Het was een week met vooral veel high’s.

Maandag
Hoera. Iedereen mag weer naar school. Pippa smeert haar eigen brood. Een laag boter, pindakaas, boter. Ik kijk het eens aan en trek een wenkbrauw op. Mijn kind weet dat ik een verklaring wil.
‘Ja, anders is dat zo droog en blijft alles hangen bij het boksballetje achter in je keel.’

Dinsdag
Noor gaat naar paardrijden. Ze lijkt voor alles talent te hebben. Ok, ik ben haar moeder en qua objectiviteit laat ik zeker te wensen over. Maar zodra Noor op een paard klimt, zit ze er recht op en stuurt ze rustig aan op een galopje. Deel van deze nieuwe skill-set wijt ik ook aan haar juf K. Deze instructrice is echt een van de beste die ik ooit zag.

Woensdag
We hebben ‘armenmaand’. Dat klinkt niet gezellig. Maar eigenlijk is het inmiddels een traditie geworden. Zodra het bizarre spenderen van de decembermaand voorbij is, stel ik ‘armenmaand’ in. Ik doe het minimale aan boodschappen. Ik probeer wat dingen te verkopen. En we kopen niets. Geen kleding. Geen prullaria (ben ik sowieso niet zo van…), echt niets wat niet strikt noodzakelijk is. Het is een sport om het met zo min mogelijk te redden en een stukje bewustwording. En even voor het beeld, ik heb ooit (grijs en ver verleden) wel eens keuzes moeten maken in het genre van ‘ga ik op reis en eet ik pasta zonder saus of ga ik gezond eten’ en ‘joehoe, ik heb nog vier flessen, da’s toch zeker een euro statiegeld’. Dus ik weet hoe het is om financieel aan de bodem te zitten.
Het vervelende is dat ik de ‘branding’ niet zo handig heb gedaan.
Pippa staat in de supermarkt, die midden in het dorp, als ze verlangend naar de chocola kijkt. ‘Oh dat mag zeker niet in armenmaand.’ Noor zakt ondertussen door de grond en hoopt met heel haar hart dat niemand in de supermarkt dit ook heeft gehoord.

Donderdag
Ik maak een site. Bijna klaar! Dan zal ik hem aan jullie voorstellen. Zit wel iets tofs in voor iedereen.

Vrijdag
Sporten. Fysio. Na mijn laatste boksavontuur op 16 december is er een en ander stuk in mijn lijf. Mijn pols heb ik verzwikt. En er zit een zenuw klem in mijn linkerbeen. Irritant. Sporten is nl een beetje uitgedraaid op frustratie de laatste weken. Fysio D weet er wel raad mee. ‘Ik zal even ouderwets door die spieren harken.’

In de middag rij ik naar Nijmegen voor nieuwe avonturen. Ik slaap in hotel Lino, wat een dikke aanrader is voor iedereen die houdt van kleine, hippe boutique hotels midden in de stad.

Zaterdag
Ik heb een mindscan gedaan. Echt waanzinnig leuk om te zien welke dingen er uit komen. Ja, die hou ik inderdaad even lekker voor mezelf. Maar ik ben vrij lyrisch over het concept.

Je krijgt een scanner op je hoofd met 6 plakkers. Vijf minuten doe je even niets. Beetje voor je uit staren. Wat op zichzelf al een ingewikkelde opgave is voor mij.

Na die vijf minuten worden de gegevens doorgezet en dan floept er een resultaat uit.

Wat kun je daar daan bv mee? In 1 oogopslag zien of je tegen een burnout aan zit. Of je veel stress hebt en waar dat dan vandaan komt. Waar er blokkades zitten waardoor je misschien niet zo lekker functioneert (en op welk vlak dan). Of je emoties nog wel in balans zijn.
Kortom, voel je je niet helemaal senang, dan zou dit je eerste stap kunnen zijn om jezelf weer terug op de rit te krijgen. Goedkoper dan eerst op zoek gaan naar verschillende hulpverleners en bovendien accuraat. Zelf weet je vaak niet waar iets nu exact aan ligt. De scan is daarin wel zuiver.

Het eten, de wijn en met name het gezelschap is uitstekend.

Af en toe vraag ik me wel eens af hoe ik nu weer in zulke dingen verzeild raak. En voel ik mij toch een eenhoorn met glittervleugels.

Zondag

Oh maar wacht, jullie willen natuurlijk alles weten, hoe jij ook zo’n scan kunt laten maken en wat dat dan kost.

Boek hier je eigen mindscan. Kan altijd in de buurt.

De week erna is er een van paardrijden, gezelligheid en semi-hard werken. En van de salonafspraken. Haar weer gedaan. Gezicht weer on fleek.
Oh! En er was een wijn-workout. Waarbij we een helft van de training hebben gebruikt om vooral veel lol te produceren.
Zondag lekker geschaatst, wat heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email