De Veluwe met kinderen - Wandernan

De Veluwe met kinderen

Ik ben niet zo iemand die vind dat je vooral ver moet gaan om het leuk te hebben. Ik kan bij wijze van spreken in mijn eigen dorp nog ontdekkingen doen waar ik blij van word. Ook in de rest van Nederland heb ik zo mijn favo plekjes. Zoals daar zijn; het strand van Bergen. Bergen binnen (echt het leukste dorpje van NH), Zuiderzeestadjes Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Sinds vorig jaar is daar de Sallandse heuvelrug bij gekomen. En waar ik altijd van bijkom, ook al ben ik er maar een dag: de Veluwe met kinderen…

De Veluwe

De prachtige natuur op de Veluwe geeft mij instant een vakantiegevoel. Ik weet nog dat ik ooit met mijn oom en tante mee mocht in de camper, een dagcamping ergens op de Veluwe. Leken die zomerdagen vroeger eindeloos of waren ze dat ook echt?
Ooit heb ik met mijn ouders witte fietsjes gehuurd (zere kont van het zadel natuurlijk!) en gingen we naar het Kröller-Möllermuseum en jachtslot Hubertus.
De afgelopen jaren bezocht ik met mijn kinderen meerdere malen dit prachtige stukje Nederland. Hier mijn supertips.

Slapen op de Veluwe met kinderen

Afgelopen jaar ging ik een dagje op bezoek bij lieve vrienden die een Betere BoerenBed camping stonden. Landgoed Tongeren is een uitstekende plek met kleine kinderen. Ze kunnen eindeloos spelen in het hoge gras en met het mini-wagenpark van de boer. Fietsjes, stepjes, skelters (mét aanhanger!) het is er allemaal.

Veluwe met kinderen - 8

Niet ver daar vandaan ligt landgoed Volenbeek. Hier hebben we zelf een weekend geslapen. Wow! Wat een prachtige plek, zo aan het weiland. De kinderen vermaakten zich super. Konijntjes aaien, kijken bij het melken en spelen, spelen, spelen. Lekker vies worden en ’s avonds met de geur van verbrand hout en canvas in je neus weer heerlijk gaan slapen.

Veluwe met kinderen - 10
Veluwe met kinderen - 11

Ben je op zoek naar meer luxe? Dan is het Billy Bilderberg arrangement misschien iets voor je. In Bilderberg hotel ’t Speulderbos wacht een kindvriendelijk team op jou en je kleine schatjes. Op speurtocht door het hotel, pannenkoeken eten uit een ouderwets pannetje, smikkelen bij het ontbijt en met de boswachter op pad. Chocoladelolly’s maken en zwemmen in het binnenzwembad.

Veluwe met kinderen - 7
Veluwe met kinderen - 6
Veluwe met kinderen - 5

Wat te denken van een mooie huisje in het bos? Dit turqouise boshuisje steelt vast ook jouw hart!

Doen op de Veluwe

Zoals gezegd kun je er heerlijk wandelen en fietsen in de natuur. Op deze website vind je enorm veel info over mooie uitzichtspuntenen bijzondere activiteiten.
Daarnaast is een bezoek aan het Dolfinarium (lees deze post met tips om zoveel mogelijk uit je dagje Dolfinarium te kunnen halen) altijd een winner met kinderen.
Zwolle ligt niet ver van de Veluwe en is een uitstekende winkelstad. Kleine zaakjes, mooie wandelingetjes en wie weet een bezoek aan de theaterboot?
En is het echt niet zulk mooi weer, dan kan ik je indoorspeeltuin ‘Boerderijpret’ (Oude Telgterweg 251 in Ermelo) aanbevelen.

Veluwe met kinderen - 4

Eten op de Veluwe

In Garderen, grenzend aan camping Hertshoorn, vind je restaurant de Wildebras. Super voor kinderen! Op zolder is een klein straatje gebouwd met daaraan een kapsalon, een theater, een kledingwinkel etc. Je moet moeite doen om je kind te laten eten…
Wil je lekker lunchen, dan kun je prima terecht bij Smaak in Epe. Staat er niets op het menu wat je kleine lieverd lekker vind, dan wordt er ter plekke iets anders bedacht. Topservice.

Ben jij ook zo dol op de Veluwe? En welke andere plek in Nederland moet ik zeker eens bezoeken?

Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *