Er ging nogal wat mis deze week… Maar ik heb ook heel erg veel gelachen. Vooral om en met Noor en Pippa. Wat zijn het toch een grappige mensjes!

Maandag
‘s Morgens schuif ik achter mijn iMac. Weet je nog dat ik vorige week hard bezig was hem weer een beetje sneller te maken? Gelukt! Ik was zo blij.
Er komt een pakketje binnen met de beste chapsticks ever.


Ik heb ze besteld bij Amazon UK (omdat in NL niet alles te krijgen is). Even snel wat ik van de andere producten vind. De chapstick (met gele huls) zijn geweldig. Ik heb nu vanilla bean, wild cherry en pink grapefruit. Niet te evenaren tot nu toe. De glossy’s met de bruine huls zijn licht gekleurde. Ook geweldig. Verzorgen, maar laten wel een kleur achter. Dan de crayon (midden het setje), de dop gaat gemakkelijk los, dat gaf een smeerboel in mijn (Fred de la Brettonière!) tas. De lipsticks (links), hebben mooie kleuren, maar zijn erg fragiel. Ze zitten niet lekker in de huls, waardoor ze de indruk wekken snel af te kunnen breken. En dan zit er nog een shimmer in (links in het setje), die is wel aardig, maar ik hou niet van de mint die ze er aan toe hebben gevoegd. Dat voel je tintelen. Voor zover deze super belangrijke Burt’s Bees info.

‘s middags nadat ik de kinderen van school haal doe ik meestal wat dingen in het huishouden, besides limonade en koekjes verzorgen. En daarnaast doe ik tussendoor wat kleine klusjes op mijn laptop die op de eettafel staat. Plotseling stopt een regel van het toetsenbord ermee. Dat haperde de laatste tijd wel vaker. Ik zoek op YouTube op hoe ik mijn toetsenbord schoon maak. Met een schroevendraaier haal ik een voor een de toetsen eraf. Ja, die mogen inderdaad wel eens schoon gemaakt zeg. Maar niets helpt. Ik bel Apple. Ik ben de Apple reseller. Maar niemand wil er nog aan. ‘We noemen uw laptop vintage.’ Ik moet ze gelijk geven. Mijn laptop is van mid 2010. Hij is op.
Na een vergadering met mezelf (wat kan ik snel beslissen) besluit ik dat er een nieuwe moet komen. WanderWeb sponsort het hele bedrag (lief zeg, wat een top baas heb ik toch!) en zo bestel ik ‘s avonds een nieuwe MacBook. Spacegrijs. Met Touch Bar. En 16gb ram-geheugen. Whooohoooooo. Mijn oog valt op de bezorgdatum. Die is met het geheugen ook verschoven naar 5 maart. Argh!

Mijn aanstaande

Dinsdag
Als ik ‘s morgens even bij Noor ik de klas kom kijken en ze doet. haar lade open schrik ik. Noor spaart gummen, echt heel veel.  ‘Iew Noor! Er zit poep in je la!’


‘Mahám! Sttt!’ sist ze me toe.
Don’t shush me girl!
‘Da’s een traktatie!’
Ik hik van de lach. ‘Sórry! Een wát?’
‘Ja, ‘t is een brownie of een muffin ofzo.’
Het ding is 2cm hoog.
‘Noor dat is geen muffin.’
‘Hij is ook echt niet lekker,’ fluistert ze in mijn oor.
Ik ga echt stuk, maar er is niemand om het mee te delen. Zo jammer dit.
Noor’s Middags even naar nichtje M. die 12 is geworden. En 12 jaar samen. Ik krijg bloemen!

Woensdag
Samen met Judith heb ik een clubje ondernemers bij elkaar gebracht. Vandaag is onze eerste ontmoeting. Het is een soort afvalrace geworden. Er zijn een hoop afzeggingen. Niets aan te doen. Ik hoor niet anders om me heen dan zieke mensen. Ik ben zelf ook niet helemaal tof. Maar de bijeenkomst is nuttig, en bruist van energie. Ik vind het leuk om te horen hoe de andere dames (dat was niet expres overigens, dat het alleen dames zijn, er mogen echt mannen bij!) hun ondernemerschap invullen.

Hoera, mijn laptop werkt weer 🙂

Donderdag
Werk, werk, werk, ik ben heerlijk aan de gang. Tegen het einde van de dag  krijg ik een prachtig bericht. Ik open mijn mailbox. Europa-park mail! Mijn ogen vliegen over de tekst. En dan schreeuw ik keihard: ‘YES!’ door het huis. We gaan voor het derde jaar op rij op familieperstrip naar Europa-Park. Wow!
De kids, vooral Noor dan, zijn ook door het dolle heen. Pippa snapt het niet helemaal. Tot we vertellen dat we terug gaan naar de kabouterwagentjes. Dan weet ze genoeg.

Plus supermarkt roept eitjes terug omdat er ei in zit. Yup…

Vrijdag
Het is zo fijn om weer eens echt te kunnen bloggen. De ene na de andere post vliegt op het scherm. Natuurlijk, daarna kijk ik ze nog twee keer na. Moeten er nog foto’s bij etc etc, maar het tikken zelf, dat waar het allemaal om begon, dat is zo heerlijk om te doen.

‘s Middags zou Noor alleen naar huis komen, want vriendin A heeft iets anders afgesproken. Ik ben er eigenlijk wel blij mee (hoewel A altijd erg gezellig is), want ik moet echt eens gaan schoonmaken in huis. Maar als ik op school aan kom blijkt dat A tóch mee gaat :-). We halen eerst een lekkere lunch bij de supermarkt in het dorp. Iedereen mag iets lekkers uitkiezen. A kiest stroopwafels, Pippa Oreo-koekjes, Noor knakworsten. Ik chips voor vanavond. Als ik op band kijk vraag ik me af of de dames er ook iets gezond bij zien liggen. Gelukkig weten ze het wel. Die paprika is gezond en de ijsbergsla ook. Misschien de rundergehakt. En dan houdt het op. Oops.

Daarna is het een grote bende, waarin ik probeer vanaf mijn bureau. op zolder schoon te maken. Er komt nog een vriendinnetje bij. Het ‘kluphuis’ die ze in Noor haar kamer hebben gemaakt neemt gigantische vormen aan. P komt thuis en lijkt direct weer weg te willen rennen. Er rent een kleuter in onderbroek voorbij en overal liggen glittersliertjes van een pompom die is stuk gegaan.

Ik ga met Noor naar ballet en lees verder in mijn SEO boek van Alain Sadon. Wat een fantastisch goed geschreven boek. Het lijkt me niet makkelijk om als pionier van de SEO een boek te schrijven over iets waar je zoveel van weet en het dan uitleggen op een manier die iedereen snapt.

Zaterdag
Bij de kapper ontstaat het idee om ‘s avonds bij de Griek te gaan eten. Dat plan wordt gelukkig goed ontvangen.

Blij met mijn nieuwe haarkleur. En het zonnetje schijnt zo lekker!

Mijn neef interviewt me over mijn bedrijf. En de structuur van het bedrijf. Nouja, daar valt niet veel over te vertellen. Hij vraagt ook: ‘Wat vind je niet leuk aan wat je nu doet.’
Ik wil beginnen met zeggen dat elk beroep een keerzijde heeft. Maar nee.  Ik kan het eigenlijk niet verzinnen. Ik ben echt zó onwijs blij met wat ik nu doe. Ook met de tijd overigens die ik heb gekregen om zover te komen. Om een paar jaar te kunnen freewheelen om voor mezelf een baan te creëren waar ik echt alles in kwijt kan, die uitdagend blijft én waarbij ik enorm geniet van de zelfstandigheid. Het is fijn dat af en toe even te herinneren.

We eten ‘s avons bij Minos Pallas in Heerhugowaard. Superfijne plek met kinderen, ze zijn er zo lief voor ze! Het eten is overigens ook echt erg goed.

Zondag
Ik ben te vroeg wakker en Noor ook. Ik heb nog een klusje. We gaan deze zomer naar Sardinië en tot nu toe had ik nog geen tijd genomen de accommodatie’s te boeken. Eerder deze week boekte ik een auto (bij Car Del Mar) en een camping voor de eerste nachten (spuuglelijke kamer, maar een kinderzwembad met gekleurde glijbaantjes en een zitje buiten). Het middelste deel van de reis had ik al geboekt op de vakantiebeurs. We blijven dan een week op een ‘country estate’ in een studio (dus krap, alles in Italië is krap) met een zwembad in de buurt van Alghero.
De laatste week moest nog rondgebreid worden. Dat worden nu 5 nachten in een lodgetent, met een schattige veranda op een mooie camping die idyllisch L’Ultima Spiaggia heet. Nou, dat weet je het wel. En de laatste nacht heb ik nog even een hand over mijn hart gestreken en een extra bedrag uitgetrokken voor een fijn hotel, met een prachtig zwembad en ligstoeltjes, op 13 minuten afstand van de luchthaven van Olbia.

Zo! Dat is geregeld.

Door naar de volgende vakantie. Afgelopen donderdag hoorden we van de persreis. Het is dan meivakantie en ik wil er een paar dagen aan plakken. (ook om optimaal van  Europa-Park te kunnen genieten). We kiezen voor een paar overnachtingen in Colmar. Dat ziet er zo mooi uit! Bovendien is er een speelgoedmuseum. Lijkt me geweldig leuk.

De vorige whereabouts lees je hier: #203

De komende week op de agenda:

  • de Katjeskelder in Oosterhout
  • Noor gaat meedoen aan de talentenshow in de klas en hopelijk ook op school
  • Pippa heeft juffenfeest
Print Friendly, PDF & Email