Welk speelgoed op vakantie - Wandernan

Welk speelgoed op vakantie

Ik verbaas me wel eens over wat mensen meeslepen voor de kinderen. Soms zie ik auto’s voorbij gaan, compleet met fietsen, activity-centers en een complete bibliotheek. Zelf ben ik wat dat betreft wat simpel. Ik denk altijd dat mijn kind genoeg heeft aan een of meer ouders, aandacht en een nieuwe omgeving. En ik ben niet gek, zo blijkt. Speelgoed op vakantie, wat neem je mee?

Speelgoed mee op vakantie

Afgelopen vakantie mochten we niet te veel bagage mee, want ik had, een budgettechnische kwestie, voor een kleine middenklasse auto gekozen (we kregen een Toyota Auris). Een koffer en twee sporttassen was alles wat we mochten vullen en voor een 25-daagse vakantie heb je nogal wat kleding nodig. Er was aldus weinig ruimte voor speelgoed. Met 33 kilo bagage hebben we het prima gered. Welk speelgoed namen we mee op vakantie?

Gratis speelgoed op vakantie

– van de eerste petflessen en wat plastic bekers, hebben we de strandspullen gemaakt, gieten met water en zand is nu eenmaal een eindeloos leuke bezigheid

– voor EUR 4,50 kochten we na een dag of vijf een strandset, welke op de laatste dag gedoneerd is aan een Russisch jongetje (dit ging met enige tranen ‘Oh nee! Niet mijn dolfijnenboot!’ gepaard, maar dit kan eenvoudig opgelost worden met ‘Hier, wil je een ijsje?’)

– toen mijn oogmake-up removerpads op waren, hadden we een leuk doosje  om steentjes in te verzamelen

– op dag 10 kochten we een kleurboek, welke is veranderd in, een notitieboek, kleurboek, plaatjesboek en zelfs is het enige tijd een horloge geweest.

– een voorleesboek is ook niet nodig. Vertel gewoon wat er die dag gebeurd is en verander ‘en toen gingen we’ in ‘het meisje (de jongen…) ging naar… Noor vond het zo leuk dat ze vaak vroeg: ‘Wil je dat nog een keer vertellen?’

– onderweg steentjes, blaadjes, bloemetjes en andere dingen zoeken, buiten is van alles te ontdekken

– maak contact met andere kinderen, die (ouders) hebben namelijk wel van alles meegesleurd

Wat we wel mee nemen

1. Uno

Dit kaartspel kunnen we eindeloos spelen!

2. Herbruikbaar stickerboek van Melissa & Doug

Eindeloos plakken. Nieuwe vormen maken. Of dat nu een boerderijboek is, of eentje met prinsessen.

3.Kleurtjes

We hebben een oude luiertas van Kipling helemaal vol gepropt met stiften, kleurtjes, schaar, stickers en kleurboekjes. Deze stiften blijven altijd handig bij elkaar door middel van het draadje waar alle doppen aan vast zitten.

4.Opblaasbaar speelgoed

Natuurlijk, opblaasbaar speelgoed, mits niet overmaats, kan altijd in de koffer. Deze eenhoorn wil graag met je mee…

5. iPad

Een lifesaver… je eens wél uitgebreid wilt ontbijten, je koter veel te vroeg wakker is, een rit langer duurt dan gewenst of weet ik veel wat. De iPad.

Er zijn 7 reactie's

  1. goede tip! Zelf met de trein naar Berlijn geweest, en wij hadden een ketting van plastic ringen (makkelijk samen te binden) en stapelbekers mee voor onze dochter van 9 maanden. En haar favoriete knuffel natuurlijk. Bijkomend voordeel: je hoeft niet telkens te controleren waar al het speelgoed nu weer is, dat is in 1 oogopslag duidelijk. 🙂

    1. Haha! Ja, daar had ik nog niet eens aan gedacht 🙂 Maandag is er trouwens een blogpost over Berlijn, misschien zie je nog iets bekends!

  2. Dankje voor al die geweldige tips ik weet nu hoe ik de vakantie door moet komen fijne vakantie allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *