De lieve G was jarig geweest en vroeg zich af of ik niet nog een Social Deal uit mijn hoge hoed kon toveren. Jazeker! Welke wilt u? Ik had er vier om uit te kiezen. Het werd Thup’s. Ik waarschuw je, lees deze post vooral niet wanneer je al een beetje trek heb…

Sfeer

Thup’s zit aan het Waagplein in Alkmaar, centre ville dus. Op het rijtje restaurants en kroegjes is het een klein en onopvallend tentje. Als je binnenstapt, ben je in Italië. Heerlijk geurende olie/knoflook/pesto.

What’s cooking?

Salades, bijzondere pizza’s met namen als Puccini en Fibonacci. Daarnaast pizzabroodjes etc.

Waarom is Thup’s bijzonder?

Lekker lowprofile, gezellig, een lekker hippe inrichting én je kunt delicatessen mee naar huis nemen. De bediening is enorm vriendelijk.

Kinderen mee, yay or yay?

Yay! Er zijn speciale kleinere kinderpizza’s!

Voor wie is dit restaurant een aanrader?

  • iedereen die houdt van lowprofile
  • dunne bodem liefhebbers (oké, ze kunnen nog dunner, maar hier geen deegballen)
  • gezinnen

Tips

Ik had de Soprano pizza, met kippendijen en avocado. Avocado? Ja, inderdaad! En dat is echt heel erg lekker. Wanneer ik weer bij Thup’s zou eten, zou ik dezelfde pizza kiezen.

De wijn; qua wit konden we kiezen uit een pinot grigio of een ‘jujubbl’. We begrepen het niet, wij, twee fervente wijndrinkers kenden toch zo’n beetje elke druif? Na enig googlen kwamen we er achter. de Ciú Ciú is een mix van verschillende druivensoorten uit le Marche, biologisch geteeld. Deze wijn komt ook in een rode versie uit. Nu willen we dus terug om de ‘jujubbl’ te proberen.

Social Deal

Deze social deal bestond uit een starter (keuze carpaccio of caprese), hoofdgerecht (alles van de kaart!) en dessert (tiramisu of panna cotta). Deze deal kost EUR 13,75 per persoon.

Adres, website en parkeren

Houttil 38-40 in Alkmaar

Parkeren, het dichtsbijzijnd is de Karperton. Iets verder kun je parkeren in de ruime Arcade.

Website: Thup’s

Wandernan’s Impressie

Starter caprese

Thup's Alkmaar

Starter carpaccio

Omnomnom! Mijn pizza Soprano

 

Panna cotta

Thup's

Tiramisu

 

Als je dit restaurant interessant vindt, dan wil je dit waarschijnlijk ook lezen!

Print Friendly, PDF & Email