Jongens… ik heb onverwachts een mini-vakantie. Hoe dat komt lees je verderop.

Zondag

Vandaag ga ik lekker shoppen met Noor. Het is heerlijk! We kopen gezellige kadootjes voor de lieve mensen om ons heen. Eten lekker een bageltje (veel te lang geleden!) bij Bagel & Beans en kopen ook nog een tas voor Noor zelf.
Ze loopt ermee door het winkelcentrum alsof ze minstens 16 is. En ik geniet daar van. Ze dubt over het mooiste kadootje voor haar zusje, die het spel weer helemaal heeft opgepikt.

Pippa zet te pas en te onpas ‘Zie Ginds Komt de Stoomboot’ aan in de auto. En heeft inmiddels ook de podcasts van het Sinterklaasjournaal op Spotify gevonden.

Maandag

Ik mag boksen. Ik heb zelden zo’n lekker rondje gehad. Conditioneel gaat het telkens stukken beter en Cees zegt dat mijn rechte buikspier ‘best sterk’ is. Ik zeg altijd dat ik geen buikspieren heb. Echt het allerslechtste onderdeel van mijn lijf. Maar te horen dat ze er wel zijn en dat er in elk geval 1 functioneert is natuurlijk lekker.
Ik loop al eventjes te k*tten op de sportschool. Ik haal de 3x per week, maar daar houdt het op. Vind ik superqut.
Want ik ging zo lekker met mijn 10-weken challenge! En meer mensen om mij heen. Die gingen lekker. Maar de donkere dagen en de eindeloze berg werk helpen niet echt om vaak de sportschool in te duiken, helaas.

Maar gelukkig heeft tante Sam iets nieuws bedacht. 5×5. Nu beginnnen. Ja. JUIST voor de feestdagen. Of nu aanschaffen en na de feestdagen starten. Of iemand cadeau te doen tijdens de feestdagen.

In 5 weken tijd, 5% afvallen, met een lach op je gezicht.
Wie wil dat niet?
Ok, skinny bitches zijn uitgesloten van commentaar nu.
WIE WIL DIT NIET?
Precies. Jij toch ook?

Nu denk je dat het je een godsvermogen gaat kosten.

Nee! Heel niet! Want, je krijgt dit programma voor maar EUR 20,-!
Gezond afvallen, met af en toe ruimte voor wijn. Of chocola. Maar dus niet én én.

Geef je nu op via deze knop

En zorg ook in no-time voor een verbetering van je gezondheid.

Enneh… dit is dus te doen waar ook ter wereld.

Get up you lazy bastard!

Dinsdag

Paardrijden. Deze keer hoeft Noor haar paard niet te borstelen. Het gaat lekker in de les. Als ze er af stapt laat ze te teugels los hangen. Vind ik bloedlink, maar ok. Ze springt er af, en wil zich omdraaien. Paard staat gewoon los, maar is nog even nieuwsgierig naar Noor, draait zich om en wil zijn hoofd even liefdevol tegen haar aan duwen.
Noor rent weg. So much voor de paardenliefde. Het is de liefde voor het rijden, nog niet voor de beesten zelf. Hoe lang zal deze hobby aanhouden? Ik zal nog maar niet teveel spullen aanschaffen.

Woensdag

Noor is niet lekker. Aangezien de juf corona heeft, lijkt het ons wijs te testen. Pippa gaat wel naar school.

Donderdag

Ook vandaag gaat Pippa naar school. Rond elf uur krijg ik een mail van de GGD. Positief. Iedereen verplicht in huis. Hm. Nét op tijd. Ik haal Pippa van school. Die had gelukkig in de ochtend nog een test gedaan. En zo zitten we in in quarantaine. Het schiet zo lekker op met mijn werk.

Vrijdag

Als vanouds zit iedereen weer achter een scherm met een eigen Bose op. Ondertussen probeer ik me te concentreren, wat gewoon geen doen is. Om de vijf minuten is er een vraag, telefoontje, pakketbezorger, nieuwe vraag, telefoontje #3 van dezelfde persoon, een boodschappenbezorgservice of weet ik veel wat.

Ik heb deze week 2 sites af te leveren, plus mijn gewone werk. Het gaat hem niet worden. Adem in, adem uit.

Ik krijg een telefoontje van de GGD. Aardige mevrouw met bizar veel tijd. Contactonderzoek bladiebla. Ja, ik heb natuurlijk iedereen al gebeld. Wanneer mogen wij uit quarantaine is vooral een vraag die mij bezig houdt. Dat is simpel. Noor en ik, wij mogen 7 dagen na de eerste ziekteverschijnselen weer de straat op.
Maar Pippa, niet gevaccineerd, moet (let op hè), 5 dagen nadat zij haar zus voor het laatst heeft gezien testen.

Ik zie het voor me. Noor en Pippa die elkaar 5 dagen niet zien. Dat wordt wachten tot Noor het huis uit gaat. En dan nog 5 dagen.

Tijdens het telefoongesprek zie ik een loophole. Aangezien ik de dames toch bij elkaar heb gezet, zonder enige vorm van voorzichtigheid, moeten ze elkaar wel besmetten.
Je gaat een kind van 11 toch niet eenzaam in haar kamer opsluiten (wat dus volgens de regels wel moet), dat lijkt m een bijzonder traumatische aangelegenheid.
Maar goed,… wat ik al hoop gebeurd, Noor doet een virusje naar Pippa, we kunnen Pippa testen en zo zal ze voor Sinterklaas weer up & running zijn. Derhalve doe ik een testje, die positief uitvalt (verrassend), maak ik een afspraak bij de GGD en kunnen we door.

s Middags gaat Pippa gezellig schooltje spelen. Ze doen dictee.
‘Noor heeft ka-rooo-nah. Schrijf op… corona.’
‘We moeten allemaal in lockdown. Schrijf op lock-down.’
De tristesse van dit tafereeltje ontgaat mij niet.

’s Avonds hebben we een helder idee. We zetten de muziek op van de attractie Arthur & the Minimoys, wat ons instant een vrolijk gevoel bezorgd. De stoelen van de eetkamer zetten we op een rij (in Arthur zit je immers ook in een rijtje) en we doen net of we in de attractie zitten. Dikke quarantaine-fun. Klein geluk…

Als je ook een rondje wilt:

Zaterdag

Snel met Pippa officieel een test doen en dan verder met een trage start. Dan haalt P de kids op. Ook dat is nogal vaag in de quarantaine regels. Maar we gaan gewoon maar met zijn vieren in quarantaine en alleen de kinderen wisselen van lokatie voor nu. Superfijn, want ik moet echt wel een en ander afmaken.

Inmiddels zijn we dus zover dat ik een weekje solitair ga leven.

Wie heeft het?

Een week van werken, achterstallige klussen op werkgebied, op Wandernan, in huis en met project X! Nu ik dit schrijf tijdens dag 1 voel ik mezelf even heel gelukkig. Het voelt serieus als een soort mini-vakantie.

Zaterdag, tegen het einde van de middag check ik mijn mail. Oh. K.t. Ik had mijn Appie bestelling nog moeten aanpassen.
Nu krijg ik een paar cadeautjes (drank), een fles champagne (want die plemp ik altijd in mijn mandje als ik een online bestelling doe, die ik later nog wil aanpassen, om snel aan het minimale bestelbedrag te komen).
Een fles Louis Roederer brut premier van EUR 50,- komt mijn kant op. Handig. Ook deze downer keer ik om in mijn voordeel. Ik spreek met mezelf af dat ik deze in goed gezelschap mag opentrekken, wanneer 75% van de omzet van Q1 en Q2 2021, in Q1 volgend jaar haal. Helpen jullie hopen (en dus mensen doorsturen) om deze streep te halen? Dan hou ik jullie op de hoogte van de uitkomst van het Roederer-schandaal.

’s Avonds haal ik cadeautjes uit alle hoeken en gaten. Zo. Eens zien wat ik eigenlijk verzamelt heb de afgelopen tijd…
Ik pak het in. Bedenk wat er nog moeten komen en geniet van de voorpret. Joehoe!

Zondag

Ik slaap uit tot acht uur. Kruip lekker achter mijn computer en wissel elke klus af met een klusje wat ik al eeuwig in huis moet doen. Dweilen. De Nespresso ontkalken. Dat soort dingen. Een fantastisch rommeldagje. En denk je eens in. Zo heb ik er nog een paar!

Caro van Lotus komt langs met een tas vol cadeautjes allemaal stuk voor stuk bijzonder mooi ingepakt. Wat een plaatjes.

Ik vind het bizar dat ik hier, met mijn gezonde lijf, gevaccineerd en al, zonder zieken om me heen, gewoon nog dagen achtereen binnen mag blijven. Als een soort Middeleeuwse lepralijder. Maar dan zonder lepra.
De boot naar Elounda vaart niet uit!
-> deze grap heeft wat uitleg nodig. Ooit, was ik op Kreta met mijn ouders en broer. We zijn tot 3x toe naar Agios Nikolaos gereden om daar te horen dat de boot naar het lepra-eiland Elounda, niet uit zou varen.

Ondertussen lees ik dat er weer een nieuwe corona-variant uit is. Dat is toch ook vervelend! Heb je eindelijk corona in huis, is er alweer een nieuwe uit. Alsof je een dag voor de keynote van Apple een iPhone 12 hebt gekocht…

Ik heb overigens wel een oplossing voor het probleem:
– 5 covid centers op strategische plekken in NL
– mensen razendsnel opleiden tot Covid superstar (dat kunnen dus allerlei soorten werkzoekenden zijn, graag ook wat verzorgende types uit AZC’s halen die doelloos rondlopen)
– ipv medicijnen en vacci’s te promoten: gezond eten en lifestyle promoten (met de 5 pijlers sporten, gezond eten, genoeg slapen, naar buiten gaan en stress verminderen)
– alles open
– draaiorgels blijven verbieden (dat is gewoon om persoonlijke redenen)
– alle app’s toegangscontroles, mondmaskers, zelftests en testcenters afschaffen (kost alleen maar geld)

Mocht u niet direct enthousiast worden van dit plan:
– reguliere zorg kan weer doorgaan
– verminderen depressieve tieners
– kinderen in kwetsbare situaties kunnen naar school
– basisschoolkinderen lopen geen achterstand op
– de economie kan weer draaiende gehouden worden
– er belanden minder mondmaskers in de berm
– er worden geen onnodige medicijnen, teststokjes etc geproduceerd
– we gaan uit van een natuurlijk verloop

Ik snap dat de grote problemen zullen zijn ‘waar haal je mensen vandaan’ en ‘hoe leid je snel mensen op’, maar come on, we zitten hier in een land waar we topmanagers hebben. Challenge accepted…

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • klusjes afvinken!
Print Friendly, PDF & Email