Als je nog niet in de Grote Kerk in Alkmaar bent geweest, doe het snel, je kunt nog maar even genieten van een gratis expo World Press Photo.

Maandag
Geen idee, vast niet spannend…

Dinsdag
Alle laatste werkdingetjes, alles afronden en iedereen de laatste dingen opsturen. Mijn blog maak ik vakantie-klaar.

Woensdag
Hubby is vanaf vandaag vrij. Ik werk ‘s morgens terwijl hij de typische vlak-voor-de-vakantie dingen doet. We lunchen samen in Alkmaar. Lekker bagel met paddoburger. Had ik nog nooit gehad, maar een aanrader bij Bagel&Beans.
Daarna gaan we naar de World Press Photo in de St.Laurentiuskerk. Waar iemand keihard op een orgel zit te spelen.  Tipje, neem oordopjes mee.
Maar verder ongelofelijk indrukwekkend weer. Rollercoastertje.


Vervolgens doen we nog een paar kleine vakantieboodschapjes. Nieuwe kleurboeken en koptelefoons voor de dames. Dropjes voor in de auto. Je kent het wel…

Donderdag
‘s Morgens pakken we in, daarna gaan we lekker naar de ballenbak om nog wat te spelen. Dat gaat prima… Als alle andere kinderen bijna weg zijn, doen we zelf nog even een rondje kinderen bekogelen tot we begrijpen waarom kinderen paars aanlopen in een speelparadijs.

Vrijdag
We gaan rijden. In het witte stadje Thorn stappen we uit. Bij de VVV haal ik een rondwandeling, welke supersaai is voor kinderen en eigenlijk ook voor Nanda’s. Oh… VVV van Thorn, maak toch een kinderwandeling. Zo lastig is dat volgens mij niet. Maar goed, we maken er iets leuks van en het dorp is echt heel mooi.

Even lekker de benen strekken!

Overal witte huisjes

En een mevrouw die dan nog extra witte huisjes maakt van alle kappelletjes in Thorn (en ook je woonhuis als je wilt)

Noor en Pippa vinden het wel lachen, naakte mensen! ‘Hé pap, die heb jij ook hè’ schreeuwen ze door het dorp… Hubby doet net of hij aan de overkant van de straat iets enorm interessants ziet.

Oeh! Donkere wolk!

Dankzij Gaby (Born to Travel) krijgen we de tip om naar de Pannenkoekenbakker te gaan. Daar eten we een pannenkoek en doen de meisjes een poging iets leuks uit te kiezen uit ‘de kluis’ want bij elk gerecht krijg je muntjes.
Pippa is verguld met haar emmer met haai.


We maken onze wandeling af en stappen net voor de regen in de auto.

In ons nieuwe dorpje moeten we enorm zoeken naar de plek waar ons appartement is. Eenmaal daar zijn de eigenaren niet aanwezig. Ai. We moeten dix minutes wachten. Gelukkig is er vrij snel iemand om ons de sleutel te overhandigen. Ik ben onder de indruk. Het appartement is prachtig afgewerkt. Echt een kadootje…
We rijden nog naar een grote Carrefour en slaan lekker in. Het wordt morgen baggerweer. Ik denk dat er cecemel moet komen.

Zaterdag
Het is inderdaad baggerweer. Heel de dag giet het. Het lokt echt niet om naar buiten te gaan op wat voor manier dan ook. Dus we knutselen. Ik blog een beetje. We kijken wat Grey’s Anatomy. En de kinderen vermaken zich ook prima. Hoogtepunt van de dag is dat we even de eenzame paarden in de stal gaan aaien.

Zondag
Het lijkt mooi weer te worden, maar zo ziet het er nog niet uit. We wagen het er op. Op naar Plopsaland Coo.
Aangekomen breekt het al snel open. Wow… zo zien de Ardennen er meteen een stuk toffer uit.

Plopsa is Maya

En die enge Bumba.

Dansen!

Ik ga met Noor in de achtbaan met draaiende vikingbootjes, de meisjes in de draaimolen en dan doen we iets stoms.
We gaan in de kabelbaan. De kabelbaan voert over de rivier en dan hoog de berg op. Op sommige stukken hang je minstens zes meter boven de grond. Mam, stop maar met lezen hier… echt…
Mijn peuter van 3 jaar wordt op deze wijze vervoerd.


Los in een bakje. Die beugel voor ons kun je zo omhoog duwen en heeft geen verankering. Zonder ook maar ergens een vorm van gordels. Terwijl er heus bakjes zijn mét gordel. What the fucking fuck? De eerste paar meters ben ik vooral verbaasd. En dan ga ik me de volgende gevoelsmatige zestienduizend kilometers zitten afvragen wat er allemaal mis kan gaan. Het bakje is glad. Ze kan er echt zo tussendoor floepen.
Ondertussen zit Pippa hartstikke te genieten.
‘Helemaal niet zo hoog hè mam?’
‘Neuh, valt wel mee hè?’
Misselijk van angst stap ik uit bij het eindstation. En echt… deze sensatie ken ik niet zo goed.
Terug ga ik met Noor en sta ik er op te wachten tot er een bakje komt met gordel welke ook gebruikt wordt.

Zie je hoe hoog?

De watervallen, erg leuk om naar te kijken.

Joehoe! K3… Sinds Noor bij de Smashing Pumpkins vraagt of ze wat harder mogen durf ik er van uit te gaan dat de muzikale opvoeding geslaagd is en ban ik K3 niet meer zo hard als vroeger. En ja, dat betekent dus wel dat ze ook nummers van mij mogen veto’en.

Maya Splash… een waterattractie

In de Maya Splash ga je door een klein stroomversnellinkje met zachte muziekjes, zoemende bijtjes en miertjes. Vlak voor het eind word je omhoog getakeld om nog even keihard naar beneden te splashen, zodat iedereen nat is. Pippa is kwaad. ‘Dit is toch onmogelijk!’ doet ze boos. Hihihi.

Deze bootjes zijn ook zo leuk, omdat ze op een Playmo bootje lijken.

 

Heidi!

Noor ontpopt zich als concertfotograaf

De Dino Splash is favoriet bij beide dames en hubby

‘s Avonds bingewatchen Grey’s verder. Ondertussen heb ik ontdekt dat de Carrefour Grey’s 2 voor de prijs van 1 heeft. We blijven Hollanders.

De vorige whereabouts lees je hier: 176

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • Noor gaat 7 jaar worden!
  • We hebben kaarten voor Forestia
  • Kasteel Reinhardtstein
Print Friendly, PDF & Email