Vandaag is het blue monday. De meeste mensen die ik ken hebben er niet zo’n last van. Bij mij is het behoorlijk blue. Ik hoop niet dat de mensen die mij deze week tegen kwamen daar veel van hebben gemerkt. Ik slaap heel slecht. Toch even de highlights van de week voor jou. Omdat je daar nu eenmaal zit aan de andere kant van het scherm. En natuurlijk de week van het evenement van het jaar. De vakantiebeurs!

Maandag
Noor komt in paniek naar me toe. Haar gymschoenen waren stuk. Ohja, dat was ook zo, dat zouden we in de vakantie regelen. ‘s Middags kijken we op Zalando naar nieuwe gymschoenen en kopen er voor de zekerheid ook maar lange laarzen en hoge wintersneakers bij. En dan ook nog een paar voor Pippa, want die valt telkens en is volgens mij ook enorm gegroeid.
Ik begin met de whereabouts en maak daarna mijn bureau grondig schoon. Nieuw jaar, schoon bureau, nieuwe opdrachten en plannen.

Dinsdag
Mijn MAC make-up komt binnen. Joehoe! Mijn uitgesmolten pannetjes gaan met een magneetje in het PRO palette. Alles is weer helemaal netjes. Nu nog een goed potlood en ik ben weer helemaal tevreden.

Even voor jouw beeld wat een neatfreak en make-up gek ik ben. Overigens is dit het resultaat van jaren sparen. Ik ben niet iemand die oneindig veel inkoopt. Ok, lippenstiften heb ik misschien wel teveel.

Ik ben wel redelijk merkvast tegenwoordig. MAC voor bijna alles. Burt’s Bees voor mijn lippenbalsems (de Labello’s zijn gekregen) en een paar producten die ik steevast bij KIKO koop. Kwasten van MAC (sommige nog van Sephora), handcrème van Aveda en parfum van L’Occitane. Alleen in dag- en nachtcrème ben ik niet zo trouw aan een merk. Ik had een tijdje alles van Jetske Ultee, maar ik vond het bestellen altijd een beetje lastig (dat je altijd twee producten moet bestellen om de verzendkosten te reduceren tot 0).

Sorry, hij is niet meer helemaal schoon (de foto is drie dagen later genomen), maar er kan nog wat bij…. jippie. Alleen zou ik voor nu even niet weten wat. Ik had wat besteld, maar weer terug gestuurd, dat was niet echt een aanvulling. Ik volg echt heel veel tutorials en productpresentaties van MAC op Insta Stories. Daar zijn ze echt heel goed in.

‘s Avonds heb ik een vergadering van de ouderraad. Altijd pret.

Woensdag
Vandaag ga ik naar de vakantiebeurs. Ik ben om tien uur al in Utrecht, haal mijn badge op en mag naar binnen. Drommen pensionado’s gaan ook naar binnen. Ik bezoek twee lezingen. Een van Google over zoekgedrag in de reiswereld en een over rechten en plichten bij adverteren en sponsoring via je website.

(graphic van Charlotte’s Law, laat ik het dan maar meteen netjes doen…)

Ik klets bij met gezellige mensen die ik in de loop der jaren heb leren kennen (en toch altijd jammer dat je niet iedereen hebt kunnen spreken). Als we klaar zijn met de beurs, gaan Annemarie (Is het nog ver?) en Michal (Reiswijzer Kids & Co) naar ons clubhuis. We vergaderen zo snel we kunnen (kunnen we niet, we dwalen altijd af) over de te organiseren borrel, ons weekend met Beaujean Vacances en de website waar we samen aan werken. Ja, we maken een super gebruiksvriendelijke site waarop jij straks al onze artikelen bij elkaar vindt! Michal gaat naar de kids en ik eet nog even een hapje met Annemarie.
Terug in de trein probeer ik nog even wat te doen, rond tien uur ben ik thuis.

Donderdag
Vandaag een iets rustiger dag. Een klein beetje puin ruimen. ‘s Avonds heb ik een afspraak met een nieuwe klant. We bespreken alle mogelijkheden voor haar website en mijn handen kriebelen om te beginnen. Helaas moet ik eerst nog even wat andere dingen afhandelen voor ik mag beginnen.

Vrijdag
Ik heb AH besteld (lekker lui), ik krijg een sms dat ze tussen 8:25 en 8:40 komen.

Oh. Wel handig met kinderen die om half negen op school moeten zitten. Ik instrueer duidelijk dat ze direct naar de klas moeten en mama weg moet. Ik snap nu de druk die sommige moeders moeten ervaren die op tijd op een werkplek moeten zijn. Natuurlijk komt de bezorger pas om tien voor negen, want het was druk op de ring Alkmaar. Haha.
Ik maak een site af en vind dat het erg mooi geworden is. Alles klikt en werkt en mijn klant is tevreden.
‘s Middags gaat Pippa naar haar eerste kinderfeestje. Ze komt doodop thuis, maar met rode wangen van opwinding en stralende oogjes van geluk. Ze was naar Monkey Town en heeft gelasergamed. ‘s Avonds kijken we Witnesses S2 af. Ik vind het een kleine deceptie. Het is ongeloofwaardig. We bedenken zelf hoe het beter had gekund, want het is zo zonde, omdat het verder geweldig in elkaar steekt.

Zaterdag
Ik slaap lang uit. Het was nodig. Daarna doen we met zijn vieren wat boodschappen. Noor gaat logeren bij L. en wij op verjaardag naar N.
Echt leuk, ik zat er naast V. (veel te lang niet gezien). ‘Ik lees echt bijna alles wat je schrijft.’ Hoe leuk is dat nu? Dat maakt me zo blij, zulke dingen. Ik zie natuurlijk wel hoe vaak iets gelezen wordt. En waar ongeveer, maar weet niet altijd wie jullie nu zijn, lezers. Dus laat deze keer vooral eens een comment achter. Wie ben je, wat doe je? Ik ben ook nieuwsgierig naar jou hoor! Ik merk deze tijd dat er enorm veel vragen zijn over vakantie’s en neem graag de tijd deze te beantwoorden. Zo leuk om al die mooie plannen te horen.

‘s Avonds kijken we de film Kidnap met Halle Berry. Erg spannend, maar als je inmiddels Scandinavische series gewend bent… dan zijn er wel heel veel losse eindjes.
Het is nog vroeg als de film af is. We beginnen aan de Noorse serie Acquitted. Door de clean, crisp beelden van Noorwegen alleen al de moeite waard om te volgen.

Zondag
We ontbijten rustig en lezen dat Noor om elf uur is gaan slapen. En dat ze tussen vier en vijf samen met vriendin E. had bedacht dat de dag wel kon beginnnen. Ai! Het plan om naar Paddington 2 te gaan vanmiddag laten we direct weer varen.
Samen met Pippa gaan we naar de Intratuin om wat mini-vetplantjes te zoeken, we vinden van alles, maar geen mini-vetplantjes. Er staat een treintje en Pippa straalt als een manisch kind als ze er rondjes in rijdt.

Hoe blij kan een kind zijn? Ze knalt bijna uit elkaar van blijheid.

We eten wat in het tuinrestaurant, mét glijbaan.

Daarna halen we een Noor op die scheel kijkt en een versnelling lager staat dan normaal, met een heel wit snoetje. Maar wat heeft ze het leuk gehad! Bedankt lieve H. voor het initiëren van dit geweldige logeerpartijtje. Je bent een heldin.

De vorige whereabouts lees je hier: #198

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • heel hard en veel werken
  • studiedag (het komt zo ongelofelijk NIET uit, maar ik zal even iets verzinnen om er een mooie dag van te maken)
Print Friendly, PDF & Email