Het Camp Resort, slapen in Europapark - Wandernan

Het Camp Resort, slapen in Europapark

Eerder vertelde ik al uitgebreid waarom je Europa-Park zeker op je verlanglijst moet zetten in deze blogpost. Nu laat ik je zien waar je kunt slapen in Europa-Park.

Waarom het Camp Resort?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. De ene keer ben ik niet op zoek naar hetzelfde als een andere keer…
Ik was op perstrip met heel veel andere journalisten en bloggers. We kregen allemaal een accommodatie toegewezen. Ik heb deze keer dus niet zelf gekozen.
De accommodatie was voor ons perfect. We konden lekker buiten zitten als de kids sliepen. Zelfs bij regen hadden we nog onder het afdakje kunnen gaan zitten en binnen is een zitje.
Het Camp Resort is ontzettend leuk en het thema cowboys en indianen is volledig doorgevoerd in alle details. Rondom een grote vijver staan de chuckwagons (pipowagons), blokhutten en tipi’s speels door elkaar. Het is kleinschalig opgezet. In totaal zijn er 13 chuckwagons, 27 blokhutten en 28 tipi’s.

Locatie

Het Camp Resort is aan de parkrand gelegen. Vanaf hier is het ongeveer vijf tot tien minuten lopen naar de ingang van Europapark.
Er is voldoende parkeerplaats.

Bijzonderheden faciliteiten

Er is een kleine receptie. Enorm schone douchegelegenheid en toiletten. Ook hier zie je weer overal de details van het thema. Leuk!
Eten kun je in de Mexicaanse cantina of in de Silver Spur Saloon. Hier kun je ook een ontbijtbuffet krijgen met verse broodjes, roerei, beleg, yoghurtjes.
Ook kun je in de kiosk lekker broodjes halen.
Er is een semi-overdekte speeltuin.
De WiFi doet het redelijk.
Op bepaalde tijden is er een showprogramma. Hier heb ik zelf (helaas) niets van gezien.
Her en der op het terrein staan kampvuurplaatsen, wat erg sfeervol is!
Vlakbij het Camp Resort is een zwemmeertje.
Vanaf het Camp Resort vertrekt een treintje welke constant heen en weer rijdt.

De blokhut op het Camp Resort

Wij overnachtten in een houten blokhut voor zes personen. Op de vide staan twee single bedden en twee (stevige!) stapelbedden. Daartussen is nog ruimte voor een campingbed.
Beneden zijn zes ruime kluisjes voor je waardevolle spullen en een tafel met twee stoelen.
Er zijn voldoende kasten en planken om je spullen (meestal voor 1 of 2 dagen) op te bergen.

De bedden vind ik een eervolle vermelding waard. Heerlijke matrassen en allemaal voorzien van een keurige, schone hoes.

Je moet zelf beddengoed meenemen. Ik vergat het en kon met een borg dekbedden bij de receptie huren. Slimmer is om even een eigen slaapzak mee te nemen natuurlijk. Maar ben je op doorreis en heb je daar geen ruimte voor in je bagage, weet dan dat de mogelijkheid er is.
Ik gebruik daarbij vaak de lakenzakken van Cocoon.

Plus en min

+ geweldig leuk om geheel in stijl te overnachten
+ nabij het park gelegen
+ mogelijkheid om een half uur voor openingstijd het park te bezoeken
+ enorm schoon en goed verzorgd

-/- gehorig

Voor wie een aanrader?

Als je niet veel belang hecht aan veel luxe. Het Camp Resort is basic. Persoonlijk vind ik het wel érg comfortabel. Ook vind ik het erg lekker dat we zelf ’s avonds nog even buiten konden zitten. Een dikke plus ten opzichte van de hotels, zeker nu onze kinderen nog klein zijn.

Voor grote groepen is het ook een aanrader. Blokhutten zijn tot 16 personen en de tipi’s tot 12 personen.

De chuckwagons zou ik niet direct aanraden aan gezinnen met heel kleine kinderen. Het kan ’s nachts echt koud worden en als het slecht weer is heb je weinig mogelijkheden om de kids te blijven entertainen. Met kinderen vanaf een jaar of zes is dat al weer een stuk eenvoudiger.

Ik betaalde…

Een blokhut voor vier personen kost EUR 116,- per nacht.

Parkentree voor 2 dagen is EUR 84,- voor een volwassene, kinderen van 4-11 jaar betalen EUR 72,50.

Ontbijt EUR 9,- voor volwassenen en EUR 5,- voor kinderen.

Ik vind dat een uitstekende prijskwaliteitsverhouding!

Tips

Boek vroeg! En dan bedoel ik dus heel vroeg. De capaciteit van Europapark is beperkt en ze hebben over het jaar heen een bezettingsgraad van 95%, wat ongelofelijk goed is in de hotellerie. Dat betekent dus, op tijd vastleggen. Zeker het relatief voordelige Camp Resort.

Oordopjes. Ben je een slechte slaper? Dan raad ik zeker aan oordopjes mee te nemen. Ik heb zelf niet veel last gehad van de gehorigheid, maar ik kon duidelijk de buurman horen snurken. Ik doe dan meestal even de dopjes van mij koptelefoon in en dan slaap ik prima.

Bij het Camp Resort is ook een camping. Reis je met eigen kampeermiddel, dan kun je  hier van 8 uur ’s morgens tot 20u ’s avonds staan voor maar EUR 6,-!
Een nacht kost EUR 25,-
Reserveren kan niet. Begint de camping vol te raken, dan kan men nog een heel stuk het weiland in om instant de camping groter te maken. Er zijn 200 plaatsen.

In de blokhut is verder niets, geen koelkast, glazen of een waterkoker. Zorg dus dat je zelf iets bij je hebt, als je daar belang aan hecht!

Ben je niet warm gelopen voor het Camp Resort? Gelukkig heeft Europapark ook nog een aantal heel fijne hotels! Check het hier de op de website van Europapark. (ook voor reserveringen voor het Camp Resort!)

Ik heb ook in het Colosseo en het Bell Rock geslapen. Hoe dat was lees je hier: Colosseo

Dit vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *