Ik schrijf deze post met gemengde gevoelens. Uiteraard is er altijd iets leuks uit de week te halen. Je bloggertje is moemoemoe en sluit af en toe letterlijk kort.

Maandag
De dames hebben een studiedag en willen gelukkig niet al te veel. We kijken eens online wat er allemaal voor leuk speelgoed te krijgen is. Noor blijft maar roepen om het Baby Born paard, maar ik wil ook nog wel wat ander leuk speelgoed laten zien. Zoals daar zijn, Sylvanian Families en prachtige Haba spellen. Zaadjes planten hihi.

Lekker thuis prutsen

P gaat ‘s morgens vroeg naar Schotland. ‘s Middags krijg ik een app’je, dat het wel heel koud is. Ik stuur een bericht terug, dat hij op dezelfde breedtegraad als Stockholm zit, in november, dus dat een herfstig tussenjasje misschien een tikje optimistisch is.
Ondertussen doe ik ook inspiratie op voor mijn verlanglijstje. Ik snap het nooit als mensen niets te vragen hebben. Ik heb plenty ideetjes (Plenty van Ottolenghi bijvoorbeeld). Wokking Lekker van Danny Janssen gaat op de lijst, een koekjestrommel van Zuperzozial, wat opbergers en mengkommen van Rosti Mepal, een nieuwe mascara. Wat dus niet wil zeggen dat ik een hebberd ben. Maar er gaan altijd dingen op en stuk, en ik hang niet elke week rond bij de Action huiswaren afdeling om mijn huis op te leuken.
‘s Middags mag Noor naar een kinderfeestje. Ze komt terug met blacklight schmink en vol verhalen. Heerlijk.

Dinsdag
Work, work, work! Ik maak een site af voor een klant. Het ziet er mooi uit, we zijn tevreden over het resultaat. Noor heeft een gezellig vriendinnetje te spelen.

‘Heb ik papa, mama, Noor en Pippa geschreven?’

Woensdag
Vandaag wordt er allerlei leuks bezorgd. Nieuwe catpad sokken van Falke. Dat zijn sokken met antislipzool. Daar doe ik het niet voor , maar het zijn wel de heerlijkste zachte en dikke sokken die je je maar kunt bedenken. Daarnaast wordt er koffie en thee bezorgd. De koffie was een gokje, want geen echte nespresso, maar echt heel erg lekkere espresso uit Tanzania voor in het Nespresso apparaat. En eindelijk Twinings Vanille thee. Zo lekker!
Ik heb wel zin om te koken, maar niet om weer al die zooi op te ruimen. We gaan uit eten naar de plaatselijke snackbar.

Donderdag
Uit lunchen in Alkmaar met G. eerst lopen we even wat winkeltjes in. KuhneDesign op de Marktstraat. Ik zie er een toffe maquette van een Londens gebouw die mijn aandacht trekt.Daarna koop ik zowaar iets in een vintage winkel. Glimmende pumps voor onder mijn galajurk.


Vervolgens gaan we eten bij het IJkgebouw, wat een fijn plekje is dat geworden! Hip, heel leuke mensen en good food. Chill! We zitten lekker, en hebben een goed gesprek. Wat is het fijn als iemand je snapt!


Mijn moeder maakt bij mij thuis boerenkool en vervolgens gaan we in school naar de lampionnen van de kinderen kijken. De school is sfeervol verlicht en vijfhonderd knutsels hangen aan het plafond, in de grote hal speelt de juf piano.

Noor

Pippa (trots op Noor die vraagt of ze even moet bijschijnen met haar zaklamp)

P is geland. De boerenkool is op.

Vrijdag
Vandaag is P thuis. Hij brengt de kinderen naar school, zodat ik wat kan doen. Het gaat heel erg traag. Ik doe het hoognodige en moet het daarna af laten weten. Wat ben ik ontzettend moe.
‘s Middags gaat mijn moeder mee naar de kijkles van ballet. Ze doet een pas de deux met Noor. Leuk om te zien! Noor is bloedserieus als ze haar oefeningen doet, tussendoor gaapt ze wat en heeft blijkbaar jeuk aan haar billen. Hihi.


Dicte (Netflix) staat welgeteld tien minuten aan. Ik kijk scheel voor mijn gevoel. Ik doe een tukje voor de zekerheid.

Zaterdag
‘s Morgens werk ik, ‘s middags naar mijn jarige broer, snel door naar het eten en hop naar buiten met de lampionnetjes. We mogen met vriendje D mee lopen. Noor was een beetje teleurgesteld, die had haar afspraak een beetje onhandig gemaakt. Dus ik was blij dat ze toch met een klasgenootje kon lopen. ‘s Avonds kijken we via iTunes de film Daddy’s Home met Will Ferrell en Mark Walhberg, super grappige film met lekkere, flauwe humor.

Zondag

 

‘s Morgens de buit nog eens controleren, alles in groepjes sorteren, tellen. Good girl.


Na een relaxed ontbijt gaan we naar de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. We mogen op uitnodiging naar ‘het Sprookjesatelier’, een voorstelling in de Holle Bolle Binnen. Op de website heb ik gelezen dat het ‘ook leuk is voor volwassenen’. Oké, ik had eigenlijk een voorstelling voor mini’s verwacht. Met een duidelijk minithema. Niets was minder waar!


Ik heb tranen in mijn ogen gelachen. Je stapt in de wereld van de couturier voor de sprookjespersonages. Een roddelgrage übergay die álle dirty details van Hans en Grietje en Rapunzel weet. Het begint met een gezellig liedje. Een bijdehant kind roept ‘STAAT WEL HARD DIE MUZIEK!’
De couturier zegt ‘Vind je dit hard? Wén er maar aan. Het hele leven is hard.’ Zo. De toon is gezet. De humor is heerlijk op het randje. Voor zowel de kinderen als de ouders. Kids mogen lekker mee zingen en springen met hits van Kinderen voor Kinderen en Disney. Ouders en kinderen worden uit het publiek geplukt (niet al te veel, wees gerust). Je kind hoeft dus niet stil te zitten. Het is heerlijk interactief, er is ruimte voor improvisatie en het uur vliegt voorbij. Topentertainment, gaat dat zien, nog op 10 december, 14 januari, 11 februari en 11 maart.
P moet ‘s middags extra werken, dus we houden het verder rustig. Het is niet alsof het weer is om ook maar iets te ondernemen trouwens.
De kinderen liggen om kwart voor acht in bed. Ik had ze er om zeven uur in willen hebben. Op een of andere manier gaat alles zes keer zo traag. Om negen uur gaat de deur open. Pippa.
‘Hoi.’ Ubersnoeperige smile.
‘Hé, wat kom je doen?’
‘Wat ga jij doen?’
‘Een film kijken.’
‘Welke?’
‘Daddy’s home.’
‘Wat betekent dat?’
‘Papa is thuis.’
‘Is papa thuis?’ *verrukt gezichtje*
De wereld zit aan elkaar van teleurstellingen. Mea culpa.

De vorige whereabouts lees je hier: #189 lampionnen en kijktips

Deze week gepubliceerd:

De komende week op de agenda:

  • twee dagen Bilderberg Wientjes in Zwolle met M
Print Friendly, PDF & Email