We hadden een plan en toen liep alles anders…

Maandag – woensdag

Ik geniet dubbel en dwars van mijn quarantaine. Ja, je kunt er natuurlijk heel moeilijk over doen, maar de survival tegenwoordig gaat over degene die het meest adaptief is. En daar scoor ik toch meestal wel lekker op.

Zo geniet ik enorm van:

  • het even niets moeten behalve thuis blijven
  • klusjes afwerken, werk afmaken
  • eens grondig te kijken naar mijn financiën, hoe sta ik er eigenlijk voor, een jaar op mezelf? Wat gaat goed, wat kan beter?

Donderdag en vrijdag

Nu ben ik zelf ook ziek geworden. De klachten zijn bijzonder mild. Ik doe eigenlijk maar een dag wat minder, omdat ik mijn hoofd er slecht bij kan houden. Die dag zit ik onder een dekentje op de bank, doe ik het onderhoud van alle sites die deze maand moeten, werk ik op mijn elfendertigst wat administratie bij en probeer ik het werk te verdelen en af te wisselen met cheesy kerstfilms.
Klanten zijn over het algemeen enorm begripvol en zeggen me dat ik vooral lekker rustig aan moet doen.

Ik krijg van twee van mijn klanten die mij wekelijks inhuren zelfs een tasje lekkers aan de deur geleverd. En ik krijg vanaf alle kanten hulp aangeboden, mensen die boodschappen willen doen of de laatste cadeautjes voor me ophalen.

Voor zover de supergriep waar de hele wereld voor op zijn kop staat. Nog maar 2 jaar. Waar mensen alles voor opzij moeten zetten. Waar mensen aan kapot gaan omdat ze hun nering, werk of sociale leven voor kwijt zijn. 137 doden onder de 50. Restgevolgen: niet te overzien. Ik lees hier net dat prikjes Astra Z en Janssen überhaupt al niet meer werken. Snap jij het nog, snap ik het nog. Maar neem voorál wel een booster. Ik blijf bij mijn plan van 5 COVID-centers. Ik hoorde van de week dat dat niet kan, omdat het niet past in het verdienmodel van de ziekenhuizen. Dat er testjes zijn van een paar cent, waar niemand aan wil. Testjes die je kunnen laten zien in welke mate je beschermd bent op dat moment.

Zaterdag en zondag

Zaterdagochtend voel ik me wel weer aardig, afgezien van wat hoofdpijn. Ik besluit spontaan dat zaterdag Sinterklaas maar alvast langskomt. Pippa is helemaal hyper. Ze vergeet te eten en is intens blij met haar echte Apple pen. Nu heeft ze best een leuke iPad stylus gekregen, maar heus geen Apple pen van honderd euro. Even voor de duidelijkheid.

De kids zijn verwend. Beter verwend dan verwaarloosd! Bovendien gaan de zaken goed en verwacht ik binnenkort nog een dertiende maand van mijn lieve baas die enorm tevreden is over me. Grijns.
Ook ik word verwend door Sinterklaas. Met finishing touches voor in huis vooral. Een gezellig borrelplankje. En espresso kopjes. Zodat de dames ’s morgens een shot koffie kunnen maken. Ik hint ook direct even dat ik dat voortaan wel graag bij mijn ontbijt zie. Het werkt overigens ook nog…

Pippa met haar nieuwe dekentje en het kookboek van de Zoete Zusjes (aanrader)

Maandag en dinsdag

Ik moet nog in quarantaine blijven, terwijl mijn kinderen naar school mogen. Ik rij ze naar school, maak een duidelijke afspraak met ze waar ze naartoe kunnen na school en zo gaat alles toch weer goed.

Woensdag

Freedom! Ik mag weer! Ik was gister en maandag de hele dag klachtenvrij, dus ik mag weer buiten spelen. Als eerste naar de sportschool Dat val enorm tegen! Conditioneel gezien heb ik wel even een terugval. Het enige wat ik er aan kan doen is vooral veel heen gaan ;-).

Donderdag

Werken en boksen. Ook dat valt nog best tegen. Maar het gaat al weer beter dan gister. Ik koop een nieuwe tv. Want zondag moet Max racen. En die zou wel eens wereldkam… nee, ik schrijf dit voor de race, en ik wil niets jinxen. Maar goed, ik wil wel een nieuwe tv. Ik laat hem zaterdag leveren. Wha!
’s Middags ga ik met een zak kadootjes naar mijn ouders. Koffie, speculaas, boerenkool. Een echte Sinterklaasavond. Daarna gaan we, in de stromende regen, nog even wat tasjes met gezelligs afleveren bij klanten.

Vrijdag

Pippa heeft van Sinterklaas een dekentje gekregen voor haar bed. Ze is er nogal gek op. Nu het tijd is om naar papa te gaan komt ze aanslepen met haar dekentje die ze in mijn bed gooit. ‘Heb jij dit weekend even lekker mijn dekentje, dat wil jij wel hè?’
Ik smelt van zoveel lievigheid.
Sporten. Ik roei twee van mijn sportmaatjes er uit. Dus er is verbetering. Mijn ouders komen vandaag weer voor het eerst klussen. De werkzaamheden hebben natuurlijk even stil gelegen… Fijn dat er weer wat schot in de zaak is!

Zaterdag

De frisse jongens van CoolBlue staan om 09:00 voor de deur met mijn nieuwe speelgoed. Ik ben twee uur bezig voor ik alles helemaal naar wens heb ingericht. Het volumeknopje is nog het meest lastig. Daar ben ik zeker 45 minuten mee bezig. Om te zoeken naar hoe dat werkt. Echt zo friggin’ dom voel ik me als ik er achterkom. Het is een knopje wat naar boven en beneden kan schakelen. Drie kwartier van mijn leven…
’s Middags ga ik even langs Mercato voor nog wat leuke klantcadeau’s en wat wijn voor de voorraad. Ondertussen maakt mijn vader een kapstok.
Ik spiek even bij de dorpsjuwelier, of het er druk is. Ik zie weinig hoofden binnen. Joehoe! Ik neem de tijd om voor ieder wat moois uit te zoeken voor onder de boom. Mezelf inclusief. Ik ben een meisje wat eigenlijk blijer wordt van tech-speelgoed, ik hoef ook geen lades vol met dure dingen. Ik draag al dertig jaar dezelfde oorbellen bijvoorbeeld. Maar voor deze gelegenheid, deze eerste kerst in nieuwe setting, vind ik dat we het even anders dan anders moeten doen.
Ik heb de meisjes gevraagd wat zij wilden doen met kerst. Wat is de ultieme kerst?
Kerstavond: met popcorn en een maskertje op een leuke film kijken. Eten? Ik ga de spareribexpress bestellen.
1e Kerstdag zijn ze ook bij mij. Dan wilden ze een co-productie met opa en oma doen. Ook goed. Consider it done.

Zondag

Ik begin de dag vroeg met wat werk voor Lotus Diffusers. We schreven deze week een blog over reuktraining. Ik ben zelf mijn geurzintuig volledig kwijt (begin van de week), maar na deze methode kan ik, 5 dagen later, toch al weer aardig wat ruiken. Meer lezen: Geurtraining.

Dan de volgende vraag van P: hij wil bestek sparen van AH. Dus iedereen die zegels over heeft; graag naar P! Doneer zegels: via deze link.

En dan is het 14:00. Mijn ouders zitten bij mij op de bank. Daar gaat Max. Ik word gék van Olav Mol die het allemaal niet meer zit zitten. Azijnzeiker. Ik blijf erin geloven. It ain’t over untill the fat lady sings. Zoals 80% van de Nederlanders zit ik tot de laatste minuut aan de buis gekluisterd. Oh. My. God. Hij flikt het. I knew it.

Deze week gepubliceerd

Vakantie boeken?

Ga jij een vakantie boeken? Vergeet niet dat je via mijn blog kunt reserveren. Ik vind je dan extra lief. En verdien daar geld aan, terwijl het jou niets meer kost. Datzelfde geld voor jouw bol.com aankopen. Bestel je ze via mijn blog, dan krijg ik daar commissie over.
Dat niet alleen, je laat mij stuiteren van geluk. Is ook wat waard (en nee, ik zie niet wie er gekocht heeft en wat…).

Print Friendly, PDF & Email