Een paar uur naar de spa is een must wanneer je een tripje naar Budapest maakt. Zeker als je met je lover gaat. Naar welke spa in Budapest ga jij?

Welke spa in Budapest?

In Budapest heb je verschillende spa’s, waarvan het Géllert en Széchenyi de meest bekende. Ik heb bij de laatste even naar binnen gekeken, maar dat zag er bizar druk uit. Wij kozen voor het Géllert in het gelijknamige hotel. Deze spa is volledig in art deco stijl gebouwd. Het is binnen erg sfeervol.

Het Géllert heeft maar liefst 12 verschillende baden. Zelf vond ik de warme baden binnen het fijnst. We waren in september in Budapest, het was heerlijk om hier even op te warmen. 

Het heeft een fijn buitenbad met terrassen en veel ligstoelen. Een excellent uitstapje voor zowel warme zomerdagen als een frisse winterdag.

Je kunt van tevoren een massage bijboeken. Ook zijn er verschillende sites waar je een kaartje vooraf kunt kopen. Het is echter niet per se nodig dit te doen. Wil je jezelf niet te vast leggen, dan is het niet nodig.

Een klein minpuntje vond ik dat het onder de spa, waar alle kleedhokjes zich bevinden, net een doolhof is. We hebben behoorlijk lopen zoeken waar we ons konden omkleden, hoe het werkt met de kluisjes etc.

Lunchfaciliteiten

Er is een restaurant waar je wat kleine gerechten kunt krijgen. Ik heb eerlijk gezegd niet precies gezien wat en ook de website van het Géllert biedt geen soelaas. Wij gingen rond vier uur ‘s middags heen en hebben dus ook niet in het Géllert gegeten.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Kinderen mogen niet mee! Met kinderen kun je heel leuk zwemmen in Aquaworld in het Ramada, ongeveer een kwartier met de taxi vanaf het centrum.

Praktische informatie

De entreeprijs is EUR 17,50 inclusief een locker.
Voor EUR 18,50 huur je een hele cabin voor jezelf.

Handdoek, slippers en badmuts zijn verplicht. Je kunt deze huren (handdoek EUR 3,- badmuts EUR 2,- )
Neem ook even shampoo en douchegel mee. Dan kun je daarna meteen weer verder de stad ontdekken. 

Website: Géllert spa
Adres: Kelenhegyi út 4 (aan de Buda kant, bij de Liberty Bridge)

Openingstijden: dagelijks van 06:00 tot 20:00

Ons bezoek aan de spa in Budapest duurde: 3 uur.

Wandernan’s fotoboek van de spa in Budapest

spa in budapest

De Szécheny spa

Nanda zonder make-up in de spa

Nu pas kon ik een foto maken zonder andere mensen er op. Maar het Géllert is niet zo overspoeld met mensenWaar slapen in Budapest?

Wij sliepen in hotel Moments. Een van de betere hotels waar ik ooit sliep. Ruime kamers, een fris, nieuw interieur en een topontbijt. Bovendien ontzettend centraal gelegen.

Boek hotel Moments in Budapest

Meer lezen over Budapest?

Print Friendly, PDF & Email