Ik zou niet meer weten wat ik zonder al die topbezorgers zou moeten doen. Appie, Post NL, DHL, UPS, ik heb ze deze week allemaal gezien. En verder is het tijd voor de eerste pakjesavond. En heb ik mijn kids niet verteld dat we morgen nog een pakjesavond vieren, dus ze zijn nog lekker rustig. 
Maandag
Een week zonder afspraken voor de boeg, dus ik begin fluks aan mijn lijstje met 33 punten. Om te beginnen, de Appie bezorgservice. Wat zal ik die jongen eens laten brengen?

Vervolgens de whereabouts van vorige week tikken. Tsja. Dat was natuurlijk een fijn verhaal om op te tekenen.

‘s Middags heeft Pippa haar eerste playdate geregeld. Waardoor ik een uur extra kinderloos ben. Ik kom op school en moet tien minuten wachten op de juffen voor het 10-minuten gesprek. Hmmm, wat zijn dit voor praktijken? Ik zeg niets. Maar bij binnenkomst word ik op de vingers getikt, ik had een afspraak om tien over half, en niet om tien voor heel. Goed… laten we het even over de klokkijk skills van mijn liefje hebben. Jullie kijken nu wel erg streng. Noor is natuurlijk een topkind en ik moet het kort houden. Lekker dan. Loop ik daarvoor de hele middag op en neer te racen?

Ik neem er ‘s avonds maar een borrel op.

Proost

Dinsdag
Als ik thuis kom valt mijn oog op een doos die al een tijdje in de woonkamer staat. In deze doos zit speelgoed waar niet mee gespeeld wordt en schoenen die niet meer gedragen worden. Ik breng ze naar Stichting Je Mag Er Zijn. Daar runnen een paar topvrijwilligers een magazijn waar ouders van pleegkinderen spulletjes kunnen ophalen voor een in huis geplaatst kind. De dames zijn (terecht!) heel trots op hun grote magazijn en ik krijg een rondleiding. In verschillende kamers staan spulletjes keurig netjes opgestapeld. Badjes, kruiken, rompers. Heel veel kleding. Sportkleding voor grotere kinderen, spelletjes, speelgoed. Het staat er allemaal prachtig bij. Ik hoor de verhalen aan van ad hoc in huis geplaatste kinderen. Voor mij is het amper voor te stellen hoe veel van zulke kinderen er zijn. En hoe beschadigd deze kinderen al bij vier jaar zijn.
Heb jij nog speelgoed liggen? Ruim je straks na 5 december ook weer een en ander op? Speelgoed wat nog heel is, (sport)kleding, schoenen, laarzen, babyspullen, het wordt allemaal heel goed gebruikt. Deze stichting zit op verschillende plekken in Nederland (Woudenberg, Almkerk, Smilde, ‘s Gravenzande en bij mij om de hoek in Noord-Scharwoude). Zie website: Je Mag Er Zijn.

In een tijd van een kwartier komen mijn zes paar Havaianas binnen, daarna mijn vader met sleutels van P’s auto, de bezorger van de Appie met de boodschappen, een andere bezorger met geheime pakjes voor mij. Boven zuigt Svetlana, de Neato zuigrobot de kamers schoon, de droger piept, de wasmachine piept, de vaatwasser piept en in mijn mailbox zeilt een toffe samenwerking binnen. Dingen gaan wel eens langzamer. Hoera technologie!

Woensdag
Ik ga de laatste inkopen doen voor Sinterklaas. Ik koop iets voor P. Ik heb het alvast laten inpakken om het later op te halen.
‘We hebben het kaartje er af geknipt, maar deze doen we op het bonnetje, zodat het nog geruild kan worden.’
‘Het moet maar goed zijn hoor,’ zeg ik lachend tegen de verkoper.
‘Oh, beetje moeilijk leeftijd?’ zegt hij vol begrip.
‘Tsja, 43. Best wel lastig inderdaad.’ Ha de ha.
We gaan nog even door over midlife crisis en of hij nu ook een cabrio aan het kopen is. Of extra gaat sporten. Mhihi.

Vervolgens pak ik alles in, maar niet voordat ik zelf dit pakketje even uitpak.


Ik krijg een pakket van Elma van Vliet (echt enorm verwend met pepernoten, een clipboard en een geschreven briefje erbij. De familiequiz ga ik binnenkort verloten op mijn Facebook-pagina. Ik heb de vriendenquiz uitgepakt. Dat was te zien op Insta Stories. Volg je mij al op Instagram? Ik ga daar mijn persberichten delen. Vaak is het al veel te laat als ik er over wil schrijven. En live zijn dingen gewoon leuker om te horen. Allemaal naar Instagram dus! WANDERNAN INSTAGRAM

De balletjuf van Pippa zegt dat het zo’n lieverd is. Ja, inderdaad, Pippa is een blijmakertje. En in ballet heeft ze altijd zin!

Ik kijk the Sinner af (Netflix), wat een geweldige serie. Bedankt ouw binge-watcher G. voor deze toptip.

Donderdag
All work, almost no play. Maar wel mooie dingen gemaakt en afgerond. Fijn! Kan ik volgend jaar met een gerust hart op vakantie.

‘s Avonds gaan we door met Midnatsol, maar ik val al weer snel in slaap. Terwijl ik toch echt heel uitgeslapen ben na vier dagen alleen in bed.

Vrijdag
P blijft thuis werken. De kinderen vinden het maar weer lekker om hem in de buurt te hebben. Voorlopig is het even klaar me al die uithuizigheid.
We kijken Midnatsol af. Wat een geweldig spannende serie was dat. Door naar the Missing, s1 van deze serie vonden we allebei erg beklemmend.

Zaterdag
Pippa gaat als eerst naar beneden. Ik hoor een gil. ‘KOM SEL! (de N slikt ze in van schrik) Sinterklaas is hier heweest!’
We komen snel. Ik denk dat ik het zelf ben geweest, maar ik speel het leuk mee. Sinterklaas had het veel te druk en gelukkig gaan opa en oma een feestje geven en komen de kadootjes daar.

Om de tijd te overbruggen gaan Pip en ik op zoek naar kerstkaarten. Ondertussen komt ze in de winkels nog wel wat speelgoed tegen. Elke keer als ze iets echt leuks ziet schreeuwt ze door de winkel ‘die wil ik ook graag Sinterklaas!’. Vrouwen lachen vertederd. Ja, het is zo’n leuk blij kind.
Noor is met papa weg. Ze gaan een jurk voor Noor uitzoeken. Gelukkig neemt hij niet mee wat ze aan had. Zo’n vierkant zakje van de H&M die niets voor Noor doet. (kan bij andere kinderen super schattig zijn, begrijp me niet verkeerd!). Dan gaan ze maar haar invlechten bij de kapper. Ook leuk.

Ook spannende post voor de samenwerking van Expeditie Kids Enzo. Ook dit was te zien op Insta Stories. Ja, nu ben te laat… de komende weken zullen we in de virtuele vrimibo op de Facebook pagina van Expeditie Kids Enzo laten weten wat we nu precies gaan doen.

‘s Middags gaan we naar mijn ouders. Noor krijgt het door haar zo innig gewenste Baby Born paard met veulen. Pippa een kinderwagen. Bij alles wat ze krijgt roept ze ‘Ooohhhh! Die WOL ik al zo graag!’

De poppenwagen mag naast het bed. Zo stond Pippa de eerste nacht naast mijn bed. In de wandelwagen.

Het veulen van Noor heeft een beetje hoofdpijn denk ik

Zondag
Het is een luie zondag. De kids zijn heerlijk aan het spelen met de nieuwe spullen. Ik maak alvast een en ander in orde voor… ja, dat kan ik niet vertellen. Geheimpje!

Terwijl Pippa ons trakteert op serie’s ijzingwekkende tonen uit haar keyboard.

Wij gaan ‘s avonds door met the Missing. Oh, oh, oh, wat is dat spannend!

De vorige whereabouts lees je hier: #192

Deze week gepubliceerd:
Het waren er per ongeluk een beetje veel. Technisch mankement van mezelf. Sorry voor vaste abonnee’s die vrijdagochtend vier keer werden gespamd met berichten.

De komende week op de agenda:

  • morgen vieren we Sinterklaas in huize Wandernan
  • zaterdag een verjaardag
  • zondag lunchen met mijn ex-collega’s van Carlson Wagonlit Travel
Print Friendly, PDF & Email