Het was een mooie week! Ondanks het rotweer…

Maandag

Tweede Pinksterdag. Eindelijk gaan we de beloofde buitenrit maken. Nichtje M en ik. Ze verheugd zich er al op sinds haar verjaardag (medio februari), toen ze vroeg of ik mee wilde.

We rijden naar ‘haar’ duinmanege. Ik mag op Nico. Nico is nogal groot en log. En sterk! Maar wel heel lief.

Nico en ik, we redden het wel. Honden vind hij niet zo tof. We rijden in uitgesleten duinpaden, door bemoste grond en zandduinen, langs de hei. Een klein galopje… Ach wat is het mooi!

Vlak voor we er zijn doen we nog een galopje het duin op. Wat een power heeft deze knol!

Na afloop laten we de kaassouflé’s en ijsthee goed smaken. M kletst me de oren van het hoofd (van wie heeft ze dat toch? Haha 😉 ). Het is zo gezellig dat ik relaxed de auto in stap om er halverwege achter te komen dat ik vergeten ben te betalen. Whoops…

Dinsdag

Pippa mag een nieuwe diffuser uitzoeken. Ze is er verguld mee… Zo mooi ingepakt weer. Altijd een feestje.

Persconferentie… Rutte geeft een reisadvies. Waarop we besluiten niet te gaan… Niet naar Europa-Park. Dat wiste we al. Niet naar het Zwarte Woud (wat door een communicatiefout door de accommodatieverschaffer al was geannuleerd) en niet naar Oostenrijk…

Ook niet naar Portugal, wat ik deze week nog ergens vond. Je weet wel, dat prachtige hotel waar we een paar jaar geleden waren (Martinhal), kon ik boeken voor EUR 3300,- voor 14 dagen, inclusief vlucht!

Maar ik wil niet naar Portugal met de kans op ziek worden en daar in een hospitaal iets moeten uitleggen. Kans op quarantaine. Of ergens vast komen te zitten. Nee, dan liever de touwtjes in eigen hand en met de auto op vakantie. Ik ga morgen op zoek…

Pippa’s nieuwe snoepje… Geen last van haar hooikoorts. Zo fijn als ze lekker slaapt ;-). En als het erg is, dan ligt ze er gewoon een half uurtje naast met een boekje.

Woensdag

Ik zoek en zoek en zoek naar de ultieme vakantie in eigen land. Stiekem best leuk om nóg een keer de ultieme vakantie bij elkaar te zoeken. We blijven erbij dat rondreizen het leukst is.

Als ik thuis kom uit ballet gaan we knopen doorhakken.

We kiezen een tent bij een boerderij, eentje met een speelhut. En een eigen douche… En doe er ook maar direct een knuffelkonijn bij. En wafels bakken met de boerin.

Vervolgens gaan we naar Mooi Zutendaal. We zijn daar eerder geweest, maar toen vroor het bijna. En sliepen we in een Bollo huisje. Het park was toen net open. Ik wil mijn kids Bokrijk laten zien (want echt té leuk!), en een stadswandeling maken door Hasselt (Modemuseum! Japanse tuin!). Misschien naar BE-Mine. Snorkelen bij TODI? Genoeg te doen in Belgisch Limburg.

Daarna is het even de vraag. Maastricht? Leuven? Antwerpen? Of toch naar dat hotel naast de Efteling?

Als klap op de vuurpijl naar de Beekse Bergen. Gewoon 5 dagen in een prachtige logde in het resort. Met een stapelbed. Daar worden de meisjes gelukkig van.

So far so good, alles ligt weer vast.

Donderdag

Ik check mijn omzet en kom tot de conclusie dat de kinderen thuis of de crisis niet per se een nadeel was voor mijn omzet. Wow… ik mag eigenlijk best een fles open trekken… En dat terwijl het dus niet extreem druk voelde. Hoe lekker is het als je je werk zo kunt doen?

Vrijdag

Pippa en Noor zijn vandaag vrij. Ik heb bijna stress. Wat een rare sensatie. Sporten. Naar de Decathlon voor een fleecejasje voor Pippa. (als iemand er 1 nodig heeft voor een euro, roep vooral, maat 104-110, donkerblauw).
Daarna boodschappen ophalen bij Appie en weer brengen bij mijn ouders. Thuis alles uitpakken en ondertussen tassen inpakken. En Pippa moet nog even naar bed.

Pffttttttttt

Om drie uur zijn we zover. We kunnen!

Het voelt of we drie weken naar Afrika mogen. Ein-de-lijk verder dan 20km bij huis vandaan na maanden. Verandering van uitzicht.

Veel mensen maken zich zorgen over de regen. De kids hebben lekker warme spullen en een dun regenjasje. Ze kunnen spelen wat ze willen. Ik maak me geen zorgen over knusse regendruppels op het tentdak.

Bij aankomst maken we de bedden op. P steekt een fikkie in de kachel en we eten patatjes.

We kijken hoe we het warm kunnen houden… ik besluit dat we de dekbedden even voor de kachel moeten hangen, zodat je lekker warm gaat slapen. Pippa slaapt binnen een paar minuten. Noor komt nog plusminus zestig keer haar bed uit. Altijd tijdens een vakantie…

Zaterdag

Kun je gewoon vers bestellen, wordt afgeleverd in het boerderijwinkeltje…

De regen houdt vrij snel op vanmorgen. De kinderen zijn overal en nergens, er zijn meer meisjes van dezelfde leeftijd in de overige vijf tenten (heerlijk die kleinschaligheid, ik hou ervan…).

We wandelen een stukje met de pony.

Testen de kruiwagen in het gras. En of je daar dan mee kunt racen met je zusje erin.

‘s Middags gaan we even naar Sneek. Pippa staat, as per usual, met haar neus op alles wat eetbaar is. Kippetjes aan het spit.
‘Ik ruik kibbeling!’
Nee, dat is Grieks.
Ze is niet gek, iets verderop staat een visboer. We halen een bakje en eten het lekker op. Shoppen is een beetje raar natuurlijk. Niet zo leuk als anders. Maar toch vinden we het een en ander wat ontzettend nodig is.

Ik haal nog even wat lekkers voor bij de borrel in de supermarkt en dan gaan we terug. Kacheltje aan. Wijn op temperatuur. Stokbroodjes, kruidenboter, hummus, soepje. De meiden komen af en toe iets lekkers halen en gaan dan weer als een speer terug naar hun nieuwe vriendinnen.

Om acht uur haal ik ze maar eens voor een laatste kopje thee van de trampoline en dan slaapt Noor binnen vijf minuten.

Pippa haar neus doet vervelend. Ze komt bij me op de bank liggen waar ik net een boek lag te lezen.
Ik ben ook een beetje rozig en samen vallen we in slaap… hoe lekker is dat?

Zondag

Uitchecken en naar huis.

Thuisgekomen begin in aan een mega-was. Ik vind wassen een van de minst vervelend klusjes in huis… Heeft iemand meer die tic?

En ik kom er achter dat er twee nieuwe seizoenen Modern Family op Netflix staan! Twee! Lekker dom kijken en op tijd naar bed.

Later deze week zal ik meer vertellen over ons verblijf bij Boerenbed Meskenwier!

Deze week op de agenda

  • bijkletsen met M
Print Friendly, PDF & Email