Na een heel rare week zit ik nu op mijn eerste vakantie-adres. Het is hier heerlijk rustig. En de meisjes hebben het geweldig hier. Onze tent heeft een speelhut. Een speelveld vol skelters, klimtoestellen, pony’s, geheime hutten en konijnen. Straks verse broodjes en de eitjes staan op het vuur.

Maandag

Ik heb zo verschrikkelijk veel werk wat ik moet afhandelen deze week. En ik mag zoveel leuke dingen nog doen! Ik heb er zin in. Ook zeker om alles af te tikken, af te sluiten en eens lekker te gaan genieten van onze vakantie.

Dinsdag

Samen met Pippa loop ik vaak langs de juwelier. ‘Mag ik gaatjes?’ vraagt ze dan heel vaak.
‘Ja hoor, wil je nu?’ vraag ik dan net zo vaak.
Ze kijkt dan een beetje verlegen, denkt eens na, en zegt dan ‘ehhh, nee.’
Ook vandaag vraagt ze het. Het mag. Ze denkt eens na en zegt: ‘Ja!’
‘Ok, dan gaan we het doen, voor je onwijs goede rapport.’
We gaan naar binnen, kiezen knopjes uit. De mevrouw tekent uiterst secuur een stip op haar oor. We keuren alledrie de plek. Ja, helemaal goed.
De eerste wordt geschoten. Pippa verrekt geen spier. Helemaal niets. De mevrouw vraagt of ik haar even iets wil laten zeggen. Ik praat met Pippa over school. Ook het tweede gat wordt geschoten. Nog steeds geen enkele reactie.
De mevrouw knijpt even in haar schoudertje. ‘Sorry dat ik je aanraak hoor, maar ik vind jou zó stoer!’
Ik vraag, als we terug lopen naar huis, of het niet zeer deed.
‘Ja hartstikke.’
Haha. Lekker dapper.

Woensdag

Oma heeft een herseninfarct gehad. Het gaat niet goed en het gaat ook niet beter worden. Oma is 95 jaar. Dement. Ze zullen haar in slaap houden.

Donderdag

Vanavond heb ik een zomeravondwandeling van wandelcoach Yvonne op het programma staan. Het is er een prachtige avond voor. En het brengt, zoals altijd, een scherp inzicht.

Vrijdag

Borrelen en eten met mijn sportmatties. We sporten nu zo’n driekwart jaar met elkaar en kunnen samen heerlijk klagen en zeiken, hebben hetzelfde gevoel voor humor. We eten heerlijk. Hoewel… ze proberen me alsnog sushi door de strot te duwen. Al sleep je me mee aan mijn haren naar Nobu in Londen. Dan nog niet.
Halverwege de avond lees ik eerst dat de bloemen geregeld zijn. En vervolgens dat mijn oma opa is gaan opzoeken.
S maakt limoncello cocktails. Kooppie gaat rondom gelukkig naar huis.

Zaterdag

Even langs de ouders. De situatie zorgt ervoor dat ik de coronaregels even aanpas.
Terug thuis heb ik ook voor Noor nog een verrassing voor haar rapport. Ze had laatst bij Lotus al een diffuser aangewezen die ze het allermooist vond. Ik heb Carolien geappt met een berichtje. Doe je hele shizzle voor die diffuser, want dat is een kadobon voor Noor. Hoef ik geen twee keer te zeggen. Enorme linten, glittersterren… Noor is onwijs blij en verrast.

Er worden nieuwe geurcombi’s uitgevonden… De kindjes slapen heerlijk.

Zondag

Noor en ik gaan nog even bij oma kijken. Pippa heeft er geen behoefte aan. Noor legt haar tekening bij oma’s hoofd. Ze vind het een beetje eng. ‘Net alsof ze zo weer haar ogen open kan doen,’ zegt ze later.

Daarna mag ik lekker naar de kapper, pakken we het laatste in…

Jippie! Morgen op vakantie.

Deze week gepubliceerd

  • Slim inpakken: de hamamdoek

Deze week op de agenda

  • Vakantie! Tot en met vrijdag op Farmcamps de Branderhorst
  • ezeltjestocht
  • lunchen bij Vaticano in Zutphen
  • Vanaf vrijdag op Landal Mooi Zutendaal
Print Friendly, PDF & Email