Oh wat heb ik genoten van die eerste vakantieweek! Echt even helemaal los van mijn werk. En op vakantie… wat fijn! En hoe alleen voel ik me nu… Zaterdagavond echt ellendig.

De week voor de vakantie

Het is er een van heel hard werken. Mooie projecten worden afgerond, en voor nieuwe projecten woorden zaadjes geplant. Het is voor mij als ondernemer echt zo vét om te zien hoe iedereen mij als vanzelf weet te vinden. Ik geniet zo intens van mijn werk.

Woensdagmiddag is shopmiddag. Dan zorgen we altijd voor shopafspraken. Met Pippa ga ik naar de HEMA om wat spullen in te slaan voor haar kinderfeestje.

‘Wat voor schaar is dit mama?’

Oh, ik ben haar jas zo zat trouwens! Ze hadden dezelfde, dus feitelijk loopt Pippa al drie jaar in dezelfde winterjas. Is het niet eens tijd voor lente ofzo? Ik hoorde dat de asperges ook nog lekker in de grond blijven, vanwege het koude weer. Brrr.

Zaterdag is een logistieke puzzel. Ik moet Noor naar dansen brengen. Ik moet zelf een podcast opnemen. Ondertussen blijkt er een schroef in mijn band te zitten. Thank god kom ik daar nu achter en niet met een auto vol kinderen, of op de Afsluitdijk. Ik laat mijn band maken bij BOL Bandencentrum in Broek.
‘Neem hem maar weer mee hoor!’
Gratis!
Wie afgelopen weekend het nieuws heeft gevolgd zal snappen dat

Pippa heeft haar kinderfeestje en Noor moet naar een kinderfeestje. Uiteindelijk komt het allemaal goed. De podcast opnemen was leuk! Hoewel ik een paar dingen heb gezegd waarvan ik denk ‘HUH?’. Ik ben nu eenmaal beter in schrijven.
Als hij online staat, zal ik het laten weten.

Zondag pakken we de spulletjes in. Het is niet veel wat we mee moeten, maar toch is het even vreemd
‘Waar liggen de laarzen?’
‘Bij papa!’
P Daddy komt de laarzen brengen. Hoera.
‘Pap, ik wilde die laarzen met vlinders.’
Eh… nee. Het is goed zo.

De meiden verheugen zich echt op ‘de vakantie’. Ook al gaan we maar twee nachten weg, deze verwenden kinderen, die al verschrikkelijk veel gezien en gedaan hebben, vind het een echte vakantie. En ik ook. Vooral de hottub… daar zijn ze erg nieuwsgierig naar.

Maandag

Daar gaan we. Tank vol benzine. Tassen met spullen en dikke handdoeken. Regenlaarzen en bikini’s. Op naar Friesland. We zoeven de dijk over. Ik laat Noor voorin zitten en vraag haar kaart te lezen. Ik heb nl een ANWB route uitgeprint die ik graag wil rijden. Nu moet deze alleen wel achterstevoren. En dat lijdt tot verwarring. Geeft niets, foutjes maken mag.

Onze eerste stop is IJlst. Noor bedenkt zich dat ze tegenwoordig ook altijd een fototoestel bij zich heeft met haar telefoon. There’s a first! Pippa maakt vlogjes met haar plastic neptelefoon.

Het is heerlijk weer. Wat een gelukje!

…vandaag gaan wij iets superleuks doen! Namelijk…

Na IJlst doen we een rondje Heeg, Sanfurd en Oudega. In Oudega halen we een broodje en ijs. We eten het op, op een bankje. Iemand moet naar het toilet, maar dat kan nergens. Ja, bij de camping. Ik parkeer op de camping. Mensen kijken niet erg vriendelijk. Snel gaan we allemaal naar het toilet. Een meneer blijft express midden voor mijn auto lopen als ik de camping af wil rijden. Okay…

Niet veel later staan we voor de boerderij (ok, ok, eerlijkheid gebied mij te zeggen dat we eerst 2 andere locaties hebben bekeken die ook Smûk in de naam hebben… Smûk is Fries voor gezellig… kortom smûk, gezelligheid, hygge of lagom, het komt allemaal op hetzelfde neer. Knussigheid.

Knus is het huisje van Crista ons laat zien zeker. Wat een prachtige plek! We staan zeker een uur te roepen van ‘oh!’ en ‘ah!’ bij elk detail dat we ontdekken.

We nemen iets lekkers op het terras buiten en daarna zijn Noor en Pippa weg. Spelen met de andere kinderen uit een van de Boerenbed tenten op het terrein. Ze skelteren en spelen tot ze moe zijn. Ik maak ondertussen een gezellig borrelplankje met stokbrood en dipjes, een Liefmans voor mezelf en worstjes die Pippa heeft uitgezocht in de Jumbo in Heerenveen. Ondertussen stook ik ook de hottub op.

In mijn bikini met winterjas erover en UGG’s aan ik foto’s van de meisjes.

Het water is heerlijk… We dobberen een uurtje.
Daarna onder de regendouche al het laatste stof uit de haren en dan nog een lekker warm soepje. Het duurt niet lang voor ze slapen na deze topdag.

Dinsdag

Koningsdag 2021. We krijgen er weinig van mee. Een moeder bij een van de tenten heeft oranjekoek. En een ander heeft alles versierd. Daar houdt het op. Prima. De meiden spelen de hele dag en komen alleen langs voor ‘iets lekkers’ of een rondleiding door het huisje. Dan moeten kinderen uit de tent even zien hoe het bij ons binnen is.

Het is een excellent marketing team.

’s Middags wandelen we over het dijkje naar Echtenerbrug. En daarna bestel ik wat heerlijke burgers en zoete aardappelfriet bij Fem Heegsma. Deze blonde Friezin komt aan het huisje leveren. Het is verrukkelijk!

Ik lees bijna een heel boek uit vandaag. Wat is het toch lekker, verandering van uitzicht.

Woensdag

We zijn het er over eens. Hier willen we nog niet weg. Crista neemt me nog mee op tour over het hele terrein. Het is zo leuk om iemand gepassioneerd te horen vertellen over haar bedrijf (en die van haar man Gert). Later deze week zal ik een volledige post publiceren over Smûk huske!

Als alles in de auto zit, vervolgen we de omgekeerde ANBW route. We rijden door Terherne en Akkrum. Daar halen we een ijsje bij Boere-iis, waar we eerder eens een blogpost over hebben geschreven.

’s Middags gaan we op bezoek bij Shere van het blog Shere y Paul in Harlingen.

En ik heb de meiden Mekkie D belooft. Dus we eindigen met een vega burger in de auto langs de A7.

Als we weer over de dijk zoeven en ik de ‘crew’ bedank voor deze gezellige reis zeggen ze ‘ik vond het ook top!’
Stilte.
‘Maar jammer dat papa niet mee was.’

Ik slik hem even weg. Want het voelt voor mij natuurlijk als een soort tekortkoming. En ik weet ook dat ik dit toch nooit goed zal kunnen maken.

Dus tandjes op elkaar en focus op wat mooi was. En dat was een hoop.

Donderdag

Vandaag gaat Noor een half uurtje op rijles. Opeens wil ze namelijk paardrijden. Ze heeft besloten dat honden op manages dan wel eng zijn, maar dat die het paardrijgeluk niet in de weg mogen staan.
Het liefst zet ze haar cap al op zodra ze de stal in loopt. Ik moet denken aan A, die vroeger met haar cap op in de auto op de manege aan kwam…
Ik mag deze keer nog kijken. Juf R. legt alles geduldig uit. Ik zie haar glunderen. En in gedachten zie ikbriefjes van vijftig weg vliegen. Maar ja… Ik snáp het. Ik snap dat meisjes willen paardrijden. En ik vind het nog steeds een groot voorrecht om het zelf ook te kunnen.

Vrijdag

’s Morgens even lekker sporten. Alle kinderen zijn mee, ze kennen elkaar inmiddels, dus we kunnen nog enigzins rustig koffie drinken.
Vervolgens doen we een carwashje. Altijd feest… heerlijk om met een schone waggie rond te rijden.

Zaterdag

Ik breng Noor naar dansen en daarna naar P. Hij heeft de lunch klaar. Daarna drink ik nog wat koffie bij schoonzus N. Gezelligheid!

Thuisgekomen voel ik mij plotseling, ik zag het niet aankomen, alleen. Maar dan ook echt ellendig alleen. Een week geen kinderen om me heen. Geen grapjes. Geen knuffels in het grote bed. Ik probeer mezelf te vermannen, maar het lukt me maar matig. Toen ik weg ging had Noor ook dikke tranen. Maar ik weet dat dat over gaat als ik weg ben. Want ze denkt er later niet meer over om me even te app’en.

De leegte om me heen is oorverdovend. Poe. Hoe doen andere moeders dit? Kijk, als het lekker gaat wil ik dat ook delen. Maar dit soort momenten zijn er dus ook. Dat het klote en eenzaam voelt. Ik ga dan ook niet per se direct mensen opzoeken. Ik kan op zich heel goed alleen zijn. Maar er is een verschil tussen eenzaam en alleen. Het is geen pity party.

Ik bestel een nieuwe telefoon. En 4 Burga hoesjes (want 2 + 2 gratis…). En toch ook maar een rose gouden snoerloze lader. Tja, dat krijg je ervan. Nee, grapje. Voor iemand die haar telefoon zoveel gebruikt, mag het. Echt.

Zondag

Vandaag maak ik een lijst met alles wat ik wil dat er aan het einde van de week aan mijn blog gedaan is. En dat is veel. De inspiratie borrelt weer. En er zijn nog stukken om te schrijven. Stukken te verwijderen. En ook te publiceren.

’s Middags schuif ik weer aan voor de F1.

Deze week op de agenda

Print Friendly, PDF & Email