Oh! Ik wilde het kort houden deze keer, ik zit achter mijn bureau en popel om aan het werk te gaan met mijn monsterklus. Ik heb het ambitieuze plan deze week mijn site aan de achterkant op te ruimen. Artikelen die niet meer gelezen worden er uit gooien. Wat nog goed is vervangen voor iets wat beter gevonden wordt. Lelijke foto’s er uit gooien etc. Maar nu zie ik ook dat het de 200e whereabouts zijn. Zullen we zeggen dat we bij de 250e een groot feest vieren? Maar nu heb ik even andere dingen te doen. Pak je koffie er bij en lees vooral verder. Opruimwoede deze week!

Maandag
Werk, werk, werk.

Dinsdag
Werk, werk, werk. Ik heb echt een heel productieve week. P heeft geen zin om te gaan sporten. Hij blijft thuis en zo kunnen we lekker naar Aquitted kijken. Man, wat een heerlijke serie! Het houdt ons de hele week aan de buis gekluisterd.

Er even uit voor de reclame:

 


Woensdag
Vandaag is het studiedag. Het komt me helemaal niet uit, maar ik wil er eventueel wel een bijzondere dag van maken. De meisjes hebben niet zoveel wensen. Ze willen lekker thuis spelen. Ik maak een uitgebreid ontbijt en dan is iedereen weer dik tevreden.

Uitgebreid wil zeggen; versie smoothie, warme eitjes en afgebakken broodjes. Oh, en daarachter de reden van het thuis willen blijven, ze hadden samen de springtuin van Playmobil gekocht.

‘s Middags naar ballet en daarna nog even naar de Karwei (lees: ballenbak).

Donderdag
Werk, werk, werk. De ene aanvraag na de andere stroomt binnen. Ik heb ook voor het eerst te maken met een niet-betalende klant. Ohja, het schuim van de aarde herken je natuurlijk niet direct. De k*tsmoezen wel trouwens. Maar ik geloof ook dat hij me voor iets anders aanziet. En dat vind ik dan wel weer grappig. Ik doe even een BA Barracus: I PITY THE FOOL.

Vrijdag
In de VrijMiBo op Expeditie Kids Enzo wordt dé bestemming van ons gezamenlijk weekend bekend gemaakt. Noor doet dat. Alleen komt ze zo terug van haar playdate:


Vervolgens is ze MUIS vergeten. MUIS kan worden gezien als meest belangrijke niet-bestaande-persoon in Noor’s leven. MUIS lag bij S. S haar ouders zouden bijna een week weg gaan en het huis afsluiten. P komt thuis van zijn werk en wordt direct op de fiets naar S. gestuurd om MUIS te redden.

Twee drama’s later opent Noor de mail van Beaujean…*drum roll*
We gaan naar dit prachtige huis in de Voerstreek in België. Vrijwel direct daarna begint de voorpret. Welke kids gaan mee (Noor), wat gaan we koken (pasta) en wie doet de boodschappen? Hoe laat zijn we er? Wat gaan we doen? Joehoe!

M. tagde mij een maand geleden in een bioscoop trailer op Facebook met de woorden ‘daar wil ik heen!’. Ik antwoordde: ‘Regel maar een datum.’ En zo kwam het dat ik door onoplettendheid bij een musical film terecht was gekomen. Daar zat ik dan. Mensen renden achter elkaar aan op het scherm, elkaar de liefde betuigend. Een bebaarde zangeres verscheen op het scherm, alsmede een paar schokkerig bewegende nep-olifanten. Gelukkig maar dat ze nep waren. In de tweede helft kan ik het echt niet meer aanzien en val ik in slaap. Net voor het eind krijg ik een stomp van op links en sist M. me toe ‘je mist de finale joh!’.
Nou. Het was me het avondje wel. Wat slécht. Mocht je zelf het idee hebben te gaan, fun facts:
– meneer Barnum bestond echt
– hij had een olifant die Jumbo heette, welke in een ongeluk is overleden, de generale naam jumbo, voor dingen die groot zijn, komen van olifant Jumbo van Barnum
– de kostuums zijn wel echt tóp

En dan is hier nog een leuk filmpje van zangeres Keala die ‘This Is Me’ inzingt. Dat maakt meer indruk dan de hele film. M stuurt het ‘s nachts toe.


Zaterdag
Jippie, we gaan naar de Ikea! Ik koop gevoelsmatig driehonderd bakjes. Ik hou van geordendheid. Alleen als alles op zijn plek ligt, en mooi gesorteerd (ja, ik weet dat ik daarin vrij ver ga), heb ik overzicht. En als ik overzicht heb dan ben ik happy. Ik bedoel. Marie Kwondo kan nog iets van mij leren. Ik mag van P geen foto’s maken van de opruimde kasten. Gelukkig zijn we allebei zo van het opruimen.

Maar psst; Variera voor in de lades. Als sleutelbakjes. Als elastiekbakjes (en ja, dan voor elk soort elastiekjes 1…). En voor in de keukenlade; Rosti Mepal Modula. Wit is het thema.

De kids mogen twee keer een uur in de ballenbak van die lieve Ikea’s. En we lunchen lekker in het restaurant.

Er komt een mail binnen dat Noor en haar selectiegroep van ballet gefilmd gaan worden voor RTL. Spannend! Ook doet ze binnenkort een masterclass met een russische danser van het Royal Moskow Ballet. Hoe tof? (8 kindjes gaan meedansen in het Zwanenmeer! – Noor kan daar zeker niet bij zijn, we zijn op vriendenweekend). Juf Chantal van Ballet- en Dansstudio Chantal doet wel heel erg haar best voor haar leerlingen om zoveel kansen te bieden. Kudos voor deze harde werker.

Zondag
De kinderen zijn een pietsie druk. Ze hebben geen zin om naar het bos te gaan. Dan maar even een rondje door de stad wandelen. Vinden ze ook niet echt leuk. Behalve als we voor de winkel van Mary Borsato staan. Een roze trouwjurk! De dames vergapen zich er aan.
‘Die ga ik kopen en dan ga ik trouwen met D.’, zucht Noor.
‘Ik wil die ook!’ zegt Pippa met een glunderend gezicht.
‘En met wie ga jij dan trouwen?’ vraag ik.
Ze kijkt eens rond. Haar stralende oogjes kijken mij aan.
‘Met jou!’
*IK SMELT*
‘Dan moet je natuurlijk wel als prins.’
O.
‘Dat kan toch niet, dan is mama allang dood,’ besluit Noor.
Zo. We zijn weer klaar.
We drinken wat bij Wolf. Snel eens terug om daar ook iets te eten. Het ziet er hip en leuk uit.
‘s Avonds maakt P zelf pitabroodjes, bakjes op tafel en zelf vullen terwijl we Bibi en Tina of iets kijken.
Als de kids in bed liggen kijken we hoe Aksel het verder doet in Lifjord. Nou. Niet zijn beste dag…

De vorige whereabouts lees je hier: #199

Deze week gepubliceerd:

  • Hassotel in Hasselt

De komende week op de agenda:

  • keihard werken om Wandernan op te ruimen
  • 4 balletlessen, nee man, ik ben nog net geen taxi-bedrijf
  • film: Taal is zeg maar echt mijn ding

 

Print Friendly, PDF & Email