Oh help… hoe moet dat ook alweer? Inpakken voor een vakantie van drie weken? Ik ga je vertellen hoe ik inpakte voor een maand vakantie (das war einmal…), waarbij we een baby en bijbehorende entourage mee hadden. Mijn oplossing: Space Bags. Ken je ze? Die plastic zakken waarbij je je kleding kunt vaccumeren?

Waarom koos ik voor Space Bags?

Ik kocht Space Bags, omdat het mij ideaal leek als ruimtewinner in de kofferbak. Over deze aankoop heb ik niet al te lang gepiekerd.

In de 6-delige zet zitten de volgende Space Bags:
2 Medium Space Bags (45 x 57 cm)
2 Large Space Bags (54 x 85 cm)
1 Extra Large Space Bag (67 x 100 cm) -> deze is erg groot en gebruiken we alleen thuis, er past een tweepersoons dekbed in
1 Carry-on Space Bag (45 x 57 cm) (voor gebruik zonder stofzuiger)

Hoe gebruik ik de Space Bags?

Voor eerste week van van de vakantie heb ik allemaal kleding mee welke verwassen of een klein beetje kapot is. Deze kleding leg ik gedurende het jaar al apart. We gooien die eerste week van alles weg. Zo. Da’s alvast één week geen was en op die manier gaat er ook niets verloren.

Voor de volgende weken heb ik lekker schone kleding mee. Ik schuif ze in de Space Bags en doe er een wastrommeldoekje bij. De zakken trek ik vacuüm. Zo doe ik dat ook voor week 3 én week 4. Elke week hebben we zo schone kleding. Vieze kleding? Hopla, in de Space Bag, lucht eruit (even een stofzuiger zoeken, zit je in een hotelkamer, dan heeft de schoonmaakster er heus één) en terug in de auto.

Ok, ik weet dat ik nu zwaar dwangneurotisch klink, maar ik vind het echt ideaal. Ik heb een hekel aan vakantiewasjes. Of een shirt die er uit ziet alsof ik drie dagen in de jungle heb lopen zweten. Bovendien zijn we in het gelukkige bezit van ongeveer vier garderobes voor meisje Pippa, als het er geen zes zijn (ze krijgt heel veel kleding van minimeisjes om ons heen). Dus waarom zou ik in godsnaam? Voor ons volwassenen heb ik heus geen 24 shirts mee. Echt niet. Wij moeten tussendoor heus eens wassen.

Voor verhuizingen zijn Space Bags overigens ook ideaal…

Voor wie zijn spacebags een aanrader?

Voor iedereen die jaar in, jaar uit kampt met ruimtetekort en met een auto reist.

Het is geen oplossing voor vliegverkeer, in no-time zit je over je gewichtslimiet.

Welke Space Bags koop je?

Originele Space Bags koop je onder andere bij Bol.com. Ik zie een recensie op Bol.com staan, over fragiel materiaal, maar daar ben ik het echt niet mee eens. De originele Space Bags zijn van een stevige plastic gemaakt en gaan bij mij nu al jaren mee.

Ikea heeft ook een 2-pack (Hajdeby), deze zijn beide in dezelfde maat 46 x 57 cm, wat bij mij thuis ook de meest gebruikte maat is. Deze kost maar EUR 2,99.

En ik weet dat Action ook vacuümzakken heeft, maar mijn ervaring met de Action is niet zo heel denderend als het gaat over duurzame materialen.

Maar misschien heeft iemand deze ook getest en wil hij of zij de ervaring hieronder delen?

Heb jij nog ruimtebesparende tips?

Print Friendly, PDF & Email