De weken vliegen voorbij! Dit gaat echt veel te snel. Dat en hoe het nog niet borrelt. Behalve in mijn glas dan…

Maandag

Inpakken en door naar het volgende… De Beekse Bergen. Voor aankomst doe ik eerst even wat boodschappen voor de komende dagen. Organisatie is alles. We rijden een rondje door het safaripark, in colonne. Het is op zijn zachtst gezegd een tikje druk hier.
Halverwege kon je altijd een stop maken om even lekker te picknicken en spelen. Dat is (corona) veranderd. Oops. Even de briefing gemist. We eten staand naast de auto onze zelf meegebrachte broodjes omelet.
Er staan hier een paar dixies zonder kraanwater. Erm…?

We gaan verder over de savanne. Kamelen sjokken tussen de auto’s door. Pippa vind zit het met verbazing te bekijken (ze is er twee jaar geleden ook geweest, maar weet hier niets meer van geloof ik…). Kamelen likken aan auto’s.
Pippa moppert wat. ‘Ja, zie je, dat krijg je er nou van als ze al die beesten hier loslaten.’
Ik moest al naar de wc, zulke humor kan mijn blaas bijna niet aan.
Omdat we nog een paar uur te doden hebben voor we in ons huisje kunnen, checken we ook alvast even hoe Speelland er uit ziet.
-> bij een verblijf op de Beekse Bergen krijg je een attractiepas waarmee je de dagen van je verblijf naar 6 verschillende attracties kunt gaan (Safaripark, naastgelegen Speelland, Zooparc Overloon, Aviodrome, Dierenrijk in Mierloo en AquaZoo in Leeuwarden)

Dan mogen we ons huisje in. Het ziet er echt heel leuk uit (de schoonmaak is wel echt beroerd), lekker ruim, een gezellig stapelbed, sfeervol, een fijne badkamer en een douche ensuite en stapels schone handdoeken.
We kijken uit op Bahari Beach, waar zeehondjes zitten en zitten precies aan de goede kant, hier liggen ze ‘s avonds op de kant te tukken.

Deze avond heb ik een plekje bij Moto gereserveerd. Een restaurant in Afrikaanse stijl. Ik kies de bobotie, nu we er toch zijn.

Dinsdag

Vandaag gaan we heel de dag naar Speelland, het beloofd mooi weer te worden en hier kunnen de kinderen lekker in het water spelen. Er zijn een paar glijbanen in een bad en verder verschillende strandjes en speeltoestellen.
Om vijf uur willen we liever nog niet naar huis, maar er moet toch gekookt worden.
Na het eten gaan we nog een ijsjes halen en wandelen we langs giraffen, zeboes, zebra’s en kijken we even bij de huisjes die rondom de leeuwen liggen.
Poe! Waar zou ik een volgende keer (eventueel), willen zitten? Nu waren we te laat voor keuze uit huisjes, maar zou ik een boomhut willen? (als ik goed gespaard heb… ) Of bij de leeuwen willen zitten (het gebrul van een leeuw all night long, lijkt me geweldig, maar niet elk huisje biedt even mooi uitzicht…). Of toch aan de savanne?

Woensdag

Het park in! We blijken maar drie minuten lopen bij de parkingang vandaan te zitten. Wat een toplocatie eigenlijk! Vandaag doen we een stuk van wandelsafari. Hier en daar is het druk, maar het is goed te doen. De lunch eten we in het centrale deel van het park. We sluiten af met een swirl bij de apenrots. De apen zijn een beetje suf, het is warm vandaag.

Om vijf uur mogen we zwemmen. Het zwembad is klein, maar leuk, zeker voor wat kleinere kinderen.

We eten bij Moto. En doen ons nieuwe spelletje Pearls. Geweldig leuk spelletje wat je prima kunt doen als je op eten zit te wachten.

Donderdag

We wandelen het park in en nemen de boot naar het startpunt. Daar schrik ik me lam. Drommen mensen bij elkaar. Afstand kan niet bewaard worden. We wandelen direct weer door naar de resort uitgang. Sowieso is Pippa erg moe. Ik leg haar lekker terug in bed en ze slaapt drie uur lang. Eh?

Ondertussen trek ik een fles open. Je moet wat.

Na het eten vertrekken we naar Karibu Town, het centrum van het resort. Met een biertje en uitzicht op de savanne wachten we het moment af waarop de gamedrive begint. Ik had niet verwacht dat ik het zo onwijs leuk zou vinden hier. Ik bedoel, natuurlijk boek je zoiets niet omdat het je níet leuk lijkt, maar het is echt heel relaxed om zo een midweekje tussen de beesten te zitten. Dat je niet een hele dag het park in hoeft bv.

Om kwart over acht is onze gamedrive geboekt. We hebben er zin in. We zijn de enigen op dit tijdstip. De mevrouw moet de hekken nog van het slot halen doen voor we in het park kunnen. Ha!

De meisjes stellen vragen als: ‘is dat een jongetje of een meisje’ ‘hoeveel baby-giraffen zijn er?’ ‘hoe heet die giraffe’.
Zelf vond ik het grappigst om te horen dat dode dieren, mits niet dood gegaan aan een virale ziekte, aan de leeuwen gevoerd worden. Dat had ik op een of andere manier niet verwacht.

Jammer, laatste nachtje al weer hier!

Vrijdag

Na het inpakken van de auto, en een laatste doppio aan de savanne, gaan we nog even naar Speelland. Als het daar begint te regenen besluiten we dat het mooi is geweest voor vandaag. Ciao.

In de auto ben ik even een beetje sjaggerijnig. Ik heb dat altijd, als een vakantie voorbij is. En dan gaan mijn radartjes draaien volop om een nieuw avontuur te bedenken.

Die middag al maak ik een nieuwe lijst met ideetjes voor toplocaties. Vrijwel allemaal in Nederland…

Zaterdag

Een afspraak bij de keukenspecialist.

Zondag

Eten bij vrienden R&E. Lekker om zo aan te kunnen schuiven en de beide vakanties door te nemen. Zij zijn aan het begin van de vakantie naar Frankrijk geweest, waar het toen nog heel rustig was. We eten echt het lekkerste stoofvlees wat ik ooit heb gehad.

Woensdag

Na twee dagen te hebben gewast, opgeruimd en heel veel gelezen, ga ik vanmorgen voor het eerste sporten. Poe hee!
Daarna verwen ik de meisjes met een lekkere lunch, kleding, een rugtas, stiften en Playmobil. Dat hadden ze nog niet.
Daarna ga ik nog met ze langs Mercato, de plaatselijke specialist van Italiaanse heerlijkheden.

Pippa heeft ook beschermers en een helm gekregen vandaag voor haar skateboard. We gaan even naar het handbalveldje om het te testen.

Donderdag

Au. Auauaua! Spierpijn. Niet een klein beetje, maar echt scheurende pijn. Ik probeer zo min mogelijk te bewegen. Met een boek op de bank. Mijn enige effort van vandaag is dat ik lekker kook. En een fles spumante open trek.

Vrijdag

Weer sporten. Het gaat al wat beter.

We besluiten niet naar het strand te gaan. Volgens mij zit iedereen namelijk op het strand. Terwijl Pippa even bij de kapper is, halen Noor en ik wat dingen om een waterbaan op de muur te maken.

Thuisgekomen blijven ze nog even binnen tot een uur of twee. Daarna doen we een watergevecht in de tuin.

Voor het eerst in mijn leven steek ik zelf de bbq aan.

Zaterdag

Ik hou van roadtripjes. Wandering off. Zonder plan, oldskool met een kaart op schoot kijken wat er te doen is.

Vandaag beginnen we in Harlingen. Zonder cash geld. Dan is het lastig parkeren… In het stadje drinken we koffie en delen we taart. Hmmm. Er hangt een gezellig sfeertje en ik bedenk dat het toch echt wel eens leuk is om naar Terschelling te gaan.

Verder gaat onze trip langs de dijk. Schaapjes op de weg en lekker veel ruimte om over het dijkje te galopperen.

Verder naar de Zwarte Haan. Een restaurantje die gekenmerkt is met het keurmerk ‘Waddengoud’, wat zoveel betekent als dat ze er veel lokale producten gebruiken. Het klinkt veelbelovend.
We wandelen het terras op.
‘Heeft u uw handen gedesinfecteerd?’ vraagt een niet al te vriendelijk ogend meisje. We komen net binnen, dus nee, nog niet gezien. Of we dat even willen doen. Zeker wel… graag zelfs.
Een minuut laten staat ze aan ons tafeltje. Ze maakt hem schoon. Pakt de kaart uit mijn hand, veegt er een dweil overheen en denk dat ze nu lekker bezig is. Ik snap de volgorde niet helemaal.
‘Heeft u uw handen gedesinfecteerd?’
‘Ja, dat vroeg je net, dus dat hebben we gedaan,’ merk ik droog op. Ze had niet door dat we elkaar een minuut geleden ook al gesproken hadden. De drankjes worden op ons spelletje Pearls neergezet.
Deze mevrouw hoort niet in de horeca thuis. Man, man…

Het eten is ok, maar het Waddengoud is wat overdreven. Ik had er even iets meer van verwacht.

Op het terras hoor ik dat er flamingo’s te zien zouden zijn. Waarom hebben we geen verrekijker bij ons?

Verder naar een uitzichttoren. Die we maar niet kunnen vinden. Ergens verstopt in een dorpje vinden we een ingang van een park met fruitbomen, paarden en doorkijkjes, maar geen uitzichttoren.

Verder naar het dorpje Oosterlittens, waar ooit de geheimen van Barslet werden opgenomen. Een Nederlandse serie die niemand kent. Ik raak in gesprek met de ober, hij vind het grappig dat we om die reden in het dorpje terecht zijn gekomen en hij vertelt dat hij nog heeft gefigureerd in deze geflopte serie.

De dag begon met een red velvet taart en eindigt met een pizza op een parkbankje in Franeker. Verschil moet er zijn… Overigens wel een onwijs lekkere pizza.

Zondag

Opruimen, puin ruimen, afstoffen en een begin maken om mijn berg rommelmarktmeuk op te ruimen. Ik zie mezelf voorlopig niet op een rommelmarkt staan en de berg groeit maar aan. Marktplaats is mijn grote vriend. Alle opbrengsten gaan in de nieuwe pot. De ‘Pairi Daiza-pot’, Een paar nachten in deze Belgische dierentuin kost een klein fortuin, maar ik wil er heen. De dames zijn ook enthousiast en hebben al de perfécte kamer uitgekozen. Eentje die grenst aan het walrussenverblijf. Kosten voor drie nachten (minder is haast niet te doen, het ligt haast aan de Franse grens), op basis van halfpension: EUR 1800,-. Ja. Echt. We verwachten medio 2035 te kunnen gaan.

Daarna lekker online boodschappen doen en een plan bedenken voor de verjaardag van Noor die er aan komt. Hoe vieren jullie verjaardagen? Ik vind het nog wel ingewikkeld.

Wat ik ook lastig vind, is dat het nog niet begint te borrelen van creativiteit, wat ik meestal wel heb na een vakantie. Ik probeer te bedenken wat ik allemaal wil. En of dat allemaal wel past de 24 uur in een dag. Ik heb de laatste tijd voor mijn doen echt weinig sociale activiteiten. Die mis ik behoorlijk. Ik besteed veel te weinig tijd aan mijn blog. Meestal doe ik daar juist in de zomervakantie heel erg veel aan. Dan neem ik de tijd om eens lekker te tikken. En geniet ik daar intens van.
Mijn werk komt meestal pas weer op gang na de zomervakantie. Ik wil vakanties plannen, maar hoe ontwikkelt alles zich eigenlijk? De verbouwing moet bedacht worden, maar waar begin je in godsnaam? En het wordt al weer warm. Eigenlijk wil ik dan alleen maar met een goed boek in chillen. Speaking of which. Ik wil meer lezen. En meer sporten. Veel meer sporten. Zoals het voor 13 maart ging, dat beviel me wel. Ik train nu 1x extra in de small group, maar daar moet zeker nog wat bij, wil ik tegen de kerst nog een maat kleiner zijn. En dat wil ik.
Ik denk dat ik teveel wil. Denk ik. Ideas, anyone?

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • ANWB Koggenroute
  • Noor logeren
  • Fruitparkhotel
Print Friendly, PDF & Email