In het analoge tijdperk ben ik naar Vancouver geweest. Het was het begin van een 9-daagse studiereis die ook langs Banff, Jasper en Calgary ging. Daar doen de meeste mensen minstens twee weken over, dus je hebt een idee van het reistempo.

Hoe Canada mijn hart direct stal

Canada heeft meteen mijn hart gestolen. En dat is bijzonder, want mijn hart was behoorlijk gebroken toen ik aankwam. De avond voor vertrek om precies te zijn. Ik had totaal geen zin in een 14 uur durende vlucht en een reis met 20 onbekenden, maar bij aankomst in Vancouver, met uitzicht op de stad om me heen en het Indian Arm Provincial park op de achtergrond, vond ik mezelf toch een geluksvogeltje.

Urban vibes in Vancouver

De vibe in Vancouver is super, zoals bij bijna elke wereldstad, gelegen aan een oceaan (ik noem Sydney en Kaapstad). De combinatie van het eindeloze uitzicht en natuur op de achtergrond is een winner.

Doen in Vancouver

– een bezoekje aan een van de stadsstranden, zoals English Bay Beach, op loopafstand van de binnenstad
– vaar met de ferry False Creek over naar Granville Island, de gigantische, overdekte levensmiddelenmarkt zal elke foodie doen watertanden
– wandel over Robson Street, dé winkelstraat van Vancouver, hier vind je ook talloze juicebars waar je de heerlijkste sapjes kunt kopen
– bezoek Gastown, het oudste stukje Vancouver
– trek een dag uit om Stanley Park te verkennen, hier is een zwembad, beachpools, kun je hardlopen op een ‘forrest trail’ of langs de ‘seawall’ wandelen en fietsen of rollerblades huren. In het park zijn vier restaurants waar je lekker al fresco kunt eten

Doen buiten Vancouver

– de Capilano Suspension Bridge, een enorme hangbrug waarvan wordt gezegd dat hij sterk genoeg is om een Boeing 747 te dragen. Jaja. Ze zeiden ook dat de Titanic niet kon zinken. Desalniettemin is het leuke attractie omgeven door een prachtig stuk natuur. Als je hoogtevrees hebt, kun je dit uitstapje beter overslaan.


Vancouver leent zich uitstekend voor welke outdoor activiteit dan ook, je kunt kano’s huren, prachtige hikes maken, snowboarden, skiën en duiken in de directe omgeving van de stad.

Print Friendly, PDF & Email