Tips om een lange vlucht door te komen - Wandernan
tips om een lange vlucht door te komen

Tips om een lange vlucht door te komen

Je gaat (voor het eerst) ver vliegen. Hoe maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk? Ik geef je al mijn beste tips om een lange vlucht door te komen. 

Kleding in het vliegtuig

Ten eerste, als je niet bij elke douane doorgelicht wilt worden, doe je tijdens je reis niets aan waarvan de poortjes op tilt slaan. Hartstikke leuk al die armcandy, maar tijdens het vliegen heb je er alleen maar last van. Dat is dus ook je riem.
Neem een paar dikke sokken mee. Ik doe tijdens mijn hele vlucht een paar Falke CatPads aan. Ideaal, want juist op de grond is het vaak koud. Verder is laagjes het codewoord en het liefst laat je de knellende kleding ook ergens anders. Tegenwoordig kun je heus leuk voor de dag komen in iets wat stiekem een joggingbroek is. Platte schoenen is sowieso wel fijn, je maakt vaak ongemerkt behoorlijk wat kilometers op luchthavens. En onmisbaar: een sjaal. Eentje die niet te warm is en vrij groot, een (nep)pashmina is hiervoor uitstekend.
Ik heb ook altijd een hoodie aan, deze kan ik over mijn ogen trekken, lekker donker en het is duidelijk dat ik niet gestoord wil worden.

Altijd in mijn tas

Zakdoeken, met die droge lucht in het vliegtuig wil je je neus wel eens snuiten.

Crème, om droge wangetjes weer een beetje op te peppen. Al jaren is Skin Food van Weleda favoriet.

Een kartonnen nagelvijl, niets zo vervelend als 12 uur lang een haakje aan je nagel.

Chapstick, mijn favoriet is Burt’s Bees wax, daarmee hoef je niet om de vijf minuten te smeren.

Een vochtig doekje in een pakje. Ik mors nogal eens wat, dan hoef ik niet direct over passagiers heen te klimmen om mijn handen te gaan wassen.

Ademverfrissende producten, kauwgom, pepermuntolie. Een tandenborstel.

En natuurlijk het een en ander te eten. Vooral zout, daar heb ik tijdens een vlucht veel behoefte aan. En inherent daaraan drink ik ook heel veel water, eenmaal aan boord.

En schone onderbroek. Die gaat ook altijd in mijn tas mee. Mocht mijn koffer kwijt zijn, dan ben ik de eerste 24 uur gered.

Entertainment

Ik vloog al toen de iPods en pads nog niet waren uitgevonden. En toen nog niet elke stoel was uitgerust met een persoonlijk entertainment systeem. Toen we nog met 10 rijen tegelijk naar 1 schermpje staarden. Dus: zeur niet.
Nouja. Het is natuurlijk simpel. Zorg dat er minstens 10 leuke films op je tablet staan en wat nieuwe muziek die je nog niet heel goed geluisterd hebt, een leuk spelletje en iets waar je nog aan wilde werken. Lijstjes, plan van aanpak voor een op handen zijnde verbouwing, een goed verhaal, je foto’s, you name it.
Zorg voor een lekkere headphone (Bose Quietcomfort 4ever!) voor een ultieme ervaring. En een splitter, zodat je zelfs samen een filmpje kunt bekijken. Gezellie! Ik heb wel eens een heel potje monopoly en kaartcompetitie’s gespeeld.

Bewegen

Ik vind de tip ‘zorg dat je in beweging blijft’ altijd zo kansloos. Heb je al eens geprobeerd je door een overvolle Boeing 747 te manoeuvreren? Stewardessen moeten stapelgek worden van al die wandelaars aan boord. Op je stoel kun je natuurlijk best even je voetjes heen en weer draaien. Ik zeg dus niet dat je het niet moet doen, maar wees niet teleurgesteld als het niet afdoende blijkt te zijn.

Slapen

Iedereen die zegt niet te kunnen slapen in een vliegtuig heeft het niet begrepen. Of je bent in de veronderstelling dat je in een diepe slaap de oceaan over geloodst wordt. Dat geluk heeft echt bijna niemand. Of je hebt gewoon nog nooit lang genoeg gevlogen. Als je moe bent, slaap je heus. Ik riep dit namelijk vroeger ook altijd. Maar 16 uur naar Bangkok heeft mij doen beseffen dat ik wel degelijk kan doezelen aan boord. Je moet gewoon niet verwachten dat je echt diep zult slapen. Bij sommigen helpt een lekkere borrel voor het slapengaan, anderen zweren bij pillen. Ik vind het lekker om een muziekje te luisteren en weg te dromen, denkend aan de reis die geweest is, of nog in het verschiet ligt.

Overigens werkt dit andersom ook prima. Als ik thuis niet kan slapen denk ik wel eens: ‘Stel dat ik nu in zo’n onhandig vliegtuig zou zitten, dan zou ik willen dat ik zo’n fijn bedje had als waar ik nu in lag’. Maar dat is weer een heel ander verhaal, eigenlijk.

Wie heeft er nog meer geweldige tips voor een lange vlucht?

Ontvang alle posts in je mailbox

Hier kun je je opgeven als abonnee, je ontvangt dan elke nieuwe post in je mailbox!
Loading

Er zijn 2 reactie's

  1. Haha, wauw. Roken in het vliegtuig, dat lijkt me raar! Ik ga meestal een boek lezen, muziek luisteren of een filmpje kijken, in een dikke joggingbroek. Verder vooral vervelen en doezelen inderdaad. Ehh nog een tip: als je kan niet bij de wc zitten! Bah!

    1. Dat waren echt andere tijden, ik denk nu nog wel eens, je zal toch in de eerste rij niet-roken hebben gezeten met die 10 rijen rokers achter je. gat-ver-damme.

      Oh ja, dat is een heel goede! Niet bij het toilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *