Vila Nova da Cerveira bezoeken met kinderen - Wandernan

Vila Nova da Cerveira bezoeken met kinderen

Een ‘cerveira’ is een hert en dat zie je goed terug in het dorpje Vila Nova da Cerveira. Dit schattige dorpje met leuke attracties voor kinderen is gelegen in de mooie, groene Minho regio in Noord-Portugal. De Minho regio grenst aan Spanje en een uitstapje naar dit land is dan ook zo gemaakt, maar of je dat nu moet doen… Alles wat je weten wilt als je Vila Nova da Cerveira bezoeken gaat.

Sfeer in Vila Nova da Cerveira

In dit slaperige bergdorpje kijk je je ogen uit. Wildbreien is hier namelijk nogal een hype. Er zijn metershoge poppen, zo groot als een huis en er hangen gebreide sinaasappels en kersen in de bomen. Ik wou dat ik een wolwinkeltje in Vila Nova had! Voor kinderen is het daardoor direct al een leuk plaatsje. Er is zoveel te ontdekken! Op het centrale plein zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijke gegrilde frango (kip) en arroz de pato (rijst met eend) kunt eten.

Vila Nova da Cerveira bezoeken, wat ga je doen?

Naast het fotogenieke centrum zijn er een aantal andere ‘unique selling points’ voor gezinnen met kinderen. Zo kun je er gratis (!) spelen bij de vijf waterspeelplaatsen in het park. Deze speelplaatsen horen bij het eveneens gratis te bezoeken watermuseum. Het is er druk met spetterende Portugeesjes op warme dagen. Erg leuk! (Aquamuseo de Rio Minho, Parque de Lazer de Castelinho, check wel even de openingstijden, rond het middaguur is het uiteraard,… gesloten). Wij gingen er aan het einde van de middag heen, nadat we bij de supermarkt een picknick bij elkaar hadden gescharreld.

vila nova da cerveira bezoeken

Daarnaast kun je een mooie fietstocht maken over de ecopista, een fietspad wat kilometerslang, langs de rivier loopt. Let op, wanneer je stroomopwaarts fietst, heb je direct een aardige klim voor je kiezen (voor kinderen vooral, als ze zo groot zijn als Noor), maar wanneer je daar eenmaal langs bent, is het ok! Je kunt ook naar Spanje fietsen. Wat natuurlijk grappig is om te kunnen zeggen, dat je naar Spanje bent gefietst. Fietsen kun je huren in het Parque de Lazer de Castelinho.

Noor op de brug naar Spanje
Het is zo prachtig groen langs de rivier!
Fietsen Noor!

In de omgeving van Vila Nova da Cerveira

Wij hebben havenstad Vigo in Spanje bezocht, wat ik echt wil afraden. Het is vooral een grote, drukke stad, met grote winkelcentra in de haven en een rommelig centrum.

Het mooiste gebouw van Vigo heb je bij deze gezien…

Je kunt veel beter een bezoek brengen waan Viana do Castelo (35 min rijden) gaan. Een prachtig oud centrum met mooie pleintjes. Je kunt hier ook fietsen huren om langs de rivier te fietsen.

Het centrale plein met eeuwenoude fontein
De straatjes van Viana do Castelo

In een uur ben je in Braga, waar je de Bom Jesus kunt bezoeken. Zeker een aanrader! Deze kathedraal is gelegen op een grote berg, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad. Je kunt met een funicular omhoog of naar beneden of allebei. Lopend kun je via prachtige trappen en leuke kappelletjes onderweg een mooie wandeling maken.

Met de funicular omhoog…
En ik weet niet hoeveel treden naar beneden…

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Je kunt overal parkeren in Vila Nova da Cerveira. Winkels zijn er niet veel, maar er is een goede supermarkt met daarnaast een fijne bakker.

Ik kan je de gegrilde kip in restaurant Adega Real van harte aanbevelen! Mooi terras op een heerlijke plek. (Praca de Liberdade).

Super lekker!

We hebben ook gegeten naast ons hotel Minho bij Braseirão de Minho. Het eten was prima, maar wel een beetje hoe zeg ik dat,… ongepolijst. Daarnaast was het vooral de bedoeling om lang te tafelen (met prachtig uitzicht, dat wel!) en van grote schalen samen te delen. Het eten werd opgediend in ouderwets grote porties. Bijvoorbeeld een stuk bacalhau (gedroogde kabeljauw) met acht hele aardappelen. Qua kindvriendelijkheid was er ook nog wel iets te winnen. En uiteraard opende dit restaurant ook pas om 19u30, daar waren we nog niet aan gewend, zo in het begin van de vakantie.

Een voorgerechtje…

Een kijkje in ons persoonlijke fotoalbum…

Appels van oranje…
Haha! Noor vind het maar gek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Er zijn 2 reactie's

  1. Dat plaatsje kende ik nog niet. Leuk die straatjes ook! Die doen me aan Angra do Heroismo op de Azoren denken.
    Ik ga misschien binnenkort ook nog naar Portugal (hopelijk hoor ik deze week of het definitief is), maar dan net niet daar.
    Dat van die aardappelen kan ik me trouwens ook herinneren uit Lissabon. Had ik heerlijke sardientjes, maar dan met een stuk of 5 aardappelen erbij. Op de een of andere manier had ik dat ook niet verwacht. 😉

    1. Angra do Heroismo wil ik zeker ook nog eens bezoeken. En de Azoren. Hoog op mijn lijstje. Haha… ja, stevige kost. Wel lekker allemaal, daar niet van, maar robuust is het zeker wel te noemen, de Portugese keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *