Je had het vast al gezien op Instagram, Insta Stories óf in de Weekly Whereabouts. Wij waren op de zonnigste dag van de week in Madurodam en versloegen er de waterwolf. En nu heb jij misschien ook wel zin om te gaan? Mooi zo! Je kunt namelijk een heel tof pakket winnen. Maar ook, hilarisch, historisch materiaal in deze post.

Een dagje naar Madurodam

Wat kun je verwachten van een dagje Madurodam? Natuurlijk er de schaalmodellen, maar er is zo veel meer! Mijn kinderen vinden attractie #1 de Marsfabriek, waar je voor 10ct een Marsje met een vrachtwagen naar je toe kunt laten rijden.
Ook zjn de dol op de interactieve attracties en dan vooral die met water. Containerbootjes laden, scheepjes door de sluizen laten varen. Met de DJ-set bij Armin van Buuren spelen en de kermis laten draaien vinden ze ook leuk. Af en toe ontdekken we iets bij de miniaturen wat we nog niet gezien hebben. Of iets wat we afgelopen tijd zelf hebben gezien, zoals de Stormvloedkering en het bezoekerscentrum van Dwingelerveld. Die herkenning is erg leuk.
Deze keer hadden we ook mijn vader meegenomen. Hij wist nog dat we er ooit een dagje met het gezin geweest waren, wat op hem (en op mij!) het meeste indruk had gemaakt toen, maar ook nu, was Schiphol. En ik vond daar een foto bij, zie hieronder. Mijn vader vond het sowieso een gezellige dag, zo met de kleinkinderen en ziet weer heel andere dingen, zoals de mooi gesnoeide bonsai-achtige (achtig, want echte bonsai hoort ik een pot laat ik mij vertellen) boompjes.
Er zijn inmiddels ook vier attracties binnen, die allemaal een stukje geschiedenis laten zien. Hoe de Nederlanders New York min of meer weggeven aan de Engelsen. Hoe de grondbeginselen voor onze vrijheid werden gelegd (Dordrecht), hoe wij het EK wonnen en de vierde attractie, die is net nieuw!

Versla de waterwolf

Ken jij het gemaal van Cruqius? In deze nieuwe attractie leer je in een paar minuten tijd en op spectaculaire manier hoe de Nederlanders land droog legden. En hoe ‘wij’ dat nu voor heel veel andere landen doen, over de hele wereld.

Dát vind ik zo leuk aan Madurodam, dat kinderen ongemerkt veel mee krijgen van de geschiedenis van ons mini-land. Ik ben er in de afgelopen jaren vier keer geweest, maar nog zie ik nog nieuwe dingen, hoewel het aan oppervlakte niet zo enorm groot is (iets meer dan 62000 vierkante meter). Zelf vind ik dat juist een voordeel, vooral met kleine kinderen. Wij nemen ook altijd ruim de tijd om even lekker te lunchen, want dat kan er heel erg goed. Van een goed gevuld broodje tot een hele maaltijd met frisse salade en sate, biefstuk of een heerlijk vegetarisch gerecht. Als het weer het toelaat zijn de kinderen ook zeker even te vinden in de speeltuin.

Op dit moment kun je voor EUR 19,50 een entreekaartje kopen inclusief Waterwolf goodiebag! Meteen feest bij de ingang! Kinderen krijgen een tof oranje rugzakje (handig voor de gym), een waterfles, en nog veel mee leuke goodies die ik liever niet wil verklappen.

Fotoboek van Wandernan

Kazen tillen

Chocomel drinken

Hoi Nina

Schilders raden

waterwolf

Alleen stoere meiden en jongens!

Spannend! Prachtige effecten

Yes! Hij staat op groen. Groen is goed.

Lekker warm

Cruqius, mijn vader vond het erg leuk om eens te zien, hij was er wel vaker met mijn moeder langs gefietst, maar het echte is niet altijd voor publiek geopend.

Kliederen met water. Het blijft leuk!

De beste van allemaal en altijd druk. Hoe groot is het gat met marsjes wat verstopt is onder deze fabriek?

Mag deze maandag mee naar school?Jazeker… ga maar vertellen waar hij vandaan komt.

van Buuren en van Buuren

Onomnom! Je kunt hier zo lekker eten!

En in de kidsbox zit altijd een leuke verrassing (hele box inclusief ijsje en drinken, snack, patat EUR 6,50)

Hier hebben ze rustig een half uur gespeeld

Overal zwemmen karpers.

Schieten op de Engelsen

En spelen, spelen, spelen bij de speeltuin, met twee schepen, naast de attractie Nieuw Amsterdam

Zei ik al dat we zo’n mooie dag troffen?

Ah, het is soms even wachten om je moment te pakken tussen de tulpen, maar het is een Insta-fähige achtergrond

En dan nu… het materiaal waar iedereen op zit te wachten. Jeetje wat ziet het er nu gelikt uit in vergelijking met vroeger! En pap, je had dus gelijk, ook Schiphol is behoorlijk veranderd bij Madurodam. En die tas, wat was dat? (De tas van mijn moeder, die de foto maakt, hoorde ik later). Ik zei het al, Schiphol maakte toen op mij de meeste indruk. Dat weet ik nog goed. Is nooit over gegaan.

Maar hey, de familie heeft nog meer beeld, mijn moeder was er ook met haar vader en moeder, omstreeks 1966. Weer die vliegtuigjes… 

Winactie

Ik mag van de medewerkers van Madurodam een pakket weggeven, met daarin:
– 4 entreekaarten voor Madurodam
– 2 x Waterwolf goodiebag (inhoud een flesje drinken, een puzzelboek, waterfles en wat extra’s)

Wat moet je doen?
– schrijf onder aan deze post waarom jij zo stoer bent en de waterwolf wilt verslaan, meedoen kan tot en met 11 oktober
– schrijf je in op de nieuwbrief van Wandernan (1x per maand): inschrijven nieuwsbrief

De uitslag zal op vrijdag 12 oktober bekend worden gemaakt op Facebook en Insta Stories.

* Het mag duidelijk zijn, we hebben Madurodam op basis van een samenwerking bezocht. Meningen en pret hebben we zelf gemaakt!*

Print Friendly, PDF & Email