Deze week staat natuurlijk in het teken van de kerstvoorbereidingen. En dat viel dit jaar reuze mee. Ik had volgens mij al voor Sinterklaas Appie gereserveerd. En de menu’s waren snel samengesteld. 
Maandag
Ik had een afspraak met de juf van Pippa. Ze is geweldig. Dat wist ik al.

Dinsdag
Opeens kreeg ik het idee om maandelijks een nieuwsbrief te gaan maken voor volgers. Met leuke lijstjes. Een bestemming uitgelicht, aankondiging van winactie’s. Ik borrel echt van nieuwe ideetjes en zou mezelf willen klonen. Een Nanda die lekker de hele dag leest en Netflix kijkt en een blogje bijhoudt en een Nanda die moeder is en een vet goed bezig is met ondernemen.
Helaas.

Oma is 97 geworden. Wow. Haar vriendin en zus zijn op bezoek. Zus is nog lucid. De vriendin wat minder. De gesprekken gaan ongeveer zo.
‘Had je je rollator mee?’
‘Ja, die staat op de gang.’
‘Ja, daar zal hij wel blijven staan.’
‘Waar is mijn rollator nou?’
‘Die staat toch op de gang?’
‘Ja. Ja… dat is ook zo.’
Vriendin vertrekt met rollator.
Zus vertrekt met stok, ze stapt de taxi in. Oma kijkt toe.
‘Waar is die rollator nou?’
‘Die had je zus niet mee.’
‘Oh?’

‘s Middags moet Noor een dansje doen in het bejaardenhuis. In school staan we een knot te draaien (want het schema is nogal krapjes). Aangekomen blijkt het er natuurlijk tropisch warm te zijn. Gelukkig kan ik mijn winterjas nog in de kleedkamer lozen. Ik sta met Pippa achter een meneer. Ook zij bezwijkt bijna onder de hitte. Eigenlijk is 90% van de bewoners man. Ze zitten helemaal geïnstalleerd met bier, wijn en nootjes voor het optreden van twee dansgroepjes.

Ik hou van dat geconcentreerde gezichtje. Zo serieus. Hoewel nergens voor nodig, maar toch…

Noor het rendier

De meneer voor me knoopt een gesprekje aan met een jongetje. ‘GELOOF JIJ NOG IN SINTERKLAAS?’
Ik prop Pippa’s oren dicht en probeer haar af te leiden.
Natuurlijk doet Noor het helemaal geweldig. Daarna wil ik nog heel even het stadje in voor panties voor de dame en bordjes/bekers voor Noor. Ohja, ik ben de bordjes/beker moeder op de kerstlijst. Sorrynotsorry. Ik ben dol op koken en prutsen in de keuken, maar niet twee dagen voor kerst, als mijn kinderen schreeuwen om aandacht en er nog drieduizend dingen te doen zijn.

Onderweg nemen we een ijsje, because we dat hartstikke verdiend hebben natuurlijk.

Woensdag
De site van Sandra van Stralend Schrijven stond op de planning. Al het werk achter de schermen was gedaan, maar nu moest ‘de voorkant’ even op zwart. We redden het binnen de geplande twee uur om alles naar tevredenheid om te zetten. En oh wat is hij móói geworden! En gebruiksvriendelijk. Onderaan de pagina word je bv doorverwezen naar de andere landenpagina’s welke Sandra onderhoudt.

Woensdag mag Pippa met extra mooie kleding naar ballet.

Donderdag
Vandaag staat in het teken van het kerstdiner. De meisjes komen om kwart over twee uit school. Pippa gaat nog even een tukje doen. Noor en ik gaan lekker tutten. Ze wilde een ‘galarol’ AKA Grace Kelly rol in haar haar. Dus we wassen, föhnen, stylen, tisten, rollen, lakken.


Pippa kiest uiteindelijk voor een boho-chique kapseltje. Ze had niet zoveel zin de foto’s. De kids werden naar de klas gebracht en ik schonk alle wachtende ouders glühwein in. Voor mij is dit het tofste momentje van het jaar qua ouderraad taak.Vrijdag
Noor neemt een vriendinnetje mee uit school. Ik heb beloofd ze te schminken voor het kersttheater. Ze gaan allebei als Maria. Want dat is net een prinses. Met rode wangen en blauwe schmink boven hun ogen. Ik dacht meer aan een karakter uit Babylon, maar zelf zijn ze verguld met het resultaat.
Pippa gaat als Elsa. Half gezicht zilver met ijskristallen. Perfect.
Tijdens het kerstspel wordt verteld dat IEDEREEN naar Betlehem moet om te zorgen dat het hele volk geteld wordt. Pippa komt in paniek naar me toe rennen.
‘Ik wil daar niet heen!’
‘Oh maar schatje jij hoeft niet naar Betlehem!’
De rest van de tijd laveert ze tussen de knieen van mensen tussen Noor en mij. Overal glitters van haar jurk achterlatend.

Zaterdag
De dag van de laatste boodschapjes. Appie rijdt voor.


Ik rij naar mijn favo patisserie voor een doosje bonbons. Langs de notenwinkel. En haal op verzoek van Noor nog een zak spekjes voor de Little ladies high tea.

‘s Middags heeft Noor een kinderfeestje. Wij gaan Pippa extra verwennen en gaan naar de bios. We kiezen Ferdinand uit. Pippa vind het erg gezellig. Vooral met de popcorn (kob-corn) en haar flesje drinken wat twintig keer open en dicht, maar toch zeker wel met een rietje gedronken moet worden.

Zondag
De start is lui. En beter wordt het niet. Meestal wil ik het huis sqeeky clean hebben voor de kerst. We redden het niet. Om vier uur, voor mij altijd ongeveer het moment dat kerst begint. Spuugt Pippa de woonkamer onder. En zo start onze kerst met een heel ziek meisje. En het ballet Cinderella van het Nationaal Ballet (via Apple TV). En Indo eten van de toko. Dat is traditie.

Inmiddels zijn we ongeveer zes wassen verder. Eet het meisje nog steeds niet en drinkt ze evenmin. Ze is zo zielig en ziek!

De vorige whereabouts lees je hier: #195 – Madurodam

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • kerstvakantie!
  • zoektocht naar een nieuwe bank (hard nodig, er zit een gat in

Hey, je hebt het tot hier gelezen! Top, dank je wel. Misschien is het voor jou tijd om na te gaan denken over je vakantie van volgend jaar. Stel gerust je vragen hieronder of in de Facebookgroep over jouw bestemming of vakantie.

Wist je dat je kunt zoeken op land, of Nederlandse provincie? Of op zoek kunt gaan naar passende accomodatie via de tab ‘slapen‘?

Print Friendly, PDF & Email