In 2012 waren wij op zoek naar een all inclusive hotel, met twee apart afsluitbare slaapkamers, voor twee volwassenen en een tweejarige. Iedereen die hier al eens naar heeft gezocht weet dat dit een haast onmogelijke opgave is. Negen van de tien keer is een van de kamers op de vide, of zijn de kamers zo gesitueerd dat je door de kinderkamer naar het balkon moet. Als dat niet zo is, dan mag je er niet in met zijn drietjes of betaal je echt een onmogelijk bedrag richting de zevenduizend euro in het naseizoen voor twee weken.

Gelukkig kan ik heel goed zoeken en heb ik engelengeduld. Wat dit betreft dan.

En zo vonden wij het prachtige Voyage Torba. De familiekamers in het ‘private’ gedeelte, te boeken bij Holland International, Neckermann en het ADO Travel (? niet ANVR/SGR aangesloten, ter plaatse was de informatievoorziening voor de gasten niet erg goed).

Het private van Voyage Torba bestaat uit zo’n 45 kamers rondom een zwembad, met een eigen restaurant en bar.

Het zwembad van de private

Het zwembad van de private

De gasten van het Voyage Torba mogen hier niet komen. Andersom mag jij als gast van de private wel gebruik maken van alle faciliteiten van het enorme Voyage Torba. En dat zijn er nogal wat.
Een heerlijk strand met enorm veel mooie ligbedjes en zelfs een paar overdekte beachtentjes.

Als dit geen genieten is...

Als dit geen genieten is…

Hier heb je een heerlijk schaduwplekje voor junior. Ook heel fijn als je nog een baby mee hebt ook. Er zijn ongeveer zes huisjes, die in onze tijd (september) lang niet altijd bezet waren. Je hoeft hier echt geen handdoekje te leggen.

Er zijn verschillende à la carte restaurants.

De Griek

De Griek

De Mexicaan

De Mexicaan

En zo is er ook een Italiaans, Turks, Chinees en een visrestaurant. Hier kun je ‘s morgens telefonisch reserveren, wat erg lastig is. Een tip hierbij, zeg dat je met meerdere mensen aan tafel wilt zitten, in praktijk zal dit zelden gebeuren. Toch vond ik de menukaart in de restaurants beperkt en voor ons met een peuter niet echt een aanrader. Bij de private kun je bovendien elke avond zonder extra kosten van de kaart eten, dus waarom zou je?

Verder is er een enorm, echt bizar groot, buffetrestaurant. Ik vond het fantastisch. Verse broden in alle kleuren, dus ook echt goed bruin brood! Vers fruit. Eten net van de grill, heerlijke Turkse pizza’s, vaak een aantal smaakvolle Aziatische gerechten en een ongelofelijk salade-buffet. Nee, je hoeft je hier niet vol te stoppen met ongezond, half-lauw eten. De grootte van het restaurant doet natuurlijk ook wel wat met het geluid. Mijn tip: zorg dat je lekker buiten zit. Dan valt dat geluid reuze mee, heb je leuk uitzicht en weinig ‘last’ van de andere gasten. Ik vond ook bij de buffetten dat het er allemaal geciviliseerd aan toe ging. Er waren een aantal avonden dat het echt erg druk was, dan waren wij gewoon heel snel klaar met eten.
Bij het restaurants in de private kun je van het buffet nemen, wat elke avond supervers en heel gevarieerd is, of iets van de kaart kiezen.

Overdag kun je een lekker pannenkoekje halen bij de gözleme-mevrouw, naar het grote buffet gaan of een vis ‘n chips eten naast het glijbanen-zwembad. Ook bij het beach-restaurant is ruim keuze in heerlijke gerechtjes. Oh, en in de patisserie kun je goed schepijs krijgen, fijne mierzoete gebakjes en profiteroles.

Alle restaurants en kamers liggen verspreid over een enorm complex en in een prachtige tuin. Alles is maximaal twee hoog en oogt dus ruimtelijk.

Heerlijk groen

Heerlijk groen

Wanneer je voor een standaard kamer kiest, probeer dan iets in de buurt van de Hawaian pool te krijgen. Dat is zo’n mooi gedeelte van het park! De gewone kamers zijn prima voor gezinnen met kinderen die om ongeveer dezelfde tijd als jij naar bed gaan en voor stellen ook helemaal prima.

Wat is er verder op het complex te doen?
– elke maandag is er een gigantisch thema-feest met een echt fijne DJ en goede muziek, die drukbezocht is
– elke avond kun je naar de openluchtdiscotheek
– aan het strand kun je diverse watersporten beoefenen en elke ochtend en middag is er een boottochtje (niet inclusief)
– voor kinderen is er een miniclub en elke avond kidsdisco in het theater
– excuse me, maar ik heb het theater niet bezocht, volgens mij was er elke avond een show, waarvan je op je private balkon gezeten, gelukkig helemaal niets hoort
– elke dag worden er sportlessen gegeven, die echt beneden peil zijn, is dit voor jou een must tijdens je vakantie, kijk dan eens naar een Club Robinson, daar zijn de lessen over het algemeen een stuk beter dan in de gemiddelde all inclusive.
– dagelijks werden er toernooitjes georganiseerd, dit gaat vrij gemoedelijk, dus geen zeurend animatieteam aan je strandbed
– er is een mooi opgezette spa met een ruim aanbod aan behandelingen, waaronder een zeer goede hammambehandeling
– de fitness is klein maar fijn, handdoekjes en flesjes gekoeld water staan klaar, er zijn zes cardio-toestellen en verschillende krachtoefeningen. Rond vier uur ‘s middags verandert het in een Oostblok apenhonk, maar de rest van de tijd kun je er prima je ronde doen. Ik vond het persoonlijk vooral fijn dat de ruimte goed gekoeld was.
– wanneer je graag wilt hardlopen tijdens de vakantie, kun je een mooi parcours maken vanaf de receptie linksaf rondom de personeelsverblijven (Ataturk cd), linksaf over de Beste sk. en dan weer linksaf tot je voor het Izer Beach staat, hier kun je weer terug, of je gaat door het complex van Izer Beach naar het strand, zo sta je weer op het strand van Voyage Torba, het hele stuk is ongeveer 2 km, dus je zult het een aantal keer moeten herhalen. Je kunt ook bij de receptie rechtsaf slaan en zo de boulevard langslopen. Het is hier niet heel druk met auto’s en je kunt hele stukken over een stoep lopen.

In de omgeving:
– Torba is op zichzelf geen groot plaatsje. Er is een kleine boulevard met wat heerlijk knullige restaurants en een aantal kleinere hotels. Stel je hier niet te veel van voor.
– voor een paar euro zit je met de dolmus in Bodrum, waar je lekker kunt shoppen in de nepartikelen. ICE-watches, Louis Vuittonnetjes, je kent het wel. Ik was er snel uitgekeken. Wel leuk om te kopen: hammamdoeken. Maar kijk even uit voor de kwaliteit, die loopt nogal uiteen. EUR 15,- is een goede prijs voor een kwalitatief prachtige doek. Ik kocht de mijne in een schattig winkeltje vlakbij Cafe del Mar op de Cumhurriyet cd., als je er staat; tegenover het speeltoestel.

Helaas hebben wij deze vakantie verder bijzonder weinig van de omgeving gezien, het hotel was net iets te perfect…

Dit hotel is een aanrader:
– met baby’s en kleine kinderen, alle faciliteiten zijn aanwezig en er zijn heel veel schaduwrijke plekjes
– wanneer opa en oma iets te vieren hebben, voor kinderen van alle leeftijden is iets leuks te beleven
– wanneer je als stel wilt genieten van het all in concept (er is namelijk een speciaal strandje waar mensen met kinderen niet mogen komen…en ook de pier in zee is eigenlijk een no-go voor kleine kinderen) en Nederlandse kinderen ontloop je gewoon door na achten te gaan eten…

Heerlijk strand!

Heerlijk strand en ruim voldoende ligbedjes

Kom je er niet uit met al die verschillende kamers, tarieven en vluchten? Laat je vanaf nu in de watten leggen bij Judith’s reisadvies. Voor mij regelde ze indertijd net even een andere vlucht dan ik online kon zien, waar ik haar zeer dankbaar voor ben geweest. Bovendien heeft ze een leuk dealtje met een Valet parking bedrijf. Echt excellent. Met je eigen auto tot aan de voordeur van Schiphol rijden, sleutels inleveren en vertrekken. Op de terugweg staat je eigen bolide al weer klaar, perfect wanneer je met een peuter en alle bijbehorende bagage reist!

Print Friendly, PDF & Email