Mijn Vlaamse matties en ik gaan elk jaar een weekend weg. Eerder bezochten we Amsterdam, Antwerpen en Lille zonder kinderen en gingen we met alle kinderen naar budgettopper De Duinse Polders in Blankenberge. Deze keer kozen we voor een iets rustiger verblijf. Vooral omdat we alle vier behoorlijk moe, kapot en op waren, na onze tropenjaren met kleine kinderen. Ik neem je mee op ons vriendinnenweekend bij Landal. 

Landal Burgh Haamstede

Onze aankomst is goed geregeld, er is ruime parkeerplaats en ik sluit al snel mijn lieve vriendin L in de armen. We besluiten dat we het best eerst een wijntje drinken en vervolgens pas een sleutel gaan regelen. Het regent buiten keihard. En binnen is het warm en gezellig (en ook een tikje gedateerd).
Ik heb al even boodschappen voor het weekend gedaan in de Albert Heijn in Burgh Haamstede en allerlei lekkers gehaald. Waaronder, uiteraard, Zeeuwse bolussen. Dat moet!

Landal Burgh Haamstede bestaat uit vier mini-dorpjes, met alle een eigen karakter. Wij sliepen in de Résidence, in een extra luxe huisje met sauna en zonnebank. Maar er zijn ook grotere familiehuizen te krijgen. De mini-dorpjes liggen verspreid rondom het plaatsje Burgh Haamstede. Kortom, ik zou hier graag nog eens in de zomer, of tijdens een mooi weekend terug gaan met de kinderen. Dat lijkt me fantastisch!

Lekker lui met het uit- en thuis arrangement

De eerste avond hadden we van tevoren al geregeld. We gaan lekker gourmetten. Bijkletsen. Wijn drinken. Het gourmetstel en al het eten (echt, meer dan genoeg!) kunnen we ophalen bij restaurant Zeebinkie wat aan een van de mini-dorpjes ligt. Regen komt met bakken uit de lucht en wij zitten heerlijk knus in ons ruime huisje.

Kosten van de gourmet: wij boekten een uit- en thuisarrangement. Voor € 34,95 hadden we deze gourmet én konden we een avond lekker uit eten. Fijn om dat al ver van tevoren betaaald te hebben!

De omgeving van Landal Burgh Haamstede

In de omgeving is heel veel te doen. Vooral als het mooi weer is. Ik vind Zeeland typisch een provincie die je last minute boekt, of in de maanden mei tot en met september. Ok, met het Hollandse weer heb je nooit echte garanties, maar dat is mijn advies. 

Het dorpje Burgh Haamstede is op zichzelf al prachtig om te bezoeken. Even wat lekkers te halen bij een van de verswinkels of een lekker ijsje. 

Neeltje Jans; eigenlijk hoort Neeltje Jans bij een bezoek aan Zeeland. 9 minuten rijden vanaf Burgh Haamstede. In het Deltapark kun je met kids ook leuk spelen. 

Watersnoodmuseum; vanaf  Burgh Haamstede 25 minuten rijden en goed te combineren met Zierikzee. Absoluut de moeite waard. Dat vond  Carolien, mijn Zeeuwse collega blogger, ook. Lees hier haar verslag:
Watersnoodmuseum

Ook een wandeling door de Zeepeduinen (deze beginnen achter het Landal Park) is volgens haar een dikke aanrader:

Schotse hooglanders in de Zeepeduinen

Een andere mooie blogpost over deze omgeving vind je op het blog van Michal, die toevalligerwijs tijdens hetzelfde weekend in een ander deel van het Landal park was. Zij ging op zoek naar een mooi verhaal over zeemeermannen en bezocht met de kinderen de Plompe toren. Ongeveer 10 minuutjes rijden vanaf Landal Burgh Haamstede. 
Naar de Plompe Toren

Zierikzee

Daarnaast is een bezoek aan Zierikzee bijna een must. Zierikzee is in de 14e en 15e eeuw rijk geworden door de handel in meekrapwortel. Deze kleurstof was zeer gewild. Tijdens de watersnoodramp is er echter een hoop van Zierikzee verloren gegaan. En ook de jaren erna waren lastig voor de boeren rondom Zierikzee. Tegenwoordig kun je er prachtige wandelingen maken en desgewenst de Sint Lievensmonster toren (of Dikke Toren) beklimmen. Dit kan van medio april tot begin november (check voor actuele openingstijden de website). De toren is gesloten op zondag. Entree is gratis, maar wil je naar boven klimmen dan betaal je € 3,- voor een volwassene en € 2,- voor een kind. Daarnaast kun je in Zierikzee aardig winkelen.

Ik tip een aantal winkels:
Omoda, deze schoenengigant heeft hier een stenen winkel. Leuk! | Havenplein 9
KOFFIEenT, in deze winkel vind je alles wat je nodig hebt als koffie- of theeliefhebber. Alleen de geur is al heerlijk. | Appelmarkt 3
Boekenplus, heel veel boeken, heel veel voordeel. Ik scoorde hier bijvoorbeeld de Gruffalo voor € 2,-! | Havenplein 2
Hooked Fish & Chips, leuk tentje op de hoek van de straat. Hip. En excellente Google score, | Mol 1

Ik raad zeker aan om voor een hapje eten naar het pleintje bij de Sluishaven te gaan. Hier zitten meerdere restaurantjes die wat leuker ogen dan de gevestigde orde rondom het Havenplein (wat eerlijk gezegd vooral erg klassiek is). Ik vind het jammer dat ik niet zelf heb kunnen beoordelen of testen. Van de restaurants rondom het Havenplein waren wij in elk geval niet erg onder de indruk. De Beuze en restaurant het Centrum (een snackbar) mag je in elk geval overslaan.

Uit- en thuisarrangement

Wij gaan terug naar ons huisje en doen een lekker ‘aperootje’. Zo noemen onze zuiderburen dat. En als het betekent dat er bubbels geschonken worden en er nacho’s op tafel komen, dan doe ik graag mee.

Vervolgens vertrekken we naar restaurant Zeebinkie en schuiven aan. Het is hier erg warm. We mogen alles kiezen wat we willen van de kaart. Normaal gesproken is er een apart 3-gangen keuzemenu voor de gasten die gebruik maken van het uit- en thuisarrangement, maar ik denk dat men dat tijdens het laagseizoen wat meer los laat. Het eten is aardig, maar niet heel bijzonder wat mij betreft. Het overtreft geen verwachtingen in elk geval. Als je op zoek bent naar een mooie deal is het een goede budgetkeuze, maar als ik het opnieuw moest doen, dan zou ik liever naar dat gezellige pleintje in Zierikzee gaan.

Relaxen in onze luxe huisje

Al met al hebben wij hier een enorm fijn weekend gehad. Het is echt heerlijk relaxed in ons huisje, type 4BL. Twee ruime slaapkamers. Een heel ruime badkamer én een extra kamer met sauna, douche en zonnebank. Heerlijke bankjes om op weg te kruipen met een boek. Goede WiFi, waar we maar mondjesmaat gebruik van maakten. 

Bovendien is er een fijne tuin, die bijna omheind is, met een tuinset. Ten slotte kun je er voor de deur parkeren en is er een fietsenschuur. 

Wij betaalden € 659, 24 voor vier personen inclusief twee avonden eten. € 165,- per persoon! 

Voor wie is deze accommodatie geschikt?

  • fietsers
  • vriendinnenweekend
  • senioren (heel veel gezien, senioren double dates)

Met kinderen zou ik liever kiezen voor een van de andere accommodaties binnen het park Burgh Haamstede. Qua vertier is er voor hen niet veel op het park, naast een verouderde midgetgolfbaan. Voor de hal waarin eindeloos geweldige springkussens staan moet je bijbetalen. Voor ouders is daar geen gezellig zitje.
Je moet hier echt heen gaan om lekker van de natuur en het buitenleven te genieten. Op zoek te gaan naar het rijke verleden van Zeeland.

Voor fietsers, senioren en vriendinnen:
Residence

Speeltuintje, buitenzwembad en direct de Zeepeduinen in lopen vanuit je achtertuin:
Duinpark ‘t Hof van Haamstede

Leestip als je naar Zeeland gaat, een van mijn favoriete boeken in elk geval, is de roman van Rik Launspach: in 1953 word je meegesleurd in de watersnoodramp. Prachtig beschreven!
<script>
Kijken met je vriendinnen: Weg Van Jou. Heerlijk, Katja Herbers in de Zeeuwse klei.

(AFF)

Print Friendly, PDF & Email