Het strand van Amsterdam? Really? Ja, ook Amsterdam heeft strand. Je moet er wel even voor naar IJburg, maar dan heb je wel wat. Restaurant Blijburg aan Zee (gratis parkeren op zondag!) is en plek waar je heerlijk kunt chillen.

Sfeer

Laidback lijkt hier te zijn uitgevonden. Inmiddels was ik twee keer op Blijburg. Op een drukke, zonnige zondag, toen een DJ fijne, relaxte deuntjes draaide. En op een doordeweekse dag, toen toute Amsterdam nog niet ontwaakt was en de eerst MacBookjes werden ingeplugd. Beide keren was het goed toeven op het strand van Amsterdam.
Het interieur is een eclectisch geheel van Aziatisch, beach stijl en jaren ’40 meubilair.

What’s cooking?

Oh, van alles. Het broodje kip curry kan ik je van harte aanbevelen in elk geval. Heerlijke broodjes, borrelhapjes, zelfs ontbijten met egg’s bennie is hier mogelijk. Voor wie er van houdt, ik hou niet van slappe eitjes. Verder zijn er verse taartjes.

Zeven witte wijnen, waaronder een verdejo en een soave (JUMMIE!), vier mousserende wijnen, twee rosé en vijf rood (geen Franse, haha).

Waarom is Blijburg aan Zee bijzonder?

strand van Amsterdam

Een mix aan mensen, culturen, samenstelling. Een lekkere kaart een een fijne sfeer.
Daarnaast hebben ze een drukke agenda met allerlei leuke feestjes, dj’s en kleinschalige festivals. Haak aan, je bent welkom!

Kinderen mee, yay or yay?

Zéker wel! Ze kunnen lekker in het strand spelen terwijl jij bijpraat met je tafelgenoot. Bovendien staan er tosti’s, verse fruitijsjes en een lekker broodje pindakaas op het menu.

Voor wie is dit restaurant een aanrader?

Wat zeg je me nu?

  • gezinnen
  • bijpraten met vrienden
  • als je houdt van laidback en low profile
  • verliefde mensen

Adres, website en parkeren op het strand van Amsterdam

Blijburg: Pampuslaan 501, Amsterdam

Ma t/m za: EUR 2,40 per uur, zondag GRATIS.

Website: Blijburg

Als je het strand van Amsterdam interessant vindt, dan deze waarschijnlijk ook!

Print Friendly, PDF & Email