Heb jij ook zo’n zin om er even tussenuit te gaan? Alvast een plan te maken voor na de feestdagen, om even naast een haardvuur te gaan zitten met een boek? En lange wandelingen te maken door de natuur? Een weekendje weg boeken was nog nooit zo makkelijk!

Weekendje weg

Als het aan mij ligt, dan maak ik het hele jaar door plannen voor weekendjes weg. Vooral januari vind ik maar een loze maand. We hebben dan alle mooie feesten gehad, buiten is het koud en kaal en de kinderen zijn soms maar matig te entertainen. Mijn creativiteit beland meestal op een nulpunt in deze maand.
Hoe fijn zou het zijn om het vooruitzicht te hebben om een weekendje er op uit te trekken? Maar dan loop ik direct tegen het volgende probleem aan. Budget. Januari is nu eenmaal de maand van het bezuinigen bij ons thuis. Vaak om de overdaad van december te compenseren.

Budget

Dus áls ik wil gaan, dan moet het wel een budgetvriendelijk weekendje weg zijn. En iets in een omgeving waar we niet zo bekend zijn. Laten we Drenthe en de Veluwe overslaan deze keer. De site Bungalow Specials helpt hier prima bij. Alle grote aanbieders (Landal, Center Parcs, Hogenboom, FarmCamps) bij elkaar én legio handige zoekfunctie’s. Ik word daar heel blij van.
De ene keer zoek je immers niet hetzelfde als de andere keer. Deze keer wil ik goedkoop weg en staat de regio al vast. De volgende keer wil ik misschien iets ‘luxe’, ook daar kan ik op zoeken. Ik kan een paar termen invullen en daarna verder filteren. Love it!

Vier aanraders voor de winter

Wat vind ik topparken voor de winter? Een greep uit de mogelijkheden. Ik heb gekeken naar de huisjes (zoals jullie weten hou ik wel van comfort!), de faciliteiten (kun je je op het park vermaken als het slecht weer is?) en de omgeving (wat is er te doen binnen een uur rijden).

Resort Hof van Saksen (Drenthe): een heerlijk luxe woning, fine dining, een mooi overdekt zwembad en wat shoppen. Kinderen kunnen zich uitleven in binnenspeeltuin de Harrewar, op verschillende academie’s óf in de Bounz arena. Top!
Wil je er op uit trekken denk dan aan de dierentuin Wildlands, een avondje eten bij Robin Hood of maak een wandeling over de prachtige hei.

Landal Oogdyne (Noord-Holland): zeker wanneer je niet in de buurt van het strand woont, is het geweldig om te ontdekken dat de zee en het strand echt niet alleen voor mooie dagen boven de 30 graden is. Wind, storm en regen zijn juist interessant op het strand. Daarnaast biedt Noord-Holland heel veel moois. Cultureel erfgoed, molens, gezellige stadjes (Schagen, Alkmaar, Hoorn), leuke musea en heel veel culinaire verwenning. Ga een dagje met de stoomtram, bezoek het stedelijk museum in Alkmaar en maak eindeloze strandwandelingen.

Roompot Ferienresort Bad Bentheim (net over de grens bij Enschede): prachtige villa’s in een gezellig park waar een binnenspeeltuin en een restaurant is. Natuurlijk wil je er graag op uit trekken als je eenmaal in Duitsland bent. Bad Bentheim is van origine een kuuroord. Binnen een uur ben je in mooie steden als Osnabrück en Munster.

Buitenhof de Leistert (Limburg): prachtige villa’s gelegen in Limburg, nabij Roermond. Op het park is een binnenspeeltuin en een zwembad. Trek er op uit naar speelpark Klein Zwitserland, science centre eXplorion of ontdek de binnenstad van Eindhoven.

Heb jij al weer zin om er op uit te trekken?

Print Friendly, PDF & Email