De eerste week dat Pippa naar school ging. Wat een rust in huis. Aan een kant heerlijk, anderzijds echt stil hoor, zonder mijn kleine, lieve gekkie!

Maandag
Pip en ik gaan op route. We moeten een pakket terug brengen naar de post. Deze zit toevallig in de Karwei. En de Karwei verkoopt dingen die ik moet hebben plús er is een ballenbak. Ik kan op mijn telefoon even wat dingen doen terwijl Pip rondjes door de ballenbak rent. Winwin. Tot er zich een oma naast mij aan tafel posteert. Die om de minuut een kind wil gaan opvoeden. Ze heeft er twee mee. Ze doet dat met een stemgeluid van iemand die een roeiteam moet aansturen.
Tussen het opvoeden door wil ze graag met mij praten. So much voor even tussendoor wat dingen afhandelen.

Ik ga maar op zoek naar mijn viltjes voor onder de stoelen.

Niet te vinden.

Ik vraag het iemand. Of ik even geduld heb. Zeker wel. Mijn kind zit veilig in de ballenbak. Na mijn momentje geduld wordt mij verteld dat de viltjes bij gangpad 26 liggen.
‘Dat vind ik, bedankt hoor!’ zeg ik vrolijk.


Tot ik dit zie. Van 23 naar 40 met drie gangpaden er tussen. Is dit zoiets als perron negen driekwart? Moet ik dwars door de schappen heen rennen?

‘s Middags sta ik (STA IK, ik maak geen foto’s rijdend in de auto!) achter deze tractor… Hmmm, zin in boerenkool. Het liefst als mama hem maakt.

Dinsdag
Hieperdepiep! Nu is Pippa echt jarig. Ze wil niet echt iets bijzonders. Alleen maar shoppen. Het is rotweer, dus we gaan naar het overdekte winkelcentrum Middenwaard. Eerst krijgt ze oreo-ijs bij de Rozet. Lekker ijs met waanzinnig lekker hoorntje.

 

Ik wil echt weten welke zichzelf respecterende vrouw het ambieert op zaterdagavond in haar Takkie onesie op de bank te zitten. WIE DAN?

Dan kopen we een nachthemd voor grote zus. Tijd voor de lunch. Bagels & Beans it is. Pippa een bagel met hagelslag en daarna lekker dans. Ik een bagel geitenkaas en vertederd fimpjes maken van een dansende Pippa.
‘s Middags maken we een bioscoopje in huis. We huren de film Sing. P komt vroeg thuis. Helemaal gezellig.

Woensdag
Whooptiedoo! We gaan naar de bieb vanmiddag. Wat fijn dat ik nu ‘s morgens alles kan doen en ‘s middags echt iets leuks met de kids kan doen als zij er zin in hebben. Het is natuurlijk kinderboekenweek en onze lokale biebdames hebben hun best gedaan. Met griezelige diadeems op lopen ze door de bieb. Ze helpen bij het knutselen en hebben alles mooi versierd. We kunnen naar Dolfje Weerwolfje luisteren, voelen in een donkere bak (Noor doet het vast niet) en verkleden.

Spookjes knutselen (scherm van mijn iPhone onder de glitterlijm…)

Verhaaltjes luisteren

Fashionista

Yay!

In de bieb (TIP! TIP! TIP!) staat een enorme bak met afgekeurde boeken. Voor maar EUR 1,- per stuk kun je hier uitkiezen. Ik heb zelf geen biebpas meer, wegens te weinig tijd en zelden een boek uitgelezen. De kinderen zijn lekker op zoek en ik kan ook rustig de bak bekijken. Ik haal er onder andere dit boek (in perfecte staat!) uit, er staan enorm veel tips in van dingen die ik ook nog niet kende. Hobbithuisjes, schattige B&B’s, leuke attractie’s. Inspiratie genoeg dus.

Donderdag
Vandaag begin ik met het pimpen van een bestaande site. Wat kan het met een paar simpele oplossingen al weer snel beter ogen! Aan het einde van de dag staat de site weer als een huis.

Ondertussen…


Krijg ik deze op mijn Facebook. Een van mijn Facebookvrienden heeft mij beloofd nooit meer in een rijdende auto te appen/Facebook berichtjes te lezen etc. Daar werd ik HEEL blij van. Ik had haar ‘betrapt’ omdat ik op Instastories een verhaal zag vanuit een rijdende auto. Mag niet. Mag NIET van mij. Dus ik had er iets van gezegd. Ik bemoei me niet graag met mensen, maar hier maak ik graag een uitzondering voor. Als navigatie, en dan het liefst netjes bevestigd in een goed werkende houder aan je voorraam of andere constructie waardoor je niet weg hoef te kijken. En natuurlijk mag je je Spotify playlist aan zetten.
Met een 1500 kg wegende moordmachine in je handen, let je op wat je aan het doen bent. Auto rijden. Zijn er nog meer mensen die overtuigd mogen worden?
En daarbij nog even een sidenote: ik heb het ook wel eens gedaan, laat ik mezelf niet beter voordoen dan ik ben, maar ik ben ermee gestopt.

Vrijdag
Noor moet optreden. Het is vandaag ouderendag, dus alle ballerina’s worden naar een zaal gereden en in pak gehesen. Knotjes op het hoofd en gaan…

Ik mag ook in de zaal gaan zitten. Ik hoor dat de bejaarden net een high tea op hebben en best moe zijn. Voor de meesten een intesief dagje. Ik zie een opa wat gapen. De mondhoekjes staan allemaal naar beneden.

De meisjes doen vreselijk hun best. En het gaat goed! Een micro pas de deux van twee meisjes onder de zeven is natuurlijk echt te schattig om aan te kijken. Ik hoor de moeders om mij heen een beetje kuchen. Ik heb het ook wel moeilijk.

Zaterdag
We ruimen de speelgoedberg op. Wát een klus. Mijn kids krijgen echt te veel zooi bij restaurants. Kleurpotloodjes, grappige spelletjes, kammetjes. We komen er in om. Maar er mag niets weg. Het lukt me om 10% van een vuilniszak vol te gooien. En een doosje voor Stichting Je mag Er Zijn (zij verzamelen speelgoed en kleding voor gezinnen welke pleegkinderen opvangen en dan meestal niet direct het juiste materiaal in huis hebben. Ik vind dat zo’n goed doel!).

Zondag
Ik heb een boek uit gelezen.


Meteen daarna ben ik verder gegaan in Anna Boom. Wat een prachtig en bijzonder verhaal. Waar gebeurd. Het speelt zich grotendeels in Budapest af, leuk voor mij, zo kan ik me er een goede voorstelling van maken.‘s Avonds maken we een risotto. De toevoeging met doperwtjes en munt laat ik achteraf maar zitten, het ruikt niet zo lekker en die risotto bianco ziet er wel. Zonde om die gekookte munt er door te bonjouren.

De vorige whereabouts lees je hier: #184

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • P gaat op mannenweekend naar Leuven
  • ik mag een heel mooie nieuwe website maken
Print Friendly, PDF & Email