Terwijl ik dit schrijf voel ik me eigenlijk behoorlijk klote. Ik ben zojuist wéér bij de huisarts geweest voor mijn B12 problemen. Voor mijn huisgenoten was ik echt niet tof deze week. Geen energie, weinig zin om te koken en dit weekend wilde ik eigenlijk helemaal niets meer. Maar hey… ik was hier niet gekomen om te klagen. Ik wou je vermaken. Dat is wat ik het liefst doe. Ik probeer de silver linings er uit te halen.

Maandag

Boksen tot bijna kotsen (dank je C!) en een wandeling met de lieve moeder van F. tijdens ballet. Ik hoop echt dat die meiden nooit stoppen met samen dansen. Haha. We bespreken de week en dat is eigenlijk teveel voor maar 60 minuten.

Ik probeer mijn ‘girl squad’ te enthousiasmeren om met mij op pad te gaan, zodat ik op zoek kan gaan naar een leuke accommodatie, iets waar ik meestal heel blij van wordt.

Dinsdag

Omdat werken slecht lukt, begin ik met opruimen. Iedereen die mij een beetje kent zal zich afvragen… wat dan? Alleen Marie Kondo is opgeruimder een gestructureerder dan ik. Maar ik had nog wat dozen voor de rommelmarkt staan. En nog wat boeken. En stapels en stapels papier. Vakanties die ik had willen maken, landkaarten, folders van mooie plekken. Ik gooi alles weg.
Stapels tijdschriften. Ik vond vroeger ‘Living’ zo’n waanzinnig mooi tijdschrift en wacht nog steeds tevergeefs op een revival. Sindsdien bewaar ik dus jaargangen uit 2002 enzo. Die zijn al 6x mee verhuisd en nu mogen ze weg.

Noor wil op TikTok. Ze wacht een goed moment af om het te vragen. Ik vind het goed. Mits… Ik bespreek de dingen die ik belangrijk vind en hoop dat ze me begrijpt. Vanaf nu is heeft Noor het alleen nog maar over TikTok. Ik vind dat ik nu ook een account moet, om te snappen hoe het werkt (en en passant even te checken of mijn kind geen heel domme dingen doet). Ik vermaak me er ook wel mee.

Paardrijden gaat zo onwijs goed. Ik wil dit paard wel hebben…

Woensdag

Sporten met mijn matties. Koffie drinken en klagen. Twee topuurtjes.

Balletmiddag. Ik ga even samen met Noor naar de kringloop om wat weg te brengen en we gaan de stad in. Noor krijgt een nieuwe dansbroek voor de zaterdag. Ze huppelt door het winkelcentrum. Oh lieve Noor!

Donderdag

Ik lees en ik lees. Lezen is goed om jezelf even te vergeten en ergens in een andere wereld weer op te duiken. Ik hoorde laatst in een boekhandel een oudere mevrouw zeggen ‘als ik niet meer kan lezen houdt alles op’. My thoughts exactly.

Ik vind app Goodreads om alles wat ik gelezen heb bij te houden. Ik lees op dit moment een boek per week. En nee, nog geen tips nodig. In mijn kast staan nog 36 boeken die ik wil lezen. Als ik die uit heb, meld ik mij weer.

Vrijdag

Pippa wordt wakker met dikke kringen onder haar ogen. ‘Ik ben ziek,’ kreunt ze.
Hm. Bij Pippa is dat soms even aftasten, want die kan wel eens stiekem zeggen dat ze ziek is omdat ze gewoon nog niet heel wákker is. Maar ze kucht ook behoorlijk en eigenlijk loopt ze al een week op haar tandvlees. Ik geef haar het voordeel van de twijfel, stuur trainer M een appje dat ik niet kan komen klagen vanmorgen met mijn sportmatties en blijf zelf ook maar in joggingbroek rondlopen. Why bother?

Als P thuis is, ga ik even naar Schagen om iets te ruilen. In boekhandel Plukker (happy place!) wil ik even kijken naar de nieuwe Jamie Oliver. Ik blader hem door maar wordt er niet echt warm van. Een leuk boek voor een beginnende amateur kok, of iemand met wat weinig fantasie, maar niet als je in het weekend lekker wilt koken. Dan loop ik tegen het boek Happy Curry van LEON aan. Bijna elk recept in dit boek ziet er heerlijk uit. Hebben!

Zaterdag

Alles voelt doelloos en nutteloos. P gaat met Noor naar ballet in Obdam. Ik blijf thuis en gooi nog maar wat shit weg, maak ruzie met Pippa over een fucking spijkerbroek (Pippa wil géén spijkerbroek aan, onder geen beding en gaat heel hard huilen als dat wel moet). Ik ben niet van plan allemaal nieuwe jurken te kopen terwijl er nog 7 (!) nette spijkerbroeken in haar maat zijn. Er zullen er toch wel 2 tussen zitten die goed zitten?

Vanaf drie uur duik ik de keuken in. Tijdens mijn opruimkruistocht vond ik een boek van Ottolenghi (gratis, postcodeloterij) en ik keek er gelukkig nog net in voor ik het wilde weg doen. Ik maak er de linzengembersoep uit.

Uit mijn nieuwe kookboek maak ik de Kaaps Maleisische runderstoof.

Mijn ouders komen eten. Het is gezellig. En na de chocofondue (ik niet hè, even voor de duidelijkheid) gaan Noor en Pippa gillend naar boven. Zoveel suiker kan niemand aan…

Zondag

Het gaat niet zo goed met Kooppie.

Ik hoop echt dat ik volgende week met mooier nieuws kan komen. En dat ik met verse energie aan het bloggen ben geslagen. Dat de unicorns weer glitter mogen poepen in mijn tuin en ik weer een stapje verder ben naar mijn ultieme doel.

Deze week op de agenda

  • eten met R&E
Print Friendly, PDF & Email