Goedemorgen allemaal. Hoe gaat het met jullie? Het is hier zondagochtend. Ik zit lekker met mijn koptelefoon op naar wat ‘chillhop’ te luisteren.

Maandag

De kinderen hoeven alleen vandaag naar school. Dus ik moet even goed gebruik maken van de uren die ik heb. Ik heb een afspraak met Gitta over haar online media. Het is echt erg gezellig. En nuttig. Een advies gesprek van een uurtje kan al zoveel opleveren! (nu een goede deal bij Wanderweb, als je meer wilt weten, stuur mij even een bericht op info@wanderweb.nl )

Dinsdag

Vandaag even naar de huisarts voor een B12 prikkie. M lees je het! Ze mogen weer ;-).

Woensdag

Vandaag voor het eerste small group op woensdag. Om alle gemiste trainingen in te halen mag ik twee keer in de week. Wat een luxe! Vanmorgen is er geen kinderopvang, maar ik mag de kids meenemen en aan het huiswerk zetten. Ze doen het superlief. Tussen de dead lift door, leg ik uit hoe een som moet voor Pippa en dan gaat ze weer door. Noor kijkt er serieus bij, met een Bose op haar hoofd en een MacBook voor haar neus. Leuk die flexwerkplekken bij Common Heroes!

Donderdag

Hemelvaartsdag. Lekker weer. Iets met een bbq. Het is dat ze van die kleine tandjes heeft… anders zou je denken dat ze 16 was.

Vrijdag

Eerst even lekker sporten. Ik ga er vol voor. Slam ball is extra leuk vandaag.

Ik verrek op het laatst een spier in mijn rug. Even een tipje voor iedereen die de laatste weken ook weer last heeft van spierpijn. De spier release olie van Lotus Diffusers is echt TOP.

Ik ga met C naar de speeltuin. Je mag er niet afspreken. Maar we komen elkaar super toevallig tegen. We zitten lekker aan een tafeltje. Eigen koffie mee. De kids hebben het gezellig. Pippa moet op een gegeven moment naar de wc. Die wil dat ik mee ga. Ik mijn ooghoek zie ik Noor met R voorbij komen. Ik ga weer zitten aan tafel en we praten over de dingen des levens. Herkenningspuntjes.
Pippa komt langs. Waar Noor is. Ik doe een beetje zo van ‘ja ehhh,… ergens, ga lekker zoeken mop.’
Iets later komt G langs, om de vragen waar zijn zus is. C doet van ‘ja ga even zoeken’.
‘Heb ik al gedaan’, zegt G. Hij dringt een beetje aan.
We kijken elkaar aan. Zucht. Moeten wij nu gaan zoeken? Ik loop, niet al te gemotiveerd een rondje door de speeltuin, kijk in buizen. Niets. Even naar het toiletgebouw. Niets. Bij de waterkraan? Niets.
Ok, dit is wel een beetje raar eigenlijk. Ik roep nog eens. Niets. Loop nog een rondje. Niets. Noor zou nooit zomaar een speeltuin uit lopen, maar ze zijn er echt niet.
Om beurten lopen we de speeltuin nu uit om te gaan zoeken. Medewerksters helpen inmiddels ook mee.
C gaat voor een tweede keer de speeltuin uit.

Pippa en kleine broer G, die het een en ander weet van vermissingen, ooit werd hij zelf door een politiewagen naar huis gebracht en vloog er een helikopter over het dorp om hem te zoeken, vragen constant of ik al weet waar ze zijn. Een medewerkster ligt in de rietkraag en in de bosjes om de dames te zoeken.

Na een half uur (kan ook een kwartier geweest zijn hoor, maar zo voelt het even niet) en ongeveer drieduizend filmpjes in mijn hoofd, van kinderen drijvend in de sloot, de weg kwijt in een park vol enorme bomen en bosjes, witte busjes met gemene mannen en C die inmiddels de politie belt, komt het duo aan kuieren.

Rondom de ingang van de speeltuin staan inmiddels drie medewerkers en wat moeders, we hebben al foto’s laten zien.
Ik moet er van huilen. Steek mijn duim op naar een moeder die net nog vroeg hoe ze er uit zag.

Noor vind het allemaal een beetje gênant. Ze waren toch alleen maar even het fitness pad gaan lopen? En R had het gevraagd, of het ok was. En ze had nog aan de mevrouw van de speeltuin gevraagd of ze er wel weer in kwamen. En ja, ze waren heus de weg even kwijt geraakt maar er staan kaarten in het park hoor.

Pippa jankt keihard. ‘Ik dacht dat je do-hood was!’

We krijgen koffie voor de schrik. Doe maar direct een gt denk ik.
‘Je moet hier wel een hoop doen voor een beetje gratis koffie,’ zegt C.
‘Graag gedaan!’ lacht Noor.

Enfin. Daar ging zes jaar van mijn leven.
Thuisgekomen doe ik even niet de zwembaddienst. Ik moet nog koken voor mensen vanavond. Pasta!

Vriendjes R&E komen langs. We gebruiken de kinderen als buffer. Lukt prima. Slaat natuurlijk nergens op, aangezien ik het eten maak, maar hey… die schijnveiligheid, dat zijn we inmiddels wel gewend.

‘s Avonds is Noor haar geliefde knuffel muis kwijt. Ze raakt instant in paniek. Alles moet wijken als Noor muis kwijt is.
‘Voelt het niet zo lekker als muis er niet is?’
‘Nee!’ ze kijkt me paniekerig aan. ‘Waarismuiswaarismuis!’ Ze gooit kussens opzij en graaft in de stapel knuffels.
‘Kun je nagaan, als het geen pluche is, maar je eigen kind van vlees en bloed…’

Ze snapt hem.

Zaterdag

Vriendin F komt vandaag spelen. De hele dag!
Ik ga een uurtje naar een Pilatesles, lekker buiten tussen de grote bomen van het Geestmerambacht. Dat wordt ook door GMA Sports gegeven. Erg lekker, nu het sporten ín de sportschool nog niet optimaal kan.
De kinderen maken engelenvleugels. Ik maak bami. Een lekker recept van Eef Kookt Zo.

Zondag

Even lekker naar de kapper… wat een feest!

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • Pinksterweekend
Print Friendly, PDF & Email