Zit jij met de vraag ‘welk hotel in Mechelen’? Ik heb in drie verschillende hotels geslapen in Mechelen. De eerste werd geregeld door de organisatie van de persreis. Je hoort vaak pas op het laatste moment wat het programma is en dus ook waar je slaapt. Maar ik wist ook al dat ik een nachtje langer zou blijven en had voor de tweede nacht zelf een hotel gereserveerd.

Wel handig, zo kon ik in een reis twee hotels voor jullie testen.

Holiday Inn Express

Ik verwachtte er echt niet veel van, want de prijs voor een familiekamer was laag en op de website zag ik alleen typische hotelkamers. Wat een verrassing dit hotel!
De familiekamer was keurig opgemaakt en ruim genoeg. We hadden allemaal een fijn bed en de wandelwagen kon ook nog op de kamer staan (niet altijd het geval 😉 ).
Wat ik vooral leuk vond was de functionaliteit van dit hotel. Een gezellige bar beneden, die ‘s morgens een leuke ontbijtruimte is (prima ontbijt overigens!) en er is van alles te krijgen in een soort ‘gemakswinkeltje’ bij de receptie. Zelfs hele maaltijden (zonde, er is zoveel lekkers te eten in Mechelen!).

Een uitgebreide review lees je hier: HI Express Mechelen

+ ligging
+ afgesloten parkeergarage onder het hotel (EUR 16,- per dag)
+ fijne kamers en bedden
+ goed continentaal ontbijt (altijd bij de prijs inbegrepen)
+ gezellige woonkamersfeer in de lobby

Ik betaalde voor mijn familiekamer EUR 82,- per nacht.

welk-hotel-in-mechelen-1
welk-hotel-in-mechelen-2
welk-hotel-in-mechelen-3

Novotel Mechelen Centrum

De ligging van dit hotel is werkelijk perfect. Het ligt in het hart van de stad. De lobby is ruim en fris ingericht. Wel merk je hier dat je echt met een ‘keten’-hotel hebt te maken. 

Hoewel het ontbijt prima is, weet dat je hiervoor EUR 16,- per persoon per dag betaalt, voor dat geld kun je heel lekker lunchen in de stad. 

De kamers zijn wat mij betreft prima en net iets luxer dan ik verwachtte. Een heerlijke regendouche, een waanzinnig lekker bed en echt ruim. Ook is er een klein bankje om even te relaxen. 

En een tafeltje om boven je bed te zetten. Ideaal voor een blogger ;-). Ook hier een typische standaard hotelkamer.
 Ik geef het vier sterren. Een leuke extra vind ik dat je bij de receptie direct fietsen kunt huren. Een perfecte manier om naar Planckendael te rijden.
+ ligging
+ ruime kamers
+ goede bedden, fijne douche
+ onderdeel van Accor (dus punten sparen!)
+ stabiele WiFi
+ speelhoekje voor de kids

Tarief voor een tweepersoons kamer vanaf EUR 72,-

Hotels Mechelen - 3
Hotels Mechelen - 5

NH Gent

Het volgende hotel is gelegen op de Korenmarkt 22-24. Ik had hier een eenpersoonskamer gereserveerd. Bij binnenkomst was het al een beetje een tegenvaller. Het rook een beetje naar Engelse pub en zo zag het er ook uit. Dit hotel is duidelijk aan renovatie toe. Mijn kamer lag naast de lift, wat nogal vervelend is, als je tot laat bent gaan stappen en eindelijk eens mag uitslapen. 
Van mij krijgt dit hotel tweeënhalve ster. De prijs is daar ook naar. Ik ben eerlijk gezegd nog wel nieuwsgierig hoe de 2-persoonskamers zullen zijn.
Maar als je alleen bent, zou ik dit hotel niet kiezen, alle 1-persoosnkamers liggen naast de lift. Misschien voor een tientje meer liever een 2-persoonskamer boeken?

Dit hotel met een kind? Kleine Wereldreiziger schreef erover in dit artikel.

+ ligging
+ kamerprijzen
+ stabiele WiFi

-/- eenpersoonskamers naast de lift
-/- rommelige lobby

Ik betaalde: EUR 48,40 incl tax.


Hotels Mechelen - 8
Hotels Mechelen - 9
Versie 2

Martin’s Patershof

Tijdens mijn wandeling door de stad, kwam ik ook langs Martin’s Patershof. Dit hotel is gebouwd in een voormalig kerkgebouw. Wow! Helemaal Wandernan-stijl. Ik ben voor de zekerheid maar even naar binnen gelopen en heb even de sfeer opgesnoven. Ja hoor, dit hotel is een en al romantiek. Fietsen staan in rijen opgesteld. Kinderen zijn welkom in dit hotel.


Hotels Mechelen - 6
martin's patershof

VixX

Deze appartement heb ik zelf niet gezien. En dus niet getest. Maar ik wil je wel even laten weten dat er prachtige appartementen te huur zijn in het centrum van de stad, welke, zeker in het zomerseizoen en mits tijdig geboekt, mooie prijzen hanteren.
Zie hier de website van VixX.

Meer Mechelen?
Romantisch Mechelen
Mechelen met kinderen
Technopolis

Meer romantische hotels?
Hotel Caro in Valencia
♥ Sofitel in Parijs
Borgo di Colleoli in Toscane

Meer kindvriendelijke hotels?
Billy Bilderberg
Grècotel Lakopetra Beach
Voyage Torba