Wat een stormachtige week. Inside and out, kan ik wel zeggen.

Maandag

Tweede pinksterdag… We rommelen wat. Noor heeft allemaal vriendinnen over de vloer. Ik bereid mijn werk voor. Dat soort dingen.

Pippa creëert ongetwijfeld een masterpiece

Ohja, ik probeer nog steeds een vakantie te vinden. ‘s Avonds gaat hubby helpen. Hij denkt toch zeker te weten dat hij wel even de knopen gaat doorhakken. We blijven steken op ‘nouja, dan gaan we wel in de herfstvakantie’ en ‘boek je alvast tickets voor volgend jaar?’

Dinsdag
Wat zal ik er van zeggen? Het stormt! Als een gek. ‘s Avonds moet Noor voor het eerst de vierdaagse lopen. Ons groepshoofd app’t dat het niet door gaat. Pippa moet enorm huilen… ‘geen vierdaagse’ boeHoeHOE!


Ik heb niet het hart haar te vertellen dat ze al niet eens mee zou gaan.

Woensdag
Pippa moet naar het consultatiebureau. Ik was het bijna vergeten. Mevrouw de dokter vraagt of ik wel geoefend heb met de ogentest. Dat heb ik niet. Mevrouw de dokter zegt dat dat wel handig was geweest. Ik knik braaf en denk… NIETS. Later snap ik dat het inderdaad handig was geweest om Pippa van tevoren uit te leggen hoe zo’n ogentest werkt. We maken het erg ingewikkeld met rondjes en deurtjes, waar moet het popje er dan uit lopen. Pippa kijkt nietszeggend. Welk popje dan?
Na tien minuten heeft ze het begrepen. Alleen heeft ze vervolgens geen zin om ook nog antwoord te geven tot de vierde regel. Dus ze verprutst het duidelijk en gaat lekker andere dingen doen.
En mama mag een nieuwe afspraak maken.

Twee seconden later staat ze naast me, met een hemd. Ze wil hem niet aan. Er zit een vlek in! Een vlék! Ik kijk eens goed. Ja, inderdaad, met het blote oog nauwelijks waarneembaar zit daar nog een vlek van die keer dat je tomatensaus in je hemd at.
Met je ogen is niets mis denk ik.

We halen Noor weer op.

Stoertje in de vinex…

Vanavond loopt Noor wel de vierdaagse. Pippa is al naar opa en oma. Hubby gaat mee lopen.

Ze is er klaar voor!

Ik ben een beetje rusteloos en bedenk me dan opeens dat ik alleen thuis ben, de auto kan pakken en gaan sporten. Terug gekomen ben ik weer at ease.

Donderdag
Vanavond loop ik mee met de vierdaagse. The Pink Ladies (ze hebben shirt, hoedje en bloemenkrans van het groepsopperhoofd gekregen) hebben er zin in. Ze houden het moedig vol… De schatjes. Ze hebben met zijn vieren ook echt een tof groepje. Kleine F. vraagt hoe oud ik ben. Ze mag raden. ’36!’ Ik vind haar lief.

Vrijdag
Stromende regen. De meneer van AH komt een berg boodschappen bezorgen. Superfijn… Hij stampt mijn huis binnen met moddervoeten. Ohja, ook wel lekker, straks nog even dweilen voor het weekend. Voelt altijd zo fijn, zo’n schone vloer. Svetlana de zuigrobot wordt ingezet voor de bovenverdieping en ik jas er snel wat wasjes doorheen.

Heeft er iemand nog kaarten? Ons boek is nog niet vol!

‘s Middags om half vijf rijden we naar ballet, om vijf voor zes haal ik Noor uit haar les en zie haar nog net voor de laatste keer oefenen op Tchaikovsky. Het ziet er heel erg mooi uit.
Can’t wait.
We rijden naar huis. Ik heb een app’je gekregen ‘vanavond zo roze mogelijk’. Kijk, daar komt die balletpanty weer handig uit.
Met mijn stomme hoofd beloof ik dat we nog best even kunnen schminken. In 15 minuten eten we nasi, kleden we om, Pippa ook nog en werk ik wat schmink op de hoofdjes, gooien de wandelwagen in de auto… precies op tijd.


We wandelen in colonne door het dorp. Kindjes zijn vrolijk, het weer is goed. Bloemen worden in ontvangst genomen. Het is een groot feest.

Zaterdag
Kappertje… in het mooiste dorpje van Noord-Holland.Zondag
‘Wat gaan we doen?’ vraagt men altijd op zondagochtend aan mij.
Ik noem zestien dingen op.
‘Ik heb er geen zin in,’ zegt Noor. Noor heeft een drukke week gehad en en nog drukkere week voor de boeg. Ik vind het best. Dan blijven we lekker thuis. Ik kruip achter mijn computer, wel beneden, om lekker wat posts af te tikken en te checken. Ik vind het altijd lekker als er veel klaar staat, zodat ik straks echt vakantie kan gaan vieren.
Ik geniet van een zwaar relaxte dag en doe zelf een tukje op de bank. Ahja… ik lig daar heerlijk met Lize Spit. Het smelt. Ja inderdaad… nu al.

De vorige whereabouts lees je hier: #167

Op de agenda voor de volgende week:
– ballet, ballet oefenrepetitie, ballet generale, balletvoorstelling (2x) en helpen bij de balletvoorstelling
– vaderdag
– buitenspeeldag
– hubby werkt 12 uur per dag tussen nu en 28 juni
We zullen ons niet vervelen

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!
Liefs,
Nanda

Print Friendly, PDF & Email