Ben je op rondreis in Noord-Portugal dan zul je zeker een stopje willen maken in Viano do Castelo, ik laat je zien waarom.

Sfeer

Het mooiste in Viano do Castelo is het centraal gelegen plein met daarop een prachtige, oude fontein. Het historisch centrum dateert uit de 16e eeuw. Je kunt hier even lekker op een terrasje gaan zitten en genieten van een kopje overheerlijke koffie. Genieten! TIP: in de restaurants kun je lekkere crèpes bestellen.

Wat is er te doen in Viano do Castelo

Het is een klein plaatsje, je hoeft hier geen hele dag voor uit te trekken. Zelf vond ik het leuk om bij het plein wat te drinken en daarna door de straatjes te dwalen, je ziet dan prachtige azulejos op de gebouwen, komt een mooi kerkje tegen en uiteindeijk belanden wij bij het toeristisch informatie centrum. Tsja. Dat soort dingen gebeurt mij wel vaker when wandering off. Bij dat punt huurden wij een familiefiets. De meisjes voorin in het mandje en wij als een gek trappen. Hysterisch leuk vonden de meisjes dat, we reden langs de rivier, naar de haven en wandelden wat over de basaltblokken terwijl de brutale meeuwen langs ons hoofd scheerden.

Voor beter voorbereide mensen:

  • ruïne Cidade Velha
  • Gil Eannes schip, thans een museum
  • Costa Barros house, een oude patricierswoning
  • Saint Lucia Basilica (niet voor omrijden!)
  • Eiffel brug

In de omgeving van Viano do Castelo

Naar het noorden kom je in de Minho regio terecht. In het zuiden badplaats Esposende.

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Wij parkeerden voor een klein bedrag in de parkeergarage aan de Praca do Eixo Atlantico. Je loopt dan de garage uit en tegen het informatiepunt aan.

Wandernan’s sfeerimpressie van Viana do Castelo

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Print Friendly, PDF & Email