Ik vind dat ik een heel mooi jaar achter de rug heb. Zo mooi dat ik jullie nog niet eens alles in detail heb kunnen vertellen. Een laatste tripje… down memory lane.

Dagen op reis
Dit jaar was ik 56 dagen op reis, verdeeld over 7 reizen en reisjes. Dat is 15% van het jaar. De meeste deed ik met de kids. We waren  1x 30 dagen aaneengesloten op reis. Dat verveelde niet nee. 

Accommodaties
Heb ik 12 accommodaties gezien en getest, van stacaravan tot een oud paleis, van een splinternieuw hip hotel in Londen tot een statige grande dame in Antwerpen. Van heerlijke, ruime cottages bij Center Parcs tot een idyllisch gelegen borgo in Toscane. En ik sliep ook in de trein. 

Vervoersmiddelen
Ik reisde per eigen auto, vloog met Transavia en Easyjet, fietste ik door Valencia, treinde naar Antwerpen en terug van Toscane naar huis, voer over het Comomeer en de lagune van Venetië, met de metro van Londen en in een peperdure taxi.

Eten
Papardelle in Valencia kreeg een plaatsje in mijn hart, bij Balls and Glory at ik een fancy gehaktbal. In Toscane kwamen mijn smaakpapillen zelden tot rust en ik ontdekte fijne wijnen zoals de Soave in de regio Veneto en Vernaccia in San Gimignano.
Ik at bij Jamie’s Italian in Covent Garden, restaurant van mijn kookheld.

Nieuw land op de lijst
Ik had ooit een tussenlanding gemaakt in Zwitserland maar vond natuurlijk niet dat dat telde op de ‘heilige’ lijst van landen. Dit jaar een echte check in de box voor Zwitserland. Dat brengt mijn landenteller op 31. In totaal reisde ik in of door negen landen dit jaar. Ik kwam Europa inmiddels al vijf jaar niet uit. Dat vind ik niet erg, maar ik mis Afrika wel. Dat kan ik niet uitleggen. Het voelt gewoon zo.

Steden
Ik bezocht Amsterdam, Antwerpen, Valencia, Londen, Lucca, Pisa, Luzern en Venetië.

Andere blogs
Welke blogs ik het afgelopen jaar het meest gelezen heb… Ik hoor net dat ik top 5 van reageerders ben op TravelbySan, dat klopt, ik lees haar blog heel graag. Lekker eerlijk, over reizen, maar ook over zichzelf. Zo weet ik nu als lezer dat er pantoffels bestaan die van dekbed zijn gemaakt, en dat zij er mee slaapt. Haha. Verder lees ik graag wat Marcella gedaan heeft. Ze ontdekt de leukste plekjes in Nederland en ver, ver daarbuiten. Volgend jaar gaat ze naar Canada en ik zal aan mijn beeldscherm geplakt zitten om dit te volgen. Laura van What about her is een van de grootste reisbloggers op dit moment en niet voor niets. Haar blogs inspireren, doe je watertanden en wegdromen naar verre oorden en heerlijke citytripjes. Budgetmeisje Explorista tovert bijna altijd een glimlach op mijn gezicht. Ze heeft ook de beste tips als met weinig geld toch op reis wilt gaan. Verre reizen voorbij zodra je het getrappel van kindervoetjes hoort? Nee, niet voor Tikva en Marcel. Zij nemen hun kleine ontdekkingsreizigster gerust mee naar Vietnam, Bangkok en Panama. Inspiratie genoeg te vinden op hun site Gezin op Reis. Sinds kort ben ik ook hooked aan KidsErOpUit. Veel tips voor geweldige vakanties in Nederland en vakanties naar niet voor de hand liggende oorden. 

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer reisblogs. Er zijn meer dan 100 reisblogs die er toe doen in Nederland. Ik noem nu degene die ik op dit moment echt volg. Ik heb soms te weinig tijd om de prachtige verslagen van Nomad & Villager te bekijken en dan denk ik opeens, oha, Karlijn was ook in Londen en op de Malediven, wil ik ook nog lezen…

Lieve lezers

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie, de lezers, de stille, de trouwe, de nieuwkomers en de mensen die zo lief af en toe iets delen en mijn berichtjes op hun Facebookwall prikken, even iets twitteren in het Twitterbos of iets repinnen in creatief walhalla Pinterest alvast een super, heerlijk, gezellig eind van 2014 en begin van 2015 wensen. Bedankt dat jullie lezen en af en toe in gedachten even meereizen. Ik word altijd blij bij het lezen van nieuwe reacties… Bedankt,…dus. Ach. Ik word toch altijd zo melancholisch van het einde van iets. Ook al is het maar een jaar…

Op een mooi begin van 2015. BAM!

Liefs,
Nanda

Print Friendly, PDF & Email