WILDLANDS adventure zoo in Emmen - Wandernan

WILDLANDS adventure zoo in Emmen

Ok, ik dacht dat heel Nederland er al geweest was, behalve ik. Maar toch hoorde ik nog regelmatig ‘Wildlands Adventure zoo? Wat is dat?’. Reden te meer om er een postje aan te wagen. En ook… wat vind ik er nu echt van? Waren de kritieken welke ik van tevoren hoorde waar? Goed nieuws, de exorbitante entreeprijzen zijn inmiddels omlaag gegaan. 

Wat is er te doen in WILDLANDS adventure zoo?

Van tevoren had ik mensen bijzonder kritisch horen reageren. ‘Er zijn zo weinig beesten’. Tja. Wil je anno 2017 een dierentuin opzetten, dan heb je te maken met enige veranderingen in de samenleving lijkt me. Honderd jaar geleden werden er dierentuinen gebouwd om iedereen kennis te laten maken met de exoten, tegenwoordig is iedereen die dat graag wil prima in staat om de exoten op locatie te bezoeken. Daarbij is men zich tegenwoordig meer en meer bewust van het feit dat het op een of andere manier niet lief is om beesten uit hun natuurlijke habitat weg te halen. Ook ik krijg daar steeds meer moeite mee. Het kan wel zijn dat een dierentuin meldt dat ‘deze hyena geen stereotyp gedrag vertoont door zijn grote leefomgeving’ maar als ik een uitgesleten padje bij het hek zie en weet dat het territorium van een hyena kan varieren tot 1000 vierkante km (!, zegt Wiki) dan is het een hok van 250 meter natuurlijk alsnog een wassen neus. Dus. Ik begrijp dat dierentuinen zo langzamerhand andere keuzes moeten en willen maken. Fijn!

WILDLANDS is opgedeeld in vier delen. Elk deel heeft een eigen hoofdattractie, speelgedeelte en horecavoorziening waarin de thematisering goed is doorgevoerd.

Jungola, waar je door een overdekte jungle kunt varen. Hier vind je de olifanten, welke inderdaad een fijn leefgebied hebben. Voor een dierentuinolifant.
TIP: je kunt hier naar Jim’s jungle show

Vlindertuin
Een echte! Verzekerd een meneer op leeftijd nog, die zich de intocht van de Canadezen herinnert
Er is een heel vliegtuig aan te pas gekomen om de jungola te verfraaienOveral tussendoor speelplekjes!
De olifanten willen in bad

Serenga, hier lopen giraffes, zebra’s, neushoorns etc door elkaar op de savanne. Echt heel tof om te zien! Je kunt hier met een ‘safaritruck’ met gids doorheen rijden. Je gaat dan ook een gedeelte door het water, wat het natuurlijk wel heel spannend maakt allemaal. In dit gedeelte vind je ook prairiehondjes die over het pad lopen, en de leeuwen, die je leuk kunt bekijken van ver af.
TIP: buiten bij het Momma’s restaurant is een ‘opgraving’ waar kids even lekker kunnen spelen
TIP: de bavianenpresentatie staat garant voor spektakel. Deze agressieve aapjes zijn echt tof om naar te kijken, ook voor langere tijd (vind ik dan…)

Wildlands adventure zoo

Nortica, de temperatuur dropt gevoelsmatig direct een paar graden zodra je Nortica in wandelt. Hier vind je zeehondjes, ijsberen (alleen even niet toen wij er waren) en 4D avontuur Arctic 1 (vonden allebei onze kinderen te eng, 6 en 3 jaar…haha, ze houden beide niet van plotselinge bewegingen en donker).

Spelen in Nortica
wildlands adventure zoo
Thematisering tot in de puntjes


Animazia, 
dit vonden mijn kids eindeloos leuk, en wij ook fijn tijdens deze dag met 30 graden plus. Spelen, spelen, spelen. Touwbruggen, vlotten, zand, schepmachines, glijbanen, doorsteekjes, piratenschepen. Ik heb er zelf ook een tijdje meegedaan. Het is echt te leuk om dat niet te doen.

TIP: in het theater is de Neila & Babu show.
TIP: achterin (beneden) is ook een speelgedeelte voor de allerkleinsten

Wildlands adventure zoo
Neila & Babu

Lunchfaciliteiten

Zoals gezegd heeft elk deel zijn eigen gethematiseerde restaurant, daarnaast zijn er nog diverse kiosks.

Deze vega-burger met portobello in Momma’s restaurant was erg lekker!
Kids krijgen bij hun menu een verrekijkertje. Superleuk idee!

WILDLANDS Adventure Zoo combineren met een bezoek aan…

Wanneer je in Center Parcs Parc Sandur verblijft, kun je daar relatief voordelig, gedurende je verblijf, kaarten voor WILDLANDS bij krijgen. Je kunt dus elke dag heen!

Wil je er een nachtje aan vast plakken? Ik raad je Guesthouse villa Emmen aan of vakantiehuisje Oes-tilber .

Praktische informatie WILDLANDS Aventure Zoo

Prijzen: de reguliere prijs is EUR 27,50,maar online kun je vaak een kaartje voor EUR 22,50 scoren (kinderen EUR 19,50)

Ik wat tips voor je verzamelt om dat te omzeilen.
Airmiles: er loopt altijd een actie waarbij je je Airmiles kunt inleveren tegen een kaartje, ook miles only
Center Parcs: verblijf je in Parc Sandur, dan kun je heel voordelig meerdaagse kaarten bijbestellen (let op, parkeren doe je wel dagelijks…)
PiPaPandaclub: WNF Panda club leden krijgen een kleine korting
ANWB-leden hebben een aantrekkelijke korting

Website:  Wildlands

Adres: P-Zuid van Q-park is Ermerweg 28, 7812 BG Emmen
TIP: volg niet te snel de borden naar overige parkeerplaatsen
TIP: gratis parkeren doe je op P-Oost, 18 min lopen naar de ingang

Openingstijden: 10:00-18:00

Ons bezoek duurde: bijna 8 uur

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Er zijn 2 reactie's

    1. Dat ligt voor jou natuurlijk ook niet echt om de hoek. Ik zou het nog leuk vinden als ze er een hotel bij bouwen…zoals het 25hours Bikini in Berlijn…. Idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *