Vlakbij Holten en de Sallandse Heuvelrug vind je het voordelige bungalowpark Landal Twenhaarsveld. Op en rondom dit park is enorm veel te beleven voor gezinnen met jonge kinderen, honden of fietsfanaten. Ik laat je het park zien! 

Sfeer op Landal Twenhaarsveld

Ik was in het voorjaar op dit park, in de tweede week van de meivakantie (gelukkig heeft onze school die!). Het gras was overal frisgroen en stond tot aan Pippa’s knieën, de vogeltjes floten en de natuur was werkelijk geëxplodeerd. Ik was nog niet vaak in deze omgeving geweest. Het woord ‘coulissenlandschap’ kreeg hier opeens een gezicht voor me. Overal leuke doorkijkjes, groen, groener, groenst en weilanden, bosjes en struiken voor zover ik kon zien. Hier en daar een schattig laag boerderijtje en overal enorm vriendelijke mensen. Echt vakantie!

Twenhaarsveld - 10
Twenhaarsveld - 11
Twenhaarsveld - 12

Landal Twenhaarsveld

Als uitvalsbasis hadden we Landal Twenhaarsveld gekozen. Vooral vanwege de prijs, want de zomervakantie zou naar Denemarken gaan en dat was een aanslag op het vakantiebudget geweest. Bij Landal kreeg ik nog wat korting met Airmiles en zo kwamen we op dit park terecht.

Het park is middelgroot en ruim opgezet. In het centrum van het park vind je een gezellig restaurant Brasserie Timber’s, waar elke dag een Bollo-buffet is voor de kleintjes. Desgewenst mogen ze ook van het bord van de volwassenen mee-eten, wat ik zelf altijd beter vind. Kostentechnisch en op die manier eten ze net iets beter. Maak reserveringen voor je diner! Honden mogen mee in het restaurant.
Je kunt hier ook ontbijten voor EUR 6,95.

Het zwembad is vooral leuk als je kinderen kunnen zwemmen. Voor kleintjes is er niet veel laag water. Voor een keertje leuk, maar niet wanneer je dagen in het zwembad wilt doorbrengen.

De speeltuin is enorm en uitdagend voor kinderen tot een jaar of twaalf. Hij is strategisch rondom het terras gebouwd, wat erg fijn is voor een middagborrel in de zon terwijl de kids spelen.

Twenhaarsveld - 2
Twenhaarsveld - 3
Twenhaarsveld - 4
Twenhaarsveld - 7
Twenhaarsveld - 5
Twenhaarsveld - 13
Twenhaarsveld - 14

Door het park heen loopt een ‘discovery track’ een leuke speurtocht met opdrachten. Fun!

Twenhaarsveld - 15

In de Bolloclub worden veel activiteiten georganiseerd. Je kunt hier terecht voor een minidisco, knutselen, bingo of een meet & greet met de grote pluchen vriend Bollo.

Twenhaarsveld - 19
Twenhaarsveld - 21
Twenhaarsveld - 23
Daarnaast is er een snackbar, beautysalon (goede prijzen!) en supermarktje. Voor een potje frisbee- of plattelandsgolf kun je bij de receptie spullen halen. Honden mogen mee frisbeeën! En er is een fitnesspad.

Twenhaarsveld - 16

Fietsverhuur

Omdat ik met mijn gescheurde enkelbanden nog niet zo lekker mobiel was, hebben we een fiets gehuurd. Zo kon ik me toch snel verplaatsen op het park. Ja, ik hinkelde nog.
Ik vond die prijzen vrij pittig. Dat kan aan mij liggen hoor!

Fiets 7 versnellingen EUR 44,-
Kinderfiets EUR 30,-
Bakfiets EUR 96,-
MTB EUR 64,-
Wat vind jij hiervan?

Twee uurtjes een familiefiets huren voor EUR 19,50 vind ik dan weer niet zo gek. En een dag een fiets voor EUR 11,- valt ook nog mee.

De fiets was wel vrij nieuw en goed onderhouden.

Dinervouchers in Brasserie Timber’s

Ik had een 2-daags Uit-eten-arrangement bijgeboekt. Voor EUR 79,- hadden we twee avonden uit eten met twee volwassenen.
Je krijgt dan het tweegangen dagmenu. Is het dagmenu niet je smaak, dan mag je bestellen van de kaart en wordt er twee keer EUR 20,- van de rekening afgetrokken. Dan heb je niet echt een voordeel, als wel dat je het van tevoren al betaald hebt wat ik op een of andere manier altijd wel prettig vind.
Nogmaals; reserveer! Wanneer je dit niet doet en je wacht met je voucher tot de laatste avond, loop je echt kans dat je pas met je kinderen van 1 en 4 jaar om 20u00 kunt eten.

Locatie

Zoals gezegd is het park vlak bij Holten gelegen, waar je prima terecht kunt voor je boodschappen (AH), een bakker, slager, slijter, etc.
Daarnaast heb ik de volgende activiteiten getest:
Erve Brooks, een boerderij waar heel veel avonturen te beleven zijn.
kinderboerderij Dondertman, wat meer een veredelde superspeeltuin is. (Budgetkeuze!)
de shetlandboerderij, waar kleine meisjes en jongens ponydromen waar kunnen maken.
– de pelmolen van Rijssen
– een ochtend lunchen bij Woody’s op de Sallandse heuvelrug en daarna lekker spelen bij de dagrecreatieplek.
Via de receptie kun je kaarten (met korting) kopen voor Paleis het Loo, Natuurdiorama Holterberg, Kids City, Kinderboerderij Dondertman en Burgers’ Zoo (onder voorbehoud van wijzigingen natuurlijk).
De Sallandse heuvelrug is een prachtig stukje natuur wat je echt niet mag overslaan!

Twenhaarsveld - 1

Huisje

Wij sliepen in een 6B2, wil je even binnen gluren? Klik dan hier. Er zijn op het park ook ‘kinder’boerderijen te huur. Die vond ik echt een te gekke ligging hebben. Voor tips, klik zeker even het artikel hierboven aan. Ik heb namelijk ook nog gekeken wel huisje nu écht perfect ligt. Ja, zo ben ik… ik check dat graag even voor jullie.

Twenhaarsveld - 9
Toptip
Vertrekken en inpakken is nooit leuk. Zeker niet als er kleine kindjes in de weg lopen. Kinderen mogen op vertrekochtend bij Bollo spelen! Er worden spelletjes gedaan en voorgelezen of kinderen kunnen lekker hun eigen gang gaan. (daarna was vertrekken nog minder leuk…haha)

Twenhaarsveld - 20
Twenhaarsveld - 22

Voor wie is Landal Twenhaarsveld een aanrader?

+ fietsfanaten
+ hondenbezitters
+ gezinnen met jonge kinderen
+ natuurliefhebbers

Wie kan het beter skippen?

– mensen met een grote hondenallergie
– wanneer je op zoek bent naar een groot zwembad

Ik betaalde…

Random regulars
Wat vind jij? Is dat een voordelige meivakantie?

Wil jij een perfecte vergelijkingssite voor jouw vakantie? Check dan Parkvakanties eens!

Print Friendly, PDF & Email