Na een vakantie van 3,5 week, wil ik graag mijn beste tips delen voor wat betreft mijn bagage. Wat neem ik mee? Wat is mijn ultieme travel gear? En hoe pak ik in?

Inpakken voor de vakantie

Het is nooit een feestje. Ik weet het. Het zal nooit leuk worden ook.
Mijn aanpak? Het hele jaar door spaar ik kleding op die gescheurd, bevlekt of anderszins ondraagbaar is geworden in het normale leven.
Drie dagen van tevoren begin ik. Dan zorg ik dat alle wassen gedraaid worden voor wat betreft de overige kleding en dat alles opgeladen wordt. Accu’s, powerbanks etc.
Ik heb trouwens nog wel een tip nodig voor een echt goede powerbank, het liefst een op zonne-energie.

Twee dagen van tevoren pak ik de kleding van de kinderen in (die hebben meer kleding). Ik maak setjes en rol deze in elkaar.
Ondergoed pak ik in een packing cube, die standaard in de kast ligt bij de meiden. Roze voor Noor, blauw voor Pippa.

Een dag van tevoren pak ik de rest.

Als laatste, wanneer ik me opmaak doe ik alles wat ik echt nodig heb direct in mijn toilettas. Zo vergeet ik niets van mijn standaard routine.

In plaats van handdoeken voor de meiden, neem ik swaddles voor ze mee. Je weet wel, xl formaat hydrofiele doeken. Ik heb ze alleen van Aden + Anaïs en die gaan al jaren mee. Perfect als handdoek, maar ook als dekentje, als kussens van een hotel niet lekker ruiken en Noor daardoor niet kan slapen, als omslagdoek als het te zonnig is.

Bagage

We hebben alle vier een Haglofs Lava tas  (de volwassenen een 90 liter, de kids een 50 liter), allemaal in een andere kleur. Deze oersterke, degelijke tassen zijn flexibel, ontzettend ruim en waterdicht. Bovendien zijn ze in toffe kleuren verkrijgbaar en dus in no time te herkennen op de bagageband, of zelfs als we vanuit het vliegtuigraam kijken of onze tassen mee zijn. Dat is altijd een leuk spelletje voor de meiden.

Daarnaast hebben we een grote en een kleine Titan X2 Spinner. Trolleys van Duitse makelij op 4 wieltjes. Sterk en heel erg mooi in gunmetal grey. Deze hebben een handige divider en de grote zelfs een waszak. Topkoffers.

Mijn make-up gaat in een toilettas die je op kunt hangen. Deze is van Reisenthel. Verkrijgbaar in heel veel verschillende dessins, van suikerzoet tot stoer. Ook deze gaat al weer jaren mee. Met de handige haak, kan ik hem in bijna elke badkamer ophangen en ben ik in geen tijd georganiseerd.

Ultieme Travel Gear

Ik heb twee dezelfde zwarte harembroeken van Bonprix. Ik durf daarmee gewoon in een chique lounge van een 5-sterrenhotel te gaan zitten. Sorrynotsorry.

Ik zweer bij de zwarte basic t-shirts van de HEMA. Kosten maar EUR 5,- (ongeveer net zo duur als een hotelwasje voor een t-shirt), zijn slijtvast en verkrijgbaar in v-neck of ronde hals. Ik koop ze altijd met korting en veel tegelijk. Ik sport en slaap erin en gebruik ze overal onder.

Aan mijn voeten heb ik sneakers, en in mijn tas Tom’s of Paez espadrilles en 3 paar Havaianas. Op de site van Only Brands vind je excellente schoenen voor elke vakantie. Bv vette Fitflop knitted sneakers en Sorelboots voor je tripje naar een mooi herfstbos ;-).

Make-up

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een zware make-up verslaving heb. Niet alleen neem ik standaard teveel mee, ook koop ik me zot onderweg (want dat ene crèmetje hebben ze in NL niet). Als ik in een huisje in Nederland verblijf, gaat er soms gewoon een hele tas mee met badproducten. En trek ik er ook echt de tijd voor uit om lekker te smeren, maskertjes te gebruiken etc etc.

Geen tijd gehad voor je nagels? Wist je dat je ze op Schiphol bij Rituals kunt laten doen?

Mijn favorieten producten:
– styling producten van L’Oreal Stylista, de Beach Waves, Bunspray en het Sleek Serum
– kabelelastieken van Primark
– oogschaduw in een pro palet met 4 vakjes van MAC
– kwasten van MAC en Kiko
– een tester Strobe Cream van MAC
– mascara van Lancôme
– bronzer van Kiko
– als ik niet in de zomer weg ben is de zelfbruiner van Chanel ook altijd mee. Topproduct!
– chapsticks van Burt’s Bees, kan ik echt niet zonder!

Door mijn abonnement op de Goodiebox ben ik altijd voorzien van fijne mini’s.

Wat is voor jou onmisbaar op reis?

Print Friendly, PDF & Email