wat te drinken.

Poppenhuizen

Pippa en haar gegrabbelde (doodenge) baby zonder ogen

Rapunzel! Pippa haar grote voorbeeld

Ehhhh? Geen idee waarom. Ohja! Het was een beetje koud in deze kamer…

 

Streetart in Breda

Pippa heeft het ijskoud, als we langs de Tumble ‘n Dry lopen bedenk ik dat ze toch nog een nieuwe spijkerbroek moet. ‘Maar ik heb een drupje in mijn broek.’ *ZUCHT*. Ook maar een pak nieuwe onderbroeken dan. Gaat lekker.

Broekje: €49,95. Slik.

We schuiven aan bij de nieuwe zaak Happy Tosti. Waar we een heerlijke tosti eten. Ze werken er gedeeltelijk met verstandelijk beperkten die ergens anders niet aan de bak komen. Top idee!

happy tosti breda

En je mag er op schommels zitten!

 

Daarna begint de lol. De kinderen hebben duidelijk geen zin om verder Breda in te gaan. Prima. We gaan naar Kids Wonderland. Die zitten vol. Ze reageren wel top door Noor en Pippa een kadootje te geven (glitterstickers). Dan door naar indoor speelboerderij Pukkemuk. Buiten ziet alles er leuk uit (waterspeelplaats en speeltuin). Binnen is het een heel grote schuur met een klimrek erin.

‘Dat is dan € 28,-.’ We kijken elkaar aan. ‘Sorry dames, het is drie uur, we kunnen hooguit een uurtje spelen, dat gaan we niet doen.’

Door naar de Jacobushoeve (gelukkig hebben we veel leuke tips van volgers gekregen en ik wil ze het liefst allemaal uitproberen). Daar worden we hartelijk en warm ontvangen. Het zelfgemaakte ijs is heerlijk.

jacobushoeve

Met je winterjas binnen onder de terrasheater ijs eten. IJs kan altijd!

We moeten een half uurtje rijden naar Oosterhout, waar we aanschuiven bij de Beren. Een fijn restaurant om met kinderen heen te gaan. We warmen lekker door. Eerst rustig een borrel met wat stokbrood.

de beren oosterhout

Met smeerseltjes… hmmm

De bieb van Oosterhout blijkt verrassend leuk! We lezen er een verhaaltje en kijken ons ogen uit. Aanrader in de categorie gratis.

Donderdag
De koudste dag van de week. Ik pak Pippa in, thermolegging, joggingbroek, hemd, shirt, vest, jas, sjaal, muts, Bart’s wanten, UGG’s en Weleda Skinfood op haar gezicht. Maar alsnog wordt ze dwars zodra ze een stap buiten zet.
Het is vijf minuten lopen van de parkeergarage naar het Natuurmuseum. Eenmaal binnen is het goed. We gaan naar tentoonstelling ‘het Bos’, pakken een sleutel en openen bijna alle kastjes en doen de opdrachtjes die er achter liggen. Wát een tof museum met kinderen!

Hallo kleine onderzoeker!

Onderzoeken hoe snel een virus zich verspreidt. Handig, deze tijd van het jaar

De proefjes worden per seizoen aangepast! Let even op de details, Noor heeft sokken met herten aan. Ik weet bijna zeker dat ze daar van tevoren over na heeft gedacht.

Afdrukjes maken in binnenzand.

In het restaurant kun je ook lekker kleuren (en je mag er zelfs je eigen brood meenemen!) Maar de tosti’s zijn prima.

Wolf!

Spelen bij Kikker

Echt té leuk!

En dan nog even naar de ijstijd.

We eten in het museum en gaan terug via tentoonstelling Wolf en langs de Kikker (haas en rat) speelplaats. Man, we komen tijd tekort.

We eten in het huisje alles wat er over is, fruit, stokbrood, roerei, je kent het wel. Ik maak alvast de bovenverdieping schoon. (Ja, echt vakantie hoor, bij Roompot 😉 ) En Pippa wil absoluut nog 1x in haar bubbelbad.

Vrijdag
Na het inpakken gaan we naar Kids Wonderland, part two. We mogen naar binnnen! Wat is het hier ontzettend leuk! Ik speel een tijdje met de kinderen. Echt te gek. Ik wou eventjes dat ik net zo klein was als zij!

Kids Wonderland

Indoor speelparadijs 3.0

Notenkraker!

Dansen ehhh, rennen op de vulkaan!

In de trampoline tempel

‘s Avonds kijken we de film ‘Weg Van Jou’. Heerlijk vermaak! Ik vond hem leuk, Katja Herbers in de Zeeuwse klei.

Zaterdag
Ik ga even langs mijn ouders. Even lekker met mijn koppetje buiten. Heerlijk.

‘s Avonds is er groot feest bij vrienden H & H. Zij zijn 12 1/2 jaar getrouwd. Er is gin en tonic. De kinderen, die aanvankelijk al naar bed zouden zijn zien om half tien hun kans schoon en komen naar beneden. ‘Nanda is normaal gesproken heel lief, maar nu heeft ze denk ik een beetje veel gedronken,’ zegt mijn vriendje T.

Onzin. Ik ben ook lief als ik gedronken heb. Nouja. Een ietsepietsje meer vilein misschien?

Geweldig leuk feestje in elk geval.

Zondag
‘Zullen we vadertje en moedertje spelen, Noor?’
‘Ja, dat is goed! Dan ben ik grote zus en woonde ik op zolder. Doei!’
Noor verdwijnt naar zolder, waar ze hard bezig is met een nieuwe Playmobil wereld. Pippa speelt de hele ochtend met de Barbie’s.

‘s Middags ga ik met haar naar de stad. Ze heeft nieuwe pantoffels nodig. En haar zinnen gezet op super makkelijk te vinden eenhoorns of My Little Pony’s. Uhuh. Op naar de Primark dan maar. We vinden ze bij de damesafdeling. En sokken met glitters. En sneakersokken met eenhoorns en regenbogen. Wow.

‘s Avonds beginnen we aan s6 van Homeland. Heerlijk!

De vorige whereabouts lees je hier: #205

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • mijn nieuwe MacBook komt vandaag
  • opzetten van de Wandernan nieuwsbrief (duurt misschien nog wel een paar weken, maar hij komt er aan!)
  • Noor voor het eerst naar Kids Zumba (8 lessen, buitenschoolse activiteiten)
Print Friendly, PDF & Email