Een vakantie zoeken voor grote gezinnen - Wandernan
vakantie zoeken voor grote gezinnen

Een vakantie zoeken voor grote gezinnen

Het viel mij op dat er op internet een hoop ‘geklaagd’ werd dat het niet makkelijk zou zijn om met een groot gezin een vakantie te vinden. Dat touroperators er niet op ingesteld zijn en dat vakantie’s niet te betalen zijn. En dat klopt. Tijd voor wat advies van Wandernan bij het zoeken naar een vakantie voor grote gezinnen.

Op vakantie met een samengesteld of groot gezin

Hoewel het tegenwoordig echt heel gewoon is om met grote (samengestelde) gezinnen op pad te gaan lijkt het lastig om een mooie vakantie te vinden. Enerzijds is dat een psychologisch ding, er is minder keus en door die beperkte keus krijg je het idee dat er ‘niets leuks’ is. Anderzijds zijn touroperators er niet op ingesteld. Zo kun je bijvoorbeeld best zes of zeven personen invoeren, maar krijg je zo vaak een melding ‘niet geschikt voor x aantal personen’ dat je er een beetje moedeloos van raakt.
Als voormalig reisagent weet ik als geen ander hoe lastig het is, maar gelukkig heb ik ook een aantal tips voor je.

1. Boek op tijd!

Hoe vaak moet ik dat nu nog zeggen? *kijkt streng* Meer keuze, betere deals. Op tijd is voor grote gezinnen in december voor de zomervakantie. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vakantie vaak is.

2. Minder eisen

Met hoe meer mensen je reist, hoe strenger de eisen worden. De oudste wil zeker naar een krachthonk kunnen, de jongste wil geschminkt. Probeer zo min mogelijk eisen te stellen. Kijk liever naar gezamelijke interesses, in plaats van individuele wensen.

3. Omdenken

In Griekenland zijn de appartementen vaak klein. Daar kunnen zelden zes personen in. Máár, de kosten zijn vaak zo laag, dat je voor een relatief laag bedrag twee appartementen naast elkaar kunt boeken. Als het een kleinschalig complex is, is het makkelijk te regelen dat de appartement inderdaad naast elkaar liggen, desnoods bel je daar nog even voor. Kijk naar de kleinere eilanden of ga de Peloponessos ontdekken.
Wil je kamperen? Kijk eens naar een plek waar je een tentje bij kunt zetten. Kids vinden dat vaak geweldig.
Vooral in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Kroatië kun je villa’s huren. Deze zijn vaak helemaal niet zo gek duur, zeker niet in vergelijking met zogenaamd familievriendelijke campings. Ik ken gezinnen die splitsen, de oudste kinderen gaan in de auto, de jongste in het vliegtuig. Zo is de eigen auto mee en is er meer ruimte voor bagage.

4. Airbnb

Airbnb heeft goede filters voor grote gezinnen. Klik ‘heel huis’ aan, en klik op ‘overige filters’, daar kun je kiezen naar hoeveel slaapkamers je minimaal op zoek bent. Briljant!
Bijkomend voordeel: vaak is er speelgoed en een wasmachine aanwezig, dat scheelt ook erg in de bagage die je nodig hebt met een groot gezin.
Nadeel: je kinderen hebben op deze manier over het algemeen minder aanspraak. Geen dates bij de disco en dat soort zaken.
Zelf vind ik dat je een vakantie op veel manieren interessant kunt maken en zou ik er niet zo veel moeite mee hebben.

5. Bij welke touroperatours kun je makkelijk zoeken?

Ik kan heel makkelijk zoeken bij:

TUI

Bij TUI kun je (neem de desktopversie!), grote gezinnen in twee kamers boeken, wanneer er niet genoeg ruimte is in één kamer op de typische hotelbestemmingen (Egypte, Turkije). Ok, het zoeken is niet erg makkelijk, omdat je elke keuze apart moet ingeven en je niet kunt kiezen voor het gezelschap op 1 kamer (dat kan wel, maar het zoeksysteem dóet het niet). Als je genoeg filters instelt, zou het niet heel veel tijd hoeven kosten. Gericht zoeken is hier wel een vereiste. (dus bedenk eerst je bestemming en ga aan de hand daarvan kijken of er iets is wat beschikbaar en binnen budget valt).

Landal

Bij Landal kun je vliegensvlug zien of er een huisje beschikbaar is in het door jouw gewenste park. Het begin van het typenummer geeft aan hoeveel mensen er in dat type huis kunnen. Dus de 6CE, daar kunnen zes personen in. Schrik je van de hoogseizoenprijzen? Check dan vooral ook de parken in België en Duitsland even.

6. Kijk verder dan de kosten voor de accommodatie

Als budget een grote rol speelt, is het minstens zo belangrijk om naar de randzaken te gaan kijken.
– wat kost het vervoer naar je bestemming?
– hoe zit het met de kosten van levensonderhoud (Duitsland en Italië zijn verrassend voordelige landen)
– wat ga je ter plaatse ondernemen? Ga je vaak naar stadjes en dorpjes, dan zijn de kosten vaak hoger dan wanneer je lekker de natuur in trekt en eigen proviand meeneemt (kan in een stad ook, maar de neiging om een terrasje te pakken is een stuk groter)
Neem deze kosten mee in de berekening van je vakantie, anders kom je achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

7. Extra weetjes

– dat een touroperator dat ene grote appartement niet aanbiedt, wil niet zeggen dat ze het niet kunnen. Grote appartementen worden niet altijd standaard ingekocht, maar TUI heeft bijvoorbeeld een speciale afdeling om bijzondere aanvragen te behandelen.
– anderzijds is het dus ook zo, dat wanneer je een leuke accommodatie hebt gevonden, maar zij geen grote accommodatie hebben via een grote touroperator, dit wel rechtstreeks geregeld kan worden
– bij een kleinschalig complex kun je makkelijker dingen regelen, een bedje erbij of iets dergelijks.

8. Iets geks

Weet je dat er mensen zijn die gespecialiseerd zijn in vakantie’s zoeken? Die je al dat zoekwerk uit handen kunnen nemen? En dat die mensen niet eens per uur rekenen?
Die mensen heten reisagenten. Je zoekt een goede uit, geef je wensen aan (nogmaals, ga hier niet opeens komen met een enorme wensenlijst, maar zet wel de dealbreakers op een rij) en je budget en een paar dagen later heb je een voorstel in je mailbox.
Een vakantie zoeken voor grote gezinnen, daar zijn deze adviseurs meester in.

Heb je iets aan deze tips, of nog specifieke vragen? Stel ze hieronder gerust en ik beantwoord ze met alle liefde!

Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *