Het was een gek weekje. De kids drie dagen naar school en daarna alweer vrij. Wat heerlijk voor ze!
Maandag
Business as usual. Ik had gelukkig zondag al even een planning gemaakt, zodat ik zeker het allerbelangrijkste zou doen.

’s Avonds ging ik lekker naar de film met I.
De film I Feel Pretty had denk ik iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar toch heb ik me er prima vermaakt. Van die herkenbare momenten als je met je te dikke kont de sportschool in komt lopen. En niet durft te zeggen als je niet weet hoe de clicks van je spinfietsje werken. En daar een rood hoofd van krijgt. Been there, done that.

Daarna nog even heerlijk zitten kletsen. Bedankt I, dikke kus voor jou, het was een fijne avond!

Dinsdag
Omdat het best laat was geworden bij de film, was het een beetje lastig om uit bed te komen. Ik had een paar uur om te werken en daarna een afspraak. Na de afspraak boekte ik een weekendje weg. Bij Roompot kun je met Hemelvaart al op woensdag aankomen (Vertrek maandag, zodat je ook de hele zondag nog een onderkomen hebt). En lastminute altijd genoeg te krijgen én dikke kortingen. Het werd Landgoed ’t Wildryck in Drenthe. Een mooie boerderij met ruime tuin en een park met zwembad, speeltuin en naast het Dwingelose veld. Ik heb er zin in.

’s Middags helpen de dames goed met inpakken. Ze kunnen inmiddels prima setjes klaar leggen. Toppers!

Woensdag

Ik drink koffie bij mijn ouders en geef ze alvast tips voor Belgisch Limburg waar ze binnenkort heen gaan. Daarna werken en de laatste dingen inpakken. Tegen de tijd dat P thuis is kunnen we eten en vertrekken. 

Hieperdepiep! We zijn al ongeveer tien minuten onderweg als blijkt dat steun en toeverlaat van Noor, muis, niet mee is. Oei, oei! We besluiten toch maar even terug te rijden. P gaat op zoek. Noor heeft geen idee waar muis is. Tien minuten later komt P onverrichter zake terug. Geen muis. 
‘Zit hij niet in de speelgoedtas Noor?’ (die achterin de auto staat)
‘Oh ja!!! Dáár had ik hem in gedaan!’
*ZUCHT*

Maar de stemming is goed, de route mooi, het weer heerlijk en het huisje bij aankomst helemaal prima.

Donderdag

Ik maak eerst een ritje naar de plaatselijke Coop voor het ontbijt. Verse broodjes, eieren… hmmm. 
Daarna gaat P met de kids zwemmen terwijl ik de tijd neem voor een douche, mijn wenkies bijverf en lekker tut in de badkamer. Ik zet koffie en kruip ik lekker achter mijn laptop om te bloggen. Heerlijk!
Als de kinderen terug zijn gaan we een hapje eten in Dwingeloo. Daar is een keramiekmarkt, gezellige drukte. Wij eten een heerlijke pannenkoek bij de Zaagkoele.


Een van de lekkerste die ik ooit had. Vervolgens doen we boodschappen voor vanavond bij de Appie Heijn. Vervolgens gaan we naar het bezoekerscentrum van het Dwingelerveld. Het ligt op een prachtige plek. Er omheen is al genoeg te beleven. Een natuurspeeltuin en een vlonder op het water waar we kijken naar de kikkervisjes en slakjes.

Noor kan nooit voorbij gaan aan een verkleedkist. Ik beloof dat deze foto tegen je 16e van internet verdwenen is hoor moppie…

‘s Avonds kijken we met lekker veel commentaar de voorrondes van het Eurovisie songfestival. Dat zou ik thuis nooit doen, maar ik heb geen zin om te lezen en dit entertainment is lekker makkelijk.

Vrijdag
Ik ga even met de kids naar de speelzolder. Dat klinkt als een donker hol, maar is in werkelijkheid een prachtige, lichte ruimte die is ingericht met heerlijke zitplekken, een knutselatelier en heel veel speelgoed.
Om twaalf gaan we met een gevulde picknicktas op weg naar Gees, waar we een huifkar gaan huren. Tof! Ik heb er zo’n zin in.
Bij aankomst staat fjord Henk al op ons te wachten. Hij wordt voor de huifkar gezet die echt verrassend is ingericht. Compleet met een bankje en tafel achterin en gezellige zitjes met kussens voorin.
We krijgen een instructie en een routekaart en hopla… we kunnen op pad. Door het dorp Gees, richting Meppen, wat ons ongeveer een uur zal kosten.


We hobbelen over zandpaadjes en klinkerweggetjes. Bij het AZC kijken de mensen hun ogen uit en zeggen allemaal vrolijk ‘HALLO!’ terwijl ze nieuwsgierig naar onze Henk kijken. Er worden zelfs foto’s gemaakt. Henk wordt beroemd. Bij de molen in Aalden stoppen we voor picknick en ballen op het gras. Dan wordt het even spannend. De draai die we willen maken lukt niet echt. Een paar pensionado’s zit op een bankje te kijken hoe we dat gaan oplossen. Het lijkt me erg leuk om ons zo te zien kloten. Uiteindelijk kies ik maar voor een andere oplossing.

Noor wil ook sturen. Over de zandweggetjes mag het van mij. Later wil Pippa het ook proberen. We komen bij het bochtje aan en ze stuurt Henk er perfect doorheen zonder dat ik hoef bij te springen. (ze zit bij mij op schoot en glundert tot achter haar oren als ze ziet dat het lukt). Goud, deze dag.
Ik zal in een aparte post meer vertellen over deze trip, want nadien heb ik Janny van Thor-Heste alles gevraagd wat ik kon bedenken over deze bijzondere manier van recreëren. Je kunt namelijk ook een week van camping tot camping reizen per huifkar. Hoe tóf is zoiets?

We horen van de Fransozen die uit de auto zijn gestapt in de Beekse Bergen en zien het filmpje. Hoe dan? Hoe bedenk je zoiets? Met je joie de vivre.

We schuiven aan het op het terras met een wijntje en overheerlijke nacho’s. Het personeel bij ‘t Wildryck is echt enorm vriendelijk! Speciale vermelding waard hoor!

Zaterdag
Het allerliefst wil ik naar het Veenpark. Ik heb allemaal tips van bezoekers van mijn blog gekregen, maar het Veenpark, dat lijkt me tof op een mooie dag als deze. Via Groupon scoor ik een kortingsbon en zo kunnen we voor EUR 24,- met zijn allen naar binnen. Meer had het ook echt niet moeten zijn, want hoewel we een leuke dag hebben gehad, valt het nogal tegen. Ik ben in het Zuiderzeemuseum en in Bokrijk geweest, en dat is mijn vergelijkingsmateriaal als het op openluchtmusea gaat… En dan valt het vies tegen. Zonde, want dit stukje geschiedenis mag eigenlijk niet verloren gaan.

In het treintje over de hoge veen. Onderweg krijgen we wat informatie

Pippa vindt het leuk in het treintje.

Mooie vergezichten onderweg

Uitleg over het veen.

Veen bestaat uit vier lagen. Dan weet je dat ook weer.

Wat zijn ze toch leuk!

Even voelen aan veen

Binnenkijken

Snoepjes kopen

Plompeblad springen

Oale compas, plaggenhutjes van rond 1890

Binnen is het echt heel donker!

Bij de slager

Gethematiseerde speeltuin

Met klimwanden aan de buitenkant

Al met al hebben we toch een leuke dag. Ik ga zeker een post over het Veen park schrijven. Met daarbij mijn aanbevelingen ter verbetering. Ik vind namelijk dat ik daar best iets over kan zeggen, als uitjesdeskundige.

Zondag
Hoera! Moederdag! Ik moet verplicht in bed blijven liggen, dat is best een opgave voor iemand die het liefst voor de rest wakker is. Maar het lukt, aangezien we gisteravond songfestival hebben gekeken (ja, ik zeg dat gewoon schaamteloos). Ik krijg tekeningen, knuffels, kusjes, een geschilderde vaas (waarvan Pippa toch zeker vindt dat de geknutselde bloemen bij haar blijven, want ze had er zo haar best op gedaan). Ontbijt op bed.
En dan gaan we lekker op pad. Het wordt rotweer vandaag, maar tot twee uur is het droog. En ik wil graag nog wandelen bij het Dwingeler Veld. We doen een korte wandeling (Pippa heeft echt een hekel aan boswandelingen, ik kan haar met geen mogelijkheid enthousiasmeren). Ik kijk mijn ogen uit. Vlinders, bijzondere vogels, heide, watertjes… het is er zo ontzettend mooi!
Na de wandeling besluiten we terug naar het park gaan, zodat de dames daar nog even heerlijk kunnen spelen en wij een echt lekkere lunch kunnen bestellen. Toevallig begint de dame van de kidsclub net met wat spelletjes. Ze doet dat echt heel leuk en Noor en Pippa doen gezellig mee. Wij zitten heerlijk op het terras.Wat zijn we lekker uitgerust van dit weekend! We rijden precies voor de regen en onweer weg. In Noord-Holland is het grauw en grijs.

De vorige whereabouts lees je hier: #215 Colmar en Europa-Park

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • eindvoorstelling van Zumba (Noor)
  • en misschien nog weg dit weekend, want daarna wordt het heel erg hard werken voor ons gezin en het wordt zulk mooi weer en ach, why not?
  • wassen… geloof ik.

NIETS MISSEN VAN WANDERNAN?

Ik wil elke post in mijn mailbox

Print Friendly, PDF & Email