Deze week ging lekker flex… Kindjes zijn goed ingeslingerd met het thuis werken. Er worden nog heel wat dingen gefixt.

 • een telefoon voor Noor
 • afspraak voor het inmeten van de vloerbedekking op de bovenverdieping
 • wasmachine en droger worden uitgezocht
 • klustroepen worden in stelling gezet

Hulp

De hulp blijft onverminderd aangeboden worden. Hoe lief zijn deze dingen nu weer?

 • iemand bied aan de kinderen met huiswerk te helpen
 • tante R app’t of ik nog een pan van de AH wil en haalt die voor mij
 • team regenboog biedt zich aan voor Pippa’s kamer
 • lieve berichtjes van over de hele wereld

En nog veel, veel meer…

Casa Wandernan

Vrijdag krijg ik de sleutel van casa Wandernan. Eerst haal ik de meiden op, we gaan samen kijken. Ze zijn het er over eens. Het stinkt hier. En die kamer van Noor is wel echt klein. En lelijk ook. Ik kijk eens om me heen en zie overal behang terwijl ik muurverf wil. Alle plintjes en deurposten, plafonds. Alles, alles moet worden gedaan. De moed zakt mij in de schoenen. Als ik weer thuis kom moet ik even een paar tranen laten.
En dan… schouders eronder, niet lullen en worden er drie dagen aaneengesloten wonderen verricht.

 • de woningbouwvereniging belt voor de doorloop, ik ben verantwoordelijk voor de bomen in de tuin, of ik moet nu opdracht geven om ze om te laten halen. Ik kijk eens naar de zes meter hoge, door klimop omslingerde boom en zeg dat die wel weg mag. Nog geen twee uur later bellen de hoveniers dat ze nu tijd hebben, bestormen ze de tuin met kettingzaag en trapje (wat nog bijna mis gaat, die combinatie) en maken ze ruimte
 • de verf wordt gebracht voor een zeer prettig tarief
 • klussers komen even bekijken wat het werk is
 • ik steek wat behang af, kom kurk tegen en een rij gaten
 • wat me uiteindelijk tweehonderd euro aan stucwerk kost, maar er wordt een stukadoor geregeld (ik bedoel maar, probeer eens een stukadoor te regelen op dit moment…) die kan woensdag al komen
 • twee plafonds, een hal en de bovenkant van Pippa’s kamer worden wit gesaust
 • er wordt een taperand in Pippa’s kamer gezet
 • overlegd met team regenboog
 • alle plinten worden er geverfd en toch ook maar de buizen
 • van mijn slaapkamer worden de muren gesaust
 • mijn washok wordt zo mooi wit gemaakt, dat ik er ‘wel zou willen slapen’ volgens degene die daar bezig is, haha
 • er wordt op kinderen gepast
 • wijn, stokbrood en eten staat klaar
 • ondertussen wordt er op afstand ook gewerkt, zo is iemand een bureau aan het timmeren
 • worden gordijnen gewassen
 • komt scheepsvloerenmeneer even langs om te zien of de vloer beneden nu echt beuken is (want dat wil de vloerenschuurboer weten)
 • latjes en molton op de trap getimmerd ter bescherming
 • ik maak de zolder speelklaar en de eerste Playmobil wordt gebracht
 • oefen mijn skills in de voorraadkast (en kom tot de conclusie dat mijn klusskills vrij slecht zijn, zo elektrocuteer ik mezelf bijna, maak ik vlekken en merk ik dat ik niet te licht over het voorwerk moet denken maar soit, ik ben lekker bezig)
 • als klap op de vuurpijl wordt op zondagavond het plafond van de woonkamer gedaan en als ik terugkom om de sleutel op te halen wacht mij nog een grote verrassing. Een hele muur van de woonkamer is ook al gedaan. Ik ben een beetje beduusd.

Wow…

Vandaag ga ik keihard dingen regelen die niet kunnen wachten. Even wat werk doen, helpen met het huiswerk en nog wat in het huishouden doen. Ik zit in een upper in energie en slaap nog ongeveer vijf uur per nacht.

Hebben we het nog naar ons zin, met die LLL (Lekker Lange Lockdown)? Ik heb even met verbazing zitten kijken naar de beelden van het Museumplein.

OH! En heeft er nog iemand een 79mm gatenboor? Asking for a friend, who is timmering a bureau for me.

Print Friendly, PDF & Email