transavia3
Nu iedereen weer massaal op het vliegtuig stapt, even een post over hoe het ook weer gaat en waarom ik vliegen met Transavia zo fijn vind. 

Reserveren
Allereerst vind ik de boekingsprocedure ontzettend prettig! Niet alleen is de site een van de meest overzichtelijke der vliegmaatschappij-websites, ook kom je niet snel voor verrassingen te staan. Alles staat duidelijk aangegeven. Ook kun je alvast een plek met extra beenruimte boeken. Boven de 1m85 zou ik dat wel aanraden (€15,- per enkele reis)

De tickets zijn, zeker als je op tijd reserveert, bijna nergens voordeliger te. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. En ik ga nu even uit van mijn eigen vertrouwde vertrekhaven Schiphol. Woon je in de buurt van Rotterdam of Eindhoven, dan is het wellicht een ander verhaal.

Inchecken
Twee dagen voor vertrek kreeg ik een mail dat ik 24 uur voor de vlucht thuis kon inchecken. Ik weet dat wel, maar het is fijn een geheugensteuntje te krijgen. Je kunt eenvoudig zelf de gewenste stoel kiezen. Vervolgens print je zelf je boardingcard. Geen printer of is je printer kapot? (Daar had ik last van), geen nood. Je legt je stoel vast en kiest op het laatst de optie ‘boardingcard ophalen op de luchthaven)
Bij aankomst op Schiphol mag je, ongeacht of je die boardingcard nu wel of niet hebt, doorlopen naar de bagage drop-off. Toen ik aan kwam stond er: niemand. Ik kon kiezen uit vier dames. Hoe fijn?

Schiphol
Je scant je eigen kaart en kunt weer doorlopen, ook hier geen rij. Super! Na de controle heb je natuurlijk heerlijk de tijd om even te shoppen, een koffie te halen bij de Starbucks of what not. Wil je rust aan je hoofd? Loop even door naar de D-pier. Hier is het rustig, fluiten de vogels en kunnen kinderen op nepboomstammen spelen. Dol op vliegtuigen en kerosinedamp? Aan het begin van de pier is een terras buiten waar je aan picnicktafels je eigen meegebrachte etenswaren kunt nuttigen bij de brullende vliegtuigmotoren.

 

transavia1B-pier? Dan laat je je nagels nog snel even doen bij Rituals.

 

transavia4

Boven NL

 

NK ES

Aankomst in Spanje

 

In het vliegtuig
Ok, de ruimte is beperkt, dat weten we. Mijn tip is wel om zelf een broodje mee te nemen van het treinstation restaurant, flatbread pittige kip. Aanrader!
Een flesje water kost aan boord €2,50 wat ik acceptabel vind.
In al de jaren dat ik vleug heb ik met Transavia nog nooit een lange vertraging gehad. Deze keer slechts tien minuutjes tot een kwartier, omdat andere passagiers niet kwamen opdagen en de bagage er weer uit gehaald moest worden. Ik vond nog dat het snel gevonden was. Zulke kleine vertraginkjes worden altijd ingehaald.

Print Friendly, PDF & Email