Er waren meerdere mensen die zich bezorgd afvroegen of we het wel ok hadden, met al die regen. Kijk, als je in de voorjaarsvakantie in Nederland blijft, dan moet je niet zeiken over het weer. Twee jaar terug was het knetterkoud. Vorig jaar liepen we in een t-shirt en dit jaar spoelden we weg.

Maandag

Zo lang je een fijn huis hebt, is dat allemaal niet erg. En een prachtig huis, dat hadden we.
Vandaag heb ik een dagje CenterParcs geregeld. Om half elf staan we bij de Huttenheugte voor een dagje zwemmen. Het is heerlijk. Noor en ik gaan wel dertig keer van de wildwaterbaan.
Na lekker gedoucht te hebben schuiven we aan bij het buffet. Het is gezellig druk in het restaurant. Tegenwoordig zijn de drankjes ook inbegrepen. Perfect! We eten veel te veel. Gek genoeg is de zuurkoolschotel het lekkerst. Nouja, en de soesjes natuurlijk…

Na het eten nog even spelen…

Dinsdag

Ik wil naar Groningen, maar na de slijtageslag van gisteren willen de kids niet een uur in de auto zitten. We gaan naar Emmen. Het wordt een beetje een pechdag. Heb je niet elke vakantie zo’n dag dat er van alles mis gaat?

Er gaan ook dingen goed. Noor krijgt eindelijk haar lang gewenste flare broek. We vinden er ook bijpassende schoenen bij. Pippa krijg ook nieuwe schoenen. Hoera, met lampjes. En ik heb boodschappen mee naar huis, haha.

Het oude dierenpark in Emmen is nu een multifunctioneel park met kinderboerderij, speeltuin, theetuin en creatieve ondernemers.

Woensdag

Ik heb ergens iets gelezen over indoor speelparadijs Tippedoki. Ik denk dat het vrij klein is en heb dus geen idee hoe lang we het er volhouden. P en ik hebben allebei ons laptop mee. Hij om te werken. Ik om op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen.
Tippedoki is geweldig leuk. Er zijn een handjevol andere kinderen en het ziet er zo mooi uit! Alles van hout en met een prachtige foam ondergrond. De meisjes vermaken zich uitsteken in de boomhutten en op bruggetjes, touwladders en kruipen door tunnels. Entree, EUR 5,- voor de kinderen, inclusief onbeperkt limonade…

Aan het einde van de dag nemen we een van de medewerksters mee die anders door de regen naar de bushalte moet. Zo zijn we ook wel weer.

‘s Avonds eten we bij Robin Hood in Drouwen. Toffe plek, veel te veel eten. De meisjes knabbelen lekker aan hun spare ribs, krijgen een Robin hoedje aan het eind en ook nog ijs. Topdag.

Donderdag

Door wat airmiles in te leveren gaan we voor EUR 28,- een dagje naar Wildlands. Er zijn niet veel andere mensen met dat plan. Maar het lijkt mij een prima uitje als het regent. Eerst gaan we uitgebreid naar de jungle. Die is lekker warm. We klimmen over touwladders en drinken lekker wat terwijl de kids spelen. Vervolgens gaan we naar de achtbaan. Waar P na 1 rondje afhaakt. Pippa gaat voor het eerst mee in een wat snellere achtbaan en ze vind het ge-wel-dig.
Ze komt er uit en ik vraag hoe het was.
‘Niet leuk! Wel leuk! Ik weet niet! Nog een keer?’
Haha.
We eten en vies, vet burgertje. En zoeken dan de backstage tour op. Die kun je alleen in de winter doen. Super om te zien waar de dierenarts zit, hoe het water en de energievoorziening is geregeld enzo.
We spelen tikkertje in Amazonia. Ik race achter de kinderen aan, maar ze zijn gewoon sneller.

‘s Morgens bij de entree is dit het beeld

Vrijdag

Buiten schijnt voorzichtig een zonnetje. We vertrekken naar het Boomkroonpad. Na een pad, wat nogal kort is, maken we een wandelingetje van drie kilometer door het bos. Daarna heeft iedereen trek!
In Zuidlaren vinden we een fijn restaurantje, waar we heerlijk eten. Zuidlaren heeft gezellige winkeltjes D’An Deluxe, wat een mooie winkel. Ik droom stiekem even van ‘de gewenste maat’ en wat ik dan allemaal zou kopen. Misschien moet ik vast een fonds oprichten?
We zoeken nog een hunebed op en dan is de dag wel weer voorbij. Lekker veel buiten geweest, heerlijk!
Ik haal even wat verse pasta bij Appie in Borger en ‘s avonds val ik in slaap bij Trapped.

Zaterdag

Fotorondje door het huis
Die keuken! Echt zo fijn dat álles aanwezig is…
Een écht lekker bank…
Mooi toch?

Inpakken! Wat hebben we belachelijk veel mee. Dat moet volgende keer echt anders. Ik hoor in die zin vooral ‘volgende keer’. Hoera. Dat is al over twee weken, maar dan ga ik alleen zelf weg.
Om half elf arriveren we in Groningen. Eerst even langs de VVV om te zien wat er leuk is met kinderen in deze stad. De mevrouw achter de balie kijkt even benauwd. Kinderen… Jeetje. Ja die heb je ook nog.
Kinderspeurtocht? Nee.
Misschien is Storyworld iets? Ik zie nu op de site dat er ook nog iets als ‘Wonderland’ is.
Anyhow… De dame raad ons aan zeker de Martinitoren te gaan beklimmen. Pippa is ook in haar nopjes. Helemaal naar boven in de toren.
Halverwege wordt P wat stilletjes. Hij heeft ooit geluncht in de Burj al Arab, maar de Martinitoren nekt hem. Hij gaat maar weer terug. De kinderen blijven enthousiast doorklimmen en hun puzzel oplossen. Als we boven zijn gooie ze hun kont tegen de krib.
‘Ik denk dat ik ook hoogtevrees heb.’
Noor staat een beetje beduusd naar beneden te staren. Wat als ik val? Ik moet lullen als Brugman om het duo naar beneden te praten… Voor Pippa zijn die treden ook wel erg hoog.
Ik blijf geduldig zeggen dat we echt niet snel hoeven. En dat het wel lukt. Beneden gaan we eerst lekker lunchen (en potjes UNO spelen… een van de beste aankopen ooit).

Ik heb bij de VVV ook een stadwandeling gekocht. We komen bij punt 6 een balletwinkel tegen. Daar spenderen we wat tijd. Bij de Zwanestraat (punt 8 van de rondwandeling met 28 punten heeft Pippa het wel gehad. Prima.

Ik shop nog even wat lekker voor mezelf bij Ici Paris, we doen nog een koffie bij de Coffee Company en dan rijden we naar huis. Superleuk om met de meiden op ontdekking te gaan door de stad!

Richting huis komt al snel de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ Geen idee. Pizza, zegt P. Ik weet geen goeie pizzeria op de route. P wel. Daar heeft hij 22 jaar geleden eens met zijn nichtje gereden. Als we er langs rijden vraag me af hoe dit 22 jaar geleden wel een topplekje heeft kunnen zijn. In de loop van de jaren wordt je toch een soort voedselsnob denk ik.

Uiteindelijk besluiten we naar de dorp-Chinees te gaan. Daar hebben we nog nooit binnen gegeten. Sporadisch halen we er eens iets. Ik twijfel of het wel een goed idee is. Pippa oogt echt moe.
‘Zal ik niet even zelf wat maken?’
P heeft geen zin om te gaan opruimen. Ok, ok…
Bij de Chinees aangekomen blijkt die dicht. Heuh? Zaterdagavond? (twee dagen later zijn ook de Oosterse luikjes voor de ramen weggehaald, is het een renovatie, of is de Pauw na drieduizend jaar ter ziele? Wordt vervolgd.)

Enfin. We gaan maar naar huis. Eerst de kids uit de auto en dan zal ik een boodschappen doen.
We stoppen voor de carport. Pippa zegt zielig: ‘Ik voel me niet zo lekker!’
Ik ren de auto uit…
Te laat.
De hele achterbank ligt vol half gefermenteerd kersensap. Chocoladetaart. Kroket. Brood. Komkommer.
Ha fijn! Kunnen we direct met de was beginnen.

Pippa staat heel zielig te kijken met kots in haar haar.
‘Mag ik douchen?’
Nee zeg, daar kunnen we niet aan beginnen.

‘Sorry van mijn jurk mama.’
‘Lieffie, dat geeft toch niets? Het is veel vervelender voor jou.’
Ze gaat lekker douchen
Een half uur later stelt ze patat voor als avondeten. Ik denk dat ze weer ok is.
‘Mama, het is maar beter dat ik dat even voor de deur deed hè, in plaats van onderweg?’
P blijft met een verhit hoofd en een zaklamp zooi opruimen in de auto.

Bovenin de toren

Zondag

Wassen. Boenen. Even shoppen. Mijn auto stinkt. Ik zoek op internet hoe je die lucht uit je auto krijgt.
Baking soda.
Ik doe direct mijn hele auto maar even. Dat was al een tijdje een doorn in mijn oog.

Deze week gepubliceerd

Deze week op de agenda

  • 5x sporten (al twee gedaan)
  • eten met A
  • eten met N
Print Friendly, PDF & Email